Artikel

Baby bespaartips

Baby bespaartips

Iedereen die een baby heeft weet het: een kindje kost veel geld. Iedereen heeft zijn eigen besparingsmethode. Misschien handig om hier bespaartips met elkaar uit te wisselen zodat iedereen er iets aan heeft.

Tip 1

De eerste tip van mijn kant: kijk eens op de site www.voordeelmuis.nl voordat je boodschappen gaat doen. Hier kun je precies zien waar de pampers (of andere boodschappen) in de aanbieding zijn die week. Soms is een aanbieding zeker de moeite waard om een stukje om te rijden of meteen in het groot in te slaan.

Wie heeft er een andere tip? Wat doen jullie om geld te besparen?

24 Reacties

maevy2011
maevy2011
10 mei 2011 om 19:29
Inderdaad de acties in de gaten houden. Ik heb het afgelopen jaar geen wasmiddel gekocht die niet in de actie was. Dat doe ik het zelfde met de luiers en luierdoekjes. Qua voeding geef ik inderdaad voor 80% nog borstvoeding dus dat bespaart ook het nodige. Qua kleding hoef je niet duur uit te zijn. Zeeman en Hema hebben goedkope leuke kleertjes. Daarbij koop ik ook het nodige in de opruiming en hebben we veel gekregen tijdens het kraambezoek.
fayk2009
fayk2009
13 september 2010 om 23:25
ik slaag regelmaatig op markplaats voor mijn kleine meid.
grunningermoeke
grunningermoeke
9 september 2010 om 11:38
bij houden idd ook de aanbiedingen in de gaten, krijgen we kleren van vrienden en kijken ook geregeld op marktplaats, en kinderen merken echt niet of ze nu in een nieuw bed of een 2de hands bed liggen.
Marjan4450
Marjan4450
7 september 2010 om 07:55
Begin vroeg met het rondneuzen van spullen en vergelijk, ik heb bijna 100 Euro op een nieuwe kinderwagen bespaard en de babykamer in de opruiming gekocht. Marktplaats staat gigantisch veel op.
Ria41
Ria41
6 september 2010 om 20:13
enne..eten voor zo'n kleintje is het eerste halfjaar gratis als je borstvoeding geeft! Daarbij worden de meeste vrouwen dan ook een tijdje niet ongesteld, kost geen tampons of maandverband. Blijf je na 6 maanden bv geven en waarom zou je niet als je al zover gekomen bent?) dan hoef je ook die dure opvolgmelk niet te kopen!
lani
lani
6 september 2010 om 15:13
Niet alleen voor het aanschaffen van baby/kinderspulletjes, maar ook andere online aankopen -> www.actiepagina.nl Hierop staan heel veel actiekortingen/codes ed op. Regelmatig bespaart op verzendkosten of % kortingen gekregen.
Guppiiee
Guppiiee
6 september 2010 om 13:14
www.elkedaggratis.nl
pipke
pipke
5 september 2010 om 21:01
Borstvoeding geven, wasbare luiers en een draagdoek!
Madebyme
Madebyme
5 september 2010 om 19:05
Wij kochten voor 100 eur een hele mooie babykamer via Marktplaats, even wat meubelwas erop en een nieuw matrasje en het was weer als nieuw. Eten maakten wij zelf met de staafmixer, verder diksap van een goedkoop merk en kleertjes krijgen we heel veel van een neefje die net iets ouder is. Broekjes kun je ook heel makkelijk zelf maken met leuke lapjes van de markt. Wel altijd Pampers, maar dan uit de aanbieding.
fontein
fontein
5 september 2010 om 14:14
Ik koop de kinderkleding altijd in de opruiming en dan een seizoen vooruit. Met schoenen doe ik het ook zo, ik heb nu de zomergarderobe voor volgende zomer al bijna compleet voor mijn twee kinderen en de schoenen. Dat is wel een beetje een gok om nu al schoenen te kopen maar ik koop dan schoenen die in de zomer kunnen maar eventueel ook in de herfst of winter zouden kunnen. En schoenen die normaal 60,- euro kosten heb je nu voor 15,- euro. Verder koop ik de jumbopakken luiers van de kruidvat. Deze zijn ook vaak per twee in de aanbieding en dan koop ik meteen 4 pakken. Zo bespaar je weer een euro of 8. En ik koop kleding, speelgoed en schoenen ook wel via marktplaats en bij de kringloopwinkels. Of in de opruiming. En ik koop geen dure potjes olvarit of diksap. Ik gebruik roosvicee en maak de fruit en warme hapjes zelf. En zo bespaar je toch wel een hoop. Vooral op de kleding kan je een hoop geld besparen.
miens
miens
4 september 2010 om 22:30
Idd, koopjesannie is een goeie! Kijk er ook regelmatig. Verder kleertjes etc via Marktplaats. Zo kort als dat jouw kindje in die kleine kleertjes zit, hebben andere kindjes er ook in gezeten, dus alles net als nieuw! En als ergens de pampers 3 voor 20 of 19e zijn: koop er meteen een paar pakken van (desnoods een maatje groter erbij). Ik heb denk ik al 2 jaar geen luiers meer voor de gewone prijs gekocht. Hetzelfde met de doekjes: die heb je de komende jaren nog echt wel nodig Smiling. En nog een tip voor na de geboorte: durf als kraamkadootje ook gewoon bonnen van de Hema of prenatal te vragen. Babykleertjes heb je vaak al genoeg voor de komende tijd... zo voorkom je dat je tig setjes hebt die je kleintje bijna niet draagt...
chantal1981
chantal1981
4 september 2010 om 22:15
ben zwanger van ons eerste kindje, erg handig allemaal die tips!! ben zelf al rederlijk prijsbewust met boodschappen e.d.
mascha1977
mascha1977
4 september 2010 om 21:40
oh en nog een baby bespaartip voor als je echt nog een baby hebt: als je die in de tummy hebt gebadderd, spoel met de tummy dan een keer de wc door ipv het gewoon weg te laten lopen. Spaar jou wat liters water uit en ook meteen een beetje milieubesparing! Met als die kleine beetjes milieubesparing geef je toch je kind weer een stukje schonere toekomst, en ook dat is heel belangrijk!
mascha1977
mascha1977
4 september 2010 om 21:25
ik kijk regelmatig op: www.koopjesannie.nl Daar bespaar ik ook al een hoop mee!
rulester
rulester
4 september 2010 om 20:20
pampers in de aanbieding kopen. Die gaan langer om dan de goedkope. En dat bespaart op creme tegen rode vlekjes op de billen... Eten wat de pot schaft en overgebleven broccoli? Pureren en hoppa de vriezer in voor een volgende keer. Kleertjes shoppen op marktplaats en via vrienden of familie krijgen. Ik koop veel pakjes die multisexe zijn. Kan mijn zoon ze straks ook aan.
Diel..
Diel..
4 september 2010 om 20:03
Bij de aldi of de lidl.....
zedna
zedna
4 september 2010 om 17:34
aanmaakmelk van de kruitvat, luiers merk bublies, doekjes merk moltex 99cnt per pakje. papmers koop ik alleen in de aanbieding ne die dragen mijn kinderen snachts andere babypap en dergelijke koop ik alleen in de aanbieding of met kortingsbonnen. Eten maak ik helemaal zelf en vroor ik eerst zelfs in. nu is mijn jongste 1 en eet volledig met de pot mee. stuk goedkoper dan potjes.
mams1986
mams1986
4 september 2010 om 17:18
wij zijn erachter gekomen dat de voeding van bonbebe 6 euro per blik de goedkoopste is en de luiers van moltex 30 of 26 voor 4 euro die zijn er helaas alleen in de maten 4 en 4+ en de billendoekjes van moltex 1 euro daarnaast zijn de luiers van bumblies heel goedkoop tussen de 5 en 8 euro per pak elke maat is daarvan
Zorrozoey
Zorrozoey
4 september 2010 om 15:50
In onze wijk zit een speelgoeduitleenpunt. Werkt eigenlijk net zo als de bieb. Voor een klein bedrag inschrijfgeld kun je dan speelgoed lenen. Zo kun je om de paar weken wat ander speelgoed lenen en kan je kindje straks ook met speelgoed spelen wat te duur is om zelf aan te schaffen. Of je kunt eerst proberen of een speeltje bevalt voordat je het zelf aanschaft! Ze hebben er ook veel spelletjes en puzzels, zo kun je steeds ander speelmateriaal aanbieden zonder te veel kosten te maken. En je huis puilt dan tenminste ook niet uit!
Alexandra-1978
Alexandra-1978
4 september 2010 om 14:07
Er is een site waar je alle aanbiedingen van luiers en billendoekjes op kunt vinden www.watkostenluiers.nl. Erg handig.
Nefertitti
Nefertitti
4 september 2010 om 13:48
Niet alles van dure merken kopen scheelt ook. Tenzij t in de aanbieding is en dan lekker inslaan. Verder kan je je aanmelden bij de site www.lekkerinhetleven.nl hier vind je ook vaak kortingsbonnen (niet alleen voor de baby). Altijd de folders in de gaten houden en kortingsbonnen op internet googelen.
marry
marry
4 september 2010 om 12:51
Er zijn vaak geld terug acties of kortingsbonnen voor babyproducten. Bijvoorbeeld een pameprs bon van 10 euro in te leveren bij oa etos. Je moet je gewoon overal inschrijven. Bij de etos is ook een babygids te verkrijgen. Achterin zit een bon, als je voor 15 euro koopt, krijg je een aantal producten gratis bij inlevering van die bon.
africagirl
africagirl
4 september 2010 om 12:38
een andere tip voor zwangeren en moeders met pasgeboren kinderen. Op gratiz.nl kun je nu een bon downloaden voor een gratis pak newborn luiers van het kruidvat huismerk
MMAL
MMAL
4 september 2010 om 11:01
Er zijn een aantal sites waar ik regelmatig op kijk. Omdat we noodgedwongen een erg beperkt budget hebben is het vaak de enige mogelijkheid. Marktplaats is handig, de kringloopwinkel ook. Maar soms nog te duur... Ik ruil veel met kennissen, krijg wel eens schoenen en kleding van vrienden met iets oudere kids en voor speelgoed ga ik regelmatig naar speelgoedbeurzen. Dit zijn de sites waarmee het me lukt om de kids zo min mogelijk tekort te laten komen. http://gratis.punt.nl/ en www.gratisoptehalen.nl

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen

 

 
 

Baby bespaartips | Baby, Familie, Kind, Baby, Wonen, Inspiratie | Yunomi

Artikel

Baby bespaartips

Baby bespaartips

Iedereen die een baby heeft weet het: een kindje kost veel geld. Iedereen heeft zijn eigen besparingsmethode. Misschien handig om hier bespaartips met elkaar uit te wisselen zodat iedereen er iets aan heeft.

Tip 1

De eerste tip van mijn kant: kijk eens op de site www.voordeelmuis.nl voordat je boodschappen gaat doen. Hier kun je precies zien waar de pampers (of andere boodschappen) in de aanbieding zijn die week. Soms is een aanbieding zeker de moeite waard om een stukje om te rijden of meteen in het groot in te slaan.

Wie heeft er een andere tip? Wat doen jullie om geld te besparen?

24 Reacties

maevy2011
maevy2011
10 mei 2011 om 19:29
Inderdaad de acties in de gaten houden. Ik heb het afgelopen jaar geen wasmiddel gekocht die niet in de actie was. Dat doe ik het zelfde met de luiers en luierdoekjes. Qua voeding geef ik inderdaad voor 80% nog borstvoeding dus dat bespaart ook het nodige. Qua kleding hoef je niet duur uit te zijn. Zeeman en Hema hebben goedkope leuke kleertjes. Daarbij koop ik ook het nodige in de opruiming en hebben we veel gekregen tijdens het kraambezoek.
fayk2009
fayk2009
13 september 2010 om 23:25
ik slaag regelmaatig op markplaats voor mijn kleine meid.
grunningermoeke
grunningermoeke
9 september 2010 om 11:38
bij houden idd ook de aanbiedingen in de gaten, krijgen we kleren van vrienden en kijken ook geregeld op marktplaats, en kinderen merken echt niet of ze nu in een nieuw bed of een 2de hands bed liggen.
Marjan4450
Marjan4450
7 september 2010 om 07:55
Begin vroeg met het rondneuzen van spullen en vergelijk, ik heb bijna 100 Euro op een nieuwe kinderwagen bespaard en de babykamer in de opruiming gekocht. Marktplaats staat gigantisch veel op.
Ria41
Ria41
6 september 2010 om 20:13
enne..eten voor zo'n kleintje is het eerste halfjaar gratis als je borstvoeding geeft! Daarbij worden de meeste vrouwen dan ook een tijdje niet ongesteld, kost geen tampons of maandverband. Blijf je na 6 maanden bv geven en waarom zou je niet als je al zover gekomen bent?) dan hoef je ook die dure opvolgmelk niet te kopen!
lani
lani
6 september 2010 om 15:13
Niet alleen voor het aanschaffen van baby/kinderspulletjes, maar ook andere online aankopen -> www.actiepagina.nl Hierop staan heel veel actiekortingen/codes ed op. Regelmatig bespaart op verzendkosten of % kortingen gekregen.
Guppiiee
Guppiiee
6 september 2010 om 13:14
www.elkedaggratis.nl
pipke
pipke
5 september 2010 om 21:01
Borstvoeding geven, wasbare luiers en een draagdoek!
Madebyme
Madebyme
5 september 2010 om 19:05
Wij kochten voor 100 eur een hele mooie babykamer via Marktplaats, even wat meubelwas erop en een nieuw matrasje en het was weer als nieuw. Eten maakten wij zelf met de staafmixer, verder diksap van een goedkoop merk en kleertjes krijgen we heel veel van een neefje die net iets ouder is. Broekjes kun je ook heel makkelijk zelf maken met leuke lapjes van de markt. Wel altijd Pampers, maar dan uit de aanbieding.
fontein
fontein
5 september 2010 om 14:14
Ik koop de kinderkleding altijd in de opruiming en dan een seizoen vooruit. Met schoenen doe ik het ook zo, ik heb nu de zomergarderobe voor volgende zomer al bijna compleet voor mijn twee kinderen en de schoenen. Dat is wel een beetje een gok om nu al schoenen te kopen maar ik koop dan schoenen die in de zomer kunnen maar eventueel ook in de herfst of winter zouden kunnen. En schoenen die normaal 60,- euro kosten heb je nu voor 15,- euro. Verder koop ik de jumbopakken luiers van de kruidvat. Deze zijn ook vaak per twee in de aanbieding en dan koop ik meteen 4 pakken. Zo bespaar je weer een euro of 8. En ik koop kleding, speelgoed en schoenen ook wel via marktplaats en bij de kringloopwinkels. Of in de opruiming. En ik koop geen dure potjes olvarit of diksap. Ik gebruik roosvicee en maak de fruit en warme hapjes zelf. En zo bespaar je toch wel een hoop. Vooral op de kleding kan je een hoop geld besparen.
miens
miens
4 september 2010 om 22:30
Idd, koopjesannie is een goeie! Kijk er ook regelmatig. Verder kleertjes etc via Marktplaats. Zo kort als dat jouw kindje in die kleine kleertjes zit, hebben andere kindjes er ook in gezeten, dus alles net als nieuw! En als ergens de pampers 3 voor 20 of 19e zijn: koop er meteen een paar pakken van (desnoods een maatje groter erbij). Ik heb denk ik al 2 jaar geen luiers meer voor de gewone prijs gekocht. Hetzelfde met de doekjes: die heb je de komende jaren nog echt wel nodig Smiling. En nog een tip voor na de geboorte: durf als kraamkadootje ook gewoon bonnen van de Hema of prenatal te vragen. Babykleertjes heb je vaak al genoeg voor de komende tijd... zo voorkom je dat je tig setjes hebt die je kleintje bijna niet draagt...
chantal1981
chantal1981
4 september 2010 om 22:15
ben zwanger van ons eerste kindje, erg handig allemaal die tips!! ben zelf al rederlijk prijsbewust met boodschappen e.d.
mascha1977
mascha1977
4 september 2010 om 21:40
oh en nog een baby bespaartip voor als je echt nog een baby hebt: als je die in de tummy hebt gebadderd, spoel met de tummy dan een keer de wc door ipv het gewoon weg te laten lopen. Spaar jou wat liters water uit en ook meteen een beetje milieubesparing! Met als die kleine beetjes milieubesparing geef je toch je kind weer een stukje schonere toekomst, en ook dat is heel belangrijk!
mascha1977
mascha1977
4 september 2010 om 21:25
ik kijk regelmatig op: www.koopjesannie.nl Daar bespaar ik ook al een hoop mee!
rulester
rulester
4 september 2010 om 20:20
pampers in de aanbieding kopen. Die gaan langer om dan de goedkope. En dat bespaart op creme tegen rode vlekjes op de billen... Eten wat de pot schaft en overgebleven broccoli? Pureren en hoppa de vriezer in voor een volgende keer. Kleertjes shoppen op marktplaats en via vrienden of familie krijgen. Ik koop veel pakjes die multisexe zijn. Kan mijn zoon ze straks ook aan.
Diel..
Diel..
4 september 2010 om 20:03
Bij de aldi of de lidl.....
zedna
zedna
4 september 2010 om 17:34
aanmaakmelk van de kruitvat, luiers merk bublies, doekjes merk moltex 99cnt per pakje. papmers koop ik alleen in de aanbieding ne die dragen mijn kinderen snachts andere babypap en dergelijke koop ik alleen in de aanbieding of met kortingsbonnen. Eten maak ik helemaal zelf en vroor ik eerst zelfs in. nu is mijn jongste 1 en eet volledig met de pot mee. stuk goedkoper dan potjes.
mams1986
mams1986
4 september 2010 om 17:18
wij zijn erachter gekomen dat de voeding van bonbebe 6 euro per blik de goedkoopste is en de luiers van moltex 30 of 26 voor 4 euro die zijn er helaas alleen in de maten 4 en 4+ en de billendoekjes van moltex 1 euro daarnaast zijn de luiers van bumblies heel goedkoop tussen de 5 en 8 euro per pak elke maat is daarvan
Zorrozoey
Zorrozoey
4 september 2010 om 15:50
In onze wijk zit een speelgoeduitleenpunt. Werkt eigenlijk net zo als de bieb. Voor een klein bedrag inschrijfgeld kun je dan speelgoed lenen. Zo kun je om de paar weken wat ander speelgoed lenen en kan je kindje straks ook met speelgoed spelen wat te duur is om zelf aan te schaffen. Of je kunt eerst proberen of een speeltje bevalt voordat je het zelf aanschaft! Ze hebben er ook veel spelletjes en puzzels, zo kun je steeds ander speelmateriaal aanbieden zonder te veel kosten te maken. En je huis puilt dan tenminste ook niet uit!
Alexandra-1978
Alexandra-1978
4 september 2010 om 14:07
Er is een site waar je alle aanbiedingen van luiers en billendoekjes op kunt vinden www.watkostenluiers.nl. Erg handig.
Nefertitti
Nefertitti
4 september 2010 om 13:48
Niet alles van dure merken kopen scheelt ook. Tenzij t in de aanbieding is en dan lekker inslaan. Verder kan je je aanmelden bij de site www.lekkerinhetleven.nl hier vind je ook vaak kortingsbonnen (niet alleen voor de baby). Altijd de folders in de gaten houden en kortingsbonnen op internet googelen.
marry
marry
4 september 2010 om 12:51
Er zijn vaak geld terug acties of kortingsbonnen voor babyproducten. Bijvoorbeeld een pameprs bon van 10 euro in te leveren bij oa etos. Je moet je gewoon overal inschrijven. Bij de etos is ook een babygids te verkrijgen. Achterin zit een bon, als je voor 15 euro koopt, krijg je een aantal producten gratis bij inlevering van die bon.
africagirl
africagirl
4 september 2010 om 12:38
een andere tip voor zwangeren en moeders met pasgeboren kinderen. Op gratiz.nl kun je nu een bon downloaden voor een gratis pak newborn luiers van het kruidvat huismerk
MMAL
MMAL
4 september 2010 om 11:01
Er zijn een aantal sites waar ik regelmatig op kijk. Omdat we noodgedwongen een erg beperkt budget hebben is het vaak de enige mogelijkheid. Marktplaats is handig, de kringloopwinkel ook. Maar soms nog te duur... Ik ruil veel met kennissen, krijg wel eens schoenen en kleding van vrienden met iets oudere kids en voor speelgoed ga ik regelmatig naar speelgoedbeurzen. Dit zijn de sites waarmee het me lukt om de kids zo min mogelijk tekort te laten komen. http://gratis.punt.nl/ en www.gratisoptehalen.nl

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen