aardappelen invriezen

aardappels invriezen?

Ik zit hier met twee grote zakken aardappelen die hier echt niet zo snel opgaan.
Nu vraag ik me af of ik ze zou kunnen schillen en daarna invriezen of dat ik ze beter eerst kan koken en dan invriezen

18 Reacties

elsjefiedelrels...
elsjefiedelrels...
30 januari 2010 om 11:38
ik zou graag van je horen als je ze hebt ingevroren hoe dat gegaan is!
geetje
geetje
30 januari 2010 om 10:52
maak er een ander blij mee ! \ik zou niet voor invriezen kiezen !
dagstate
dagstate
30 januari 2010 om 10:02
Koel en donker, dan kun je ze heel lang bewaren
Amy P
Amy P
30 januari 2010 om 09:10
als je ze wilt invriezen dan moet toch echt even de kook erover, maar je kan ze ook koel, droog en donker wegleggen, wel even uit het plastic.
lolly
lolly
29 januari 2010 om 23:47
mij lijkt niet dat je kan invriezen,alhoewel je ook aardblokjes en aard partjes voorgekookt kunt kopen en die doe ik wle in de diepvries maar wel bevroren in de frituurpan.Denk dat die dan toch op een bepaalde manier zijn verwerkt zodat dat kan.
Corina5365 ( )
Corina5365 ( )
29 januari 2010 om 23:18
ik ben groenteboerin de kwaliteit van aardappelen gaan snel achteruit door licht, vocht, en warmte. bewaren in een donkere koele plek liefst in een aardappel bak met op de bodem een krant.
Pientjee
Pientjee
29 januari 2010 om 22:07
Ik denk niet dat je aardappelen kan invriezen. Ik zou dan wat aardappelpuree maken en dat invriezen. De rest van de aardappels gewoon koel en donker bewaren, dan blijven ze vaak wel een tijdje goed.
friesland
friesland
29 januari 2010 om 21:00
maak er stampot van hutspot ,boerenkool,of zuurkool en vries dan alles in zo ben je snel door je aardappelen heen en je kan zo een maaltijd uit de vriezer halen
wallietwee
wallietwee
29 januari 2010 om 20:45
aardappels kan je niet invriezen worden zoet. bewaren op een donkere en koele plek.(zolder) niet dicht bewaren ,maar open. geen plastic zak.
Johanna992132
Johanna992132
29 januari 2010 om 19:00
Dat lijkt me niet kunnen aard: invriezen, maar gekookt of in een stampot dat kan wel.
Melllllll
Melllllll
29 januari 2010 om 18:52
Wij doen het ook altijd en smaken lekker!
eester
eester
29 januari 2010 om 18:39
Je kunt het wel met nieuwe aardappelen doen eerst koken in schijfjes snijden en dan in de vriezer als je de schijfjes eruit haalt kun je ze lekker opbakken in de koekepan
beatje
beatje
29 januari 2010 om 18:33
niet doen is niet lekker ja wel met stamppot
7Gerda7
7Gerda7
29 januari 2010 om 16:22
Stamppotten mee maken en die invriezen gaat wel goed, aardappels alleen invriezen wordt er niet lekkerder op. Aardappels kun je trouwens op een beetje koele, donkere plaats trouwens best lang bewaren zonder dat ze direct bederven.
middeldorp
middeldorp
29 januari 2010 om 16:15
Er kan niets rauw ingevroren worden worden ,het moet eerst geblangeerd worden. dat geld ook voor groenten, behalve fruit,dat hoeft niet geblangeerd te worden.Ik weet het uit ervaring, wij hebben al 22jaar een volkstuintje,dus ervaring hebben wij wel,met dat soort dingen.
Saz_u
Saz_u
29 januari 2010 om 16:08
Ik zou het ook niet invriezen. Eerst boerenkoolstamppot maken en dan invriezen, dat doe ik wel eens, dat gaat prima. En anders gewoon lekker variëren met aardappels de komende tijd... puree, frietjes, gebakken aardappels, ovenschotels en stamppotten... lekker toch?
peanut.
peanut.
29 januari 2010 om 16:06
ik heb het ook geprobeert om in te vriezen, maar kwam minder lekker eruit. papperig en waterig. Dus ik zou het niet doen.
loesjefcu
loesjefcu
29 januari 2010 om 15:49
Geen van beide, aardappelen kan je beter niet invriezen. Het worden net sponsen als je ze invriest.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen