Artikel

Borden opmaken

Borden opmaken

Heb je lang gewerkt aan een overheerlijke maaltijd? Presenteer je gerecht dan op z’n allermooist, dankzij Yunomi.

Om van een gerecht te genieten, zijn ogen even belangrijk als de mond. We zeggen toch dat je iets kan opeten met je blik? Daarom geeft Yunomi je enkele handige tips. Zo kun je gerechten op tafel zetten die er even goed uitzien als ze smaken!

Versiertips

Het belangrijkste is om niet van tevoren in paniek te raken. Om een gerecht mooi te presenteren, heb je alleen maar wat verbeelding en een beetje smaak nodig! Hier zijn vast enkele tips:

  • Klein maar fijn: Kies voor mooie bordjes en kleine schaaltjes in plaats van grote pannen op tafel! Er bestaan ondertussen al mini-tajines, mini- glaasjes, en mini- ovenschoteltjes die er ontzettend mooi en stijlvol uitzien op een groot wit bord.
  • Lang leve de spuitzakken: Je kent ze vast wel: die witte driehoekige zakken waar saus of slagroom in wordt gedaan om elegante torentjes mee te spuiten. Door de fijne teut kun je heel dun en heel gericht spuiten. Zo kun je tekeningen maken of letters schrijven op de borden: altijd speciaal! Heb je geen spuitzak liggen? Neem een diepvrieszakje, doe je saus erin en knip dan een klein stukje van de punt. Deze geïmproviseerde spuitzak hoef je achteraf zelfs niet af te wassen: die gaat gewoon de vuilbak in!
  • Vermomd als taart: Gebruik een taartring om je gerechten mee te dresseren... Leg de lagen er een per een in en neem op het einde de vorm weg, vlak voor je het bord serveert. Het laagjeseffect van zo'n gerecht kan echt prachtig zijn - vooral als je ook nog eens met kleur speelt! Heb je geen taartring in je keuken? Neem een rond blik en haal er de boven- en onderkant af.
  • Kruiden en specerijen: Om je gerecht een specifieke smaak te geven, kun je altijd de rand van het bord bestrooien met wat gemalen specerijen, of afwerken met een takje uit kruidentuin.
  • Eetbare potjes: Je kunt ook zelf kommetjes maken uit deeg, die even afbakken, en er dan je gerecht in serveren. Kies geen gerechten met veel saus, maar liever iets luchtigs en droogs zoals een salade.

Hoe maak jij je borden op voor je ze opdient? Heb jij nog andere leuke tips?

288 Reacties

Rabia1932
Rabia1932
31 januari 2012 om 18:57
handige tips. Ik ga het zeker uitproberen
geagea
geagea
31 januari 2012 om 11:12
ben niet dol op dat ik gasten krijg aan tafel om mee te eten houd niet van koken dus aan mij niet besteed zulke tips
grietje1982
grietje1982
29 januari 2012 om 16:14
leuke tips
Woordenboekie
Woordenboekie
28 januari 2012 om 12:04
we gaan het proberen.
wilwilwil
wilwilwil
27 januari 2012 om 20:13
leuke tips.
valentinus35
valentinus35
27 januari 2012 om 17:23
erg leuk! Die laatste van die bakjes vind ik echt tof!
valentinus35
valentinus35
27 januari 2012 om 17:23
erg leuk! Die laatste van die bakjes vind ik echt tof!
Yamina9977
Yamina9977
25 januari 2012 om 18:36
Leuke tips
waterval
waterval
25 januari 2012 om 16:32
echt leuke tips ga ik zeker uit proberen
janneke3053
janneke3053
24 januari 2012 om 21:53
goede tips!
Marij213776XY
Marij213776XY
24 januari 2012 om 20:00
Leuke tips.zal ik zeker eens proberen
Sjan5666
Sjan5666
24 januari 2012 om 18:25
goed zeg
Marjo50
Marjo50
23 januari 2012 om 19:36
Leuke tips
grietje4469
grietje4469
23 januari 2012 om 16:20
Leuke tips, als ik eters krijg dan gebruik ik altijd mijn mooiste servies en een damasten tafellaken, het staat altijd erg gezellig op tafel.
Indy21
Indy21
19 januari 2012 om 20:48
hele leuke tip
Indy21
Indy21
19 januari 2012 om 20:48
hele leuke tip
Renske30
Renske30
18 januari 2012 om 18:05
Leuke tips! Bedankt!
orgineeltje
orgineeltje
17 januari 2012 om 19:47
Altijd handig deze tips vor als je visite krijgt
Tineke864
Tineke864
16 januari 2012 om 21:44
Een klein vioolbloemetje op de rand van het bord leggen staat ook feestelijk.
Renates1
Renates1
15 januari 2012 om 18:46
mini tajines? Wow die moet ik hebben! Ik heb nu al mini stoofpannetjes waar ik stoofgerechten in serveer. Het is sierlijk maar je gerecht blijft ook echt heet tot de laatste hap. Borden koelen ondanks voorverwarmen altijd erg snel af.
k-tje
k-tje
15 januari 2012 om 15:37
leuke tips staat toch altijd gezellig als het zo mooi op je bord ligt
trea1971
trea1971
13 januari 2012 om 22:13
Ik maak er elke dag weer een feestje van. Het oog wil ook wat toch....
Adri3302
Adri3302
13 januari 2012 om 19:58
Leuke Tip
hennieburgers
hennieburgers
12 januari 2012 om 14:39
Leuke tips
Syriana
Syriana
12 januari 2012 om 00:12
Ik doe het alleen als we gasten/visite hebbendie komen eten
Elisa2292
Elisa2292
11 januari 2012 om 13:28
Als het al mooi oogt is het extra feestelijk om het op te eten. Het geeft een maaltijd extra cachet en de aandacht die de kok eraan heeft besteedt verdient dan niets dan lof.
Yvon8143
Yvon8143
11 januari 2012 om 09:11
Leuk! Maakt het gezellig!Laughing out loud
a.s.
a.s.
10 januari 2012 om 08:27
Leuke tips.
petra4794
petra4794
9 januari 2012 om 19:15
borden opmaken kan ik echt niet en deze tips vind ik niet echt geweldig
Hayat2050
Hayat2050
9 januari 2012 om 18:53
Handige tips

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen