Artikel

Borderline

Borderline

Borderline is er in heel veel soorten en maten. Kun je eens iets vertellen over borderline, in de mate, dat je WEL een gezin hebt en WEL boodschappen kunt doen. Je op het eerste gezicht gewoon gedraagt en nuchter kunt zijn. Maar TOCH dat stukje borderline-kenmerken met je meedraagt? Ze noemen dit "dynamische borderline". Wie heeft hier ervaring mee ?

Dynamische Borderline

9 Reacties

meissie74
meissie74
3 maart 2010 om 11:13
ik ken iemand die heel dicht bij me staat die bordeline heeft is lastig om mee om te gaan voor haar en voor mij, maar iedereen probeerd er t beste van te maken, ik denk ik steun haar maar wat kan ik nog meer doen?
jolaice
jolaice
22 februari 2010 om 14:31
beetje late reactie misschien, maar bij mij is borderline pas net geconstateerd, ook om de reden omdat ik inderdaad verder naar de buitenwereld en ook wel thuis redelijk tot goed functioneer, maar heb het wel en draag het met me mee. Ga binnenkort met een nieuwe therapievorm beginnen. Ben wel een beetje benieuwd hoe jij het doet en wat jij allemaal al hebt gedaan om te zijn/komen waar je nu bent?
snoopy78
snoopy78
19 januari 2010 om 20:34
ik heb zelf ook borderline kan er soms beter mee omgaan dan de andere keer heb vorig jaar een vers training gevolgd en ben ook van plan om deel 2 te gaan volgen wat ik vooral moei;ijk vindt zijn soms die heftige stemmingswisselingen die ik heb ene moment kan ik super blij zijn maar een uur later ben ik heel erg aan het huilen wie weet vindt ik hier tips van anderen hoe hun er mee omgaan
trischa
trischa
4 januari 2010 om 16:28
Ik heb zelf geen borderline, maar een oude vriendin van mij heeft het wel ( helaas is ze mijn vriendin niet meer ) na 13 jaar is onze vriendschap erdoor kapot gegaan, ik vind dat nog steeds heel erg, borderline in een ziekte ( als ik het zo mag noemen ) die onvoorspelbaar is, het ene moment is er niets aan de hand en het volgende moment is er drama alover..... ik vind het een moeilijk iets om er mee om te gaan, ook omdat de borderliner er zelf niets aan kan doen....Helaas denk ik wel dat er nog steeds te weinig aandacht aan word gegeven.... meestal worden die mensen afgescheept met aansteller enz, nou dat is niet zo.
daisy79
daisy79
31 December 2009 om 02:04
Wat ik overigens vergeet te zeggen. Ik heb nog nooit van een Dynamische Borderline gehoord en kan het eerlijk gezegt ook niet op internet vinden. Het klopt dat bordeline in verschillende sterktes is, verschillende vormen maar dynamisch....???? Er zijn mensen met borderline die bijvoorbeeld overmatig drugs gebruiken of veel wisselende contacten hebben. Zo zijn borderliners die zichzelf verwonden etc etc. Maar nogmaals dat dynamisch gebeuren...vraag me af of het wel klopt.
daisy79
daisy79
31 December 2009 om 01:53
Ik ben zelf een borderliner zoals he vaak genoemd word. Het is 11 jaar geleden bij me ontdekt. Ik heb er behoorlijk veel last van, al is het de ene keer erger dan de andere keer. Ik heb zelf een gezin, 2 kinderen en een man. Ik kan de boodschappen doen...dat klopt, maar ik kan ook dagen erbij hebben dat opstaan smorgens al een hele opgave is voor mij, maar dat begrijpen veel mensen niet. Ik kan slecht tegen druktes, dus ik zal niet een drukke winkel ingaan. Waar ik ook slecht tegen kan ik verplichtingen. Werken is een zeer zware opgave voor mij, zeker heb ik er dagen bij dan kan ik me voor de volle 100% inzetten, maar ook dagen erbij dat als iemand me al verkeerd aankijkt dat ze het op een lopen moeten zetten voor mij. Ik sta nu op de wachtlijst voor een VERS training, is iets nieuws, daarbij leer je beter je borderline onder controle te kunnen houden, problemen sneller te zien en voor te blijven. Ik hoop dat het werkt.
yvonne7000
yvonne7000
30 December 2009 om 21:07
Ik hoor het voor het eerst, ik wist niet dat er binnen dit hokje meerdere arianten zijn........misschien een eye-opener
k-im-iej
k-im-iej
30 December 2009 om 20:59
een vriendin van mij heeft ook het borderline stoornis... de ene dag heeft ze er last van de andere niet... vaak als ze tegenslagen heeft ze er last van... ik kijk het altijd aan en geef aan dat als ze zelf ergens over wil praten dat ze dat moet doen... je moet zo'n persoon niet dwingen
Fata Morgana
Fata Morgana
30 December 2009 om 19:52
ik heb zelf bordeline. ik probeer er mee om te gaan maar het is niet altijd even makkelijk. ik kan ook niet veel over straat behalve als ik mijn hond bij me heb. doe een cusus om te leren hoe je er het beste mee om kan gaan. en krijg hulp van mijn familie en mijn vriend.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen