Altijd last van spierpijn in nek en schouders

Heb jij ook altijd last van pijnlijke en vastzittende spieren in je schouders en nek? Het kan behoorlijk vervelend zijn en er lijkt geen houding te zijn waarin je er geen last van hebt. Ik werk zelf in de gehandicaptenzorg en dat is behoorlijk fysiek belastend ondanks alle hulpmiddelen en dus is het voor mij erg belangrijk om regelmatig mijn spieren te verwennen. Herkenbaar???

Ontspan.....

Bij mij is het denk ik iets chronisch en ik moet er mee leven.
Maar..er zijn allerlei dingen die je kan doen om ( meestal tijdelijk) even te ontspannen.

*Laat je lekker masseren door je vriend/vriendin of wie je ook maar zo gek kan krijgen:)
*Ga naar de sauna of een stoomcabine
*Ga nu naar de kijkshop! Daar hebben ze een masseermat die je in een stoel legt en je dan van top tot teen masseerd, echt heerlijk.
*Heb je iets meer te besteden, boek dan een sportmassage of een hotstone massage, dit werkt echt weldadig.
*Ook kan het geen kwaad om eens langs te gaan bij mensendieck therapie om eens na te gaan of je eigenlijk wel een goede zit/sta houding hebt, dit heeft namelijk veel effect op je spieren. Zij kunnen je ook nuttige oefeningen geven die je gewoon thuis kan doen.
*Sommige mensen zweren bij acupunctuur of een chinees kruidendoktertje...

Anyway, ik zoek nog steeds naar de permanente oplossing voor mijn vastzittende spieren, dus barst maar los met de tips en tricks!!!!

16 Reacties

famke1985
famke1985
13 oktober 2009 om 17:41
Ik heb ook altijd last van mijn nek en schouders. Vooral sochtends voelt het vervelend en heb ik last van een knarsend geluid als ik mijn hoofd beweeg. De ene dag is het erger dan de andere, maar ik weet niets anders dan massage wat je tegen nek en schouderklachten kunt doen.
ELL...
ELL...
9 oktober 2009 om 12:45
last van spieren in nek en schouders kan ook van spanning zijn...
roos42
roos42
7 oktober 2009 om 21:33
Wat ook nog wel eens wil helpen is Magnesium tabletten slikken. Verkrijgbaar bij de drogist. ze zijn er van verschillende merken. Helpt mij prima, En een kersenpitkussen lekker warm in de nek is ook heerlijk!
Geeske031240
Geeske031240
7 oktober 2009 om 20:41
Dit komt door de Stress, veel ontspannig is hier goed voor
Linda131240
Linda131240
7 oktober 2009 om 20:38
Heel herkenbaar. Het is een een familiekwaaltje bij ons. Bij mij gaat het ook gepaard met hoofdpijn, vaak in combinatie met stres. Ik ben naar de fysio geweest die het losgemaakt heeft, daardoor kreeg ik een migraine aanval. Sindsdien doe ik elke morgen trouw mijn oefeningen en gaat het eigelijk best wel goed.
marjow
marjow
7 oktober 2009 om 19:34
Bedankt Miranda, zal de oefening zo gaan proberen.
sazzy21
sazzy21
7 oktober 2009 om 17:36
spieren tussen de schouderbladen zitten altijd vast bij mij. ben nu aan het smeren met een spulletje voor sportblessuren om het snachts warm te houden. maar het zou goed kunnen dat het door de slechte houding achter de pc komt...eigen schuld dus.
sonjavdkolk
sonjavdkolk
7 oktober 2009 om 17:00
Ik heb hier ook erg veel last van,maar er speelt bij mijn ook slijtage mee. Het kan dus ook door artrose/slijtage komen,dat is goed te zien op rontgenfotos. Nu ga ik me opgeven voor mckinsey therapie,dit is speciaal voor gewrichtspijn,zoals schouder,rug,nek. Weet niet of het gaat helpen,maar baat het niet schaat het niet.
krsty
krsty
7 oktober 2009 om 16:58
Ik heb vooral heel erg last van mijn schouders en nek wanneer ik langer dan een uur op de computer zit. Slechte houding waarschijnlijk bij mij, oftewel: eigen schuld...
Dolfijntje64
Dolfijntje64
7 oktober 2009 om 15:45
weet je wat ook lekker is? stoelshiatsu.heerlijke,maar soms pijnlijke massage,maar na afloop is de pijn weg....er is ook watsu(zag ik onlangs hier staan)zelfde als shiatsu maar dan in warm water.ken het verder niet en weet ook niet waar je daarvoor terech kunt.ik heb een vriendin die shiatsu geeft en ook hotsteenmassage en reiki.heerlijk
astrid1535
astrid1535
7 oktober 2009 om 15:39
Mijn schouders/nek gaan vaak vast zitten bij spanningen. Op dit moment helaas ook. Soms helpt het om spiroflor of tijgerbalsem erop te smeren. (Of je minder druk te maken, maar dat blijft lastig). Wat ook kan helpen is je armen slap naast je lichaam te laten hangen als je zit en in gedachten alle spanningen via je armen weg te laten glijden. Als je staat, kun je je armen slap laten hangen en je armen naar links en rechts zwaaien door je bovenlichaam heen en weer te bewegen. In ieder geval succes`. Het blijft een vervelend iets.
heidy_happy
heidy_happy
7 oktober 2009 om 15:21
hmm miss idee...eenvriend vragen te masseren hahah.. zou ik iemand zo gek kunnen krijgen...niet iedereen kan het ..maar als t goed vast zit doet t ook nog eens hardstikke zeer... de tips echt eens uitproberen..ik hoop dat t helpt.. thx voor de tips
JacquelineS
JacquelineS
7 oktober 2009 om 14:47
Fijn om dit hier tegen te komen,heb er zelf op dit moment ook veel last van en weet ook niet wat te doen,Loop de hele dag al afentoe oefeningen te doen maar heb niet het idee dat het helpt.Vorige keer had het te maken met spanningshoofdpijn maar dit is nu niet het geval.Ga in elk geval de oefening van miranda maar eens proberen,en hopen dat ht helpt.Misschien komen er nog wel meer tips bij...Dus alvast bedankt voor jullie tips
paj.maas
paj.maas
7 oktober 2009 om 14:25
Ik heb daar ook erg veel last van want ik werk in de kinderopvang dus ook veel optillen enzo met de kids de hele dag maar door.
RiSaDaMi
RiSaDaMi
7 oktober 2009 om 13:17
Ik ga bovengenoemde tips zeker proberen! Ik heb ook een fijn hoofdmassage apparaatje, is ook heerlijk!
-Miranda-
-Miranda-
7 oktober 2009 om 13:12
Het ligt er een beetje aan waar precies je last heb in de nek er zijn namelijk diverse oefeningen om de spieren op te rekken en deze losser te krijgen. Het kan echter ook vanuit de nek zelf komen en daar is minder aan te doen. Een erg makkelijke oefeningen is om met je achterhoofd tegen een deur aan te gaan staan. Daarbij beweeg je het hoofd gecontroleerd van boven naar beneden (langzaam 'ja' knikken) waarbij je achterhoofd tegen de deur gedrukt blijft. Hierbij rek je de belangrijkste spier in de nek. Succes ermee.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen