Artikel

Borstvoeding geven, hoe lang?

Borstvoeding geven, hoe lang?

Ik heb ons jongste kindje (een jongetje van inmiddels anderhalf jaar oud) alles bij elkaar ruim een jaar borstvoeding gegeven. Ik vind zelf: Borstvoeding geven, dat is het beste voor je kind. Als je het kan geven is het geweldig, zowel voor jezelf als je kindje.

En jij?

Wat vind jij van borstvoeding geven, durf jij in het openbaar je kindje te voeden? Ik heb dat niet gedurfd, al was het alleen al vanwege de vervelende of nieuwsgierige blikken...

Ik heb wel eens , min of meer noodgedwongen, in pashokjes gevoed.
De eerste keer vroeg ik nog aan de dame vand e winkel of ik mijn kleine van toen 3 maanden, in het pashokje mocht voeden, maar ik kreeg een sneer en dat ze het "behoorlijk lef" vond om zoiets brutaals te durven vragen en dat de pashokjes daarvoor niet waren. Dus die winkel heb ik daarna nooit meer bezocht, en sindsdien heb ik gewoon "anoniem gevoed" in pashokjes..

Hoe lang heb jij zelf gevoed?

22 Reacties

maaikemeis
maaikemeis
2 januari 2012 om 19:27
Mijn zusje heeft haar kindje ruim 2.5 jaar de borst gegeven (1 keer per dag, alleen voor het slapen gaan op het laatst )
ladyart
ladyart
14 maart 2011 om 21:05
Mijn dochter van 3 maanden krijgt ook bv.En ik wil het zolang mogelijk volhouden.Bij mijn zoontje heb ik het een half jaar volgehouden alleen mijn werk stond er totaal niet achter en door de werkstress had ik op een gegeven moment te weinig voeding.Nu ik gestopt ben met werken heb ik veel meer rust en mijn kleine meid vind het heerlijk en het tis nog goed ook. Ik heb paar x in het openbaar gevoed.Ben wel in een hoek gaan zitten met een doek ervoor.Niemand die het ziet.Maar ik vind dat dat er zoveel mensen belachelijk reageren als het gaat om borstvoeding.zo kortzichtig dat terwijl het de normaalste zaak van de wereld is.
-E-
-E-
11 maart 2011 om 16:09
Ik geef nu bv aan mijn dochter van 3 maanden oud. Geweldig om te doen. Ik wil het ook minimaal 6 maanden volhouden en daarna zie ik wel verder. Ik vind dat trouwens best een goed idee, voeden in een pashokje. Weet alleen niet of ik dan lekker zou zitten. Ze maakt nogal wat geluid: smeksmek smaksmak kir kraai enz. Ik denk dat dat best raar overkomt...
Ria41
Ria41
10 maart 2011 om 15:01
Ja, ik heb mijn kinderen ook zelf gevoed. Met veel problemen, maar met nog meer plezier. Ik had het niet willen missen. wat betreft voeden in het openbaar is NL wel erg hypocriet. Ik mag wel tot diep in het decollete kunnen kijken, naast een bijna naakte dame op het strand zitten met mijn kinderen, billen boven de broek zien etc, maar gewoon je kind voeden moet op een achteraf plekje? Ik heb het overal gedaan. Zeker niet opzichtig. Ik denk dat weinig mensen het is opgevallen, maar ik vind het echt niet iets om je voor terug te moeten trekken of je te schamen! Mijn idee was altijd: zou een andere moeder haar kind hier de fles mogen geven? dan wag ik er ook voeden!
Liezie
Liezie
9 maart 2011 om 02:08
Tja die dingen waren ook niet mis te kijken! En als iemand er flink hard bij zit te praten en lachen en middenin het restaurant zit voor je neus dan kan je er niet omheen. En bij de dieren zie je alleen hun spenen of tepels. Zolang je dat alleen maar ziet bij een vrouw heb ik er ook geen moeite mee als ze in het openbaar voeden. Hoeveel moeite is het om een schoon spuugdoekje over je borst te leggen? Dan zie je er niks van!
Krul
Krul
8 maart 2011 om 22:13
Ik heb mijn zoontje een week of 10 fulltime borstvoeding gegeven. Toen had ik er een beetje genoeg van. Hij dronk altijd zó langzaam, was vaak een uur bezig. Het vergde erg veel van mijn lijf. Ik heb het toen nog een week of 7 gecombineerd met de fles. Alleen de eerste en de laatste voeding de borst. Daarna (hij was toen een maand of 4) zijn we helemaal overgestapt op de fles.
maanra
maanra
8 maart 2011 om 16:14
ik heb mijn dochtertje 1 jaar volledige borstvoeding gegeven, ze is nou 28 maanden en drinkt nu alleen 's avonds bij mij, omdat ik nadat ze 1 jaar was ben gaan werken.
Anneke9127
Anneke9127
8 maart 2011 om 13:55
ik heb mijn dochter ruim 9 maanden borstvoeding gegeven. Zij wilde niet aan de fles, dus ik moest wel. Ik kon er gelukkig ook van genieten ookal was het geen bewust keuze. Ik heb nooit echt in het openbaar gevoed, wel heel erg achteraf op een terrasje ofzo, maar het liefst gewoon thuis.
diane6617
diane6617
8 maart 2011 om 13:19
Nou Lizelotje, je hebt het allemaal erg goed bekeken. Je had niet hoeven te kijken. waarom kunnen mensen genieten van de dieren met hun jongen in de natuur en walgen we van ons eigen soort?
Bikester
Bikester
8 maart 2011 om 11:30
ik heb liever dat mensen het een beetje ""anoniem:"" doen dan echt pontificaal in het openbaar. Ik ( en meerdere) hoeven daar niet van mee te"" genieten"", en mensen die hun kinderen JARENLANG de borst geven, tsja,... vind ik ook niet echt normaal ...., krijg je van die amerikaanse toestanden waarin de kids allang al naar de basischool gaan en in de pauze de ""borst"" krijgen..... bizar.
Liezie
Liezie
8 maart 2011 om 11:22
Nou Diane.. Wij zaten eens op de boulevard bij een restaurantje en daar zat een soort familie Flodder waarvan het kleine zoontje begon te huilen. Pa haalde dat kindje uit de maxicosi en Ma haalde alvast haar spul tevoorschijn. Ze had denk maatje 50 en cupmaat F. Toen die bloot lag nam ze het zoontje over en moest die eerst even hoog in de lucht houden en lieve woordjes gillen voordat ze het kind aanlegde. Dit was nou niet zo'n fris gezicht en dan mag het van mij een stuk krampachtiger!!
esmi65
esmi65
8 maart 2011 om 10:33
na een traumatische bevalling met enorm veel bloedverlies gaf mijn lichaam veel vocht, maar weinig voedingsstoffen aan ons oudste kindje. Hij viel geweldig af en had gewoon honger. Ik heb, naast de flesvoeding die we toen zijn gaan geven, nog zo'n 6 weken de borst gegeven om hem wel de afweer mee te geven. DAarna ben ik gestopt. Dat vond ik erg jammer, maar ik had geen keuze, want ik had ook nog eens een geweldige borstontsteking. Ook bij de tweede heb ik het zo gedaan. Onze kinderen zijn inmiddels volwassen mannen en gelukkig sterk als een beer!
Cammy63
Cammy63
8 maart 2011 om 10:22
Mij lukte het ook niet zo goed. Ik had genoeg, maar het deed zo'n pijn! Dus de oudste heeft slechts 6 weken en de jongste maar 4 weken bv gehad. Ik had een kennis die haar zoon tot 6 jaar aan de borst had. Dat vind ik ziek eerlijk gezegd, en ja, tot 4 jaar ook. Het is bijna pervers!
berthahadji
berthahadji
8 maart 2011 om 10:09
Onze oudste zoon tot 8 maanden gevoed, toen kwamen er 2 ondertandjes en heeft hij me tot bloedens toe ... zoon nummer 2 tot 1 jaar, hij wilde toen alleen nog maar de linkerbrst(?) maar ik heb ook nooit erg veel moeite gehad met voeden in het openbaar, gewoon niet te opzichtig en makkelijke kleding, dan hoeft het helemaal niet zo op te vallen! Het is toch heel natuurlijk! Moet je kijken wat kerels allemaal in het openbaar durven te doen en dar komen ze wel mee weg?!?
MaryEllen
MaryEllen
8 maart 2011 om 08:43
Het is mij niet gelukt (drama) maar ik kan me wel voorstellen dat je je er misschien wat ongemakkelijk bij voelt. Je hebt speciale omslagdoeken die je kunt gebruiken waardoor er echt werkelijk waar niets te zien valt. Wellicht dat je je daardoor iets prettiger voelt en het je iets meer vrijheid geeft?
diane6617
diane6617
8 maart 2011 om 08:22
ik vind zoiets natuurlijks juist erg mooi. snap niet waarom er zo verkrampt mee om word gegaan.
Inge008719
Inge008719
7 maart 2011 om 22:13
Ik heb mijn zoontje(nu 18 maanden) 15 maanden gevoed. Mijn streven was een jaar. Daarna heb ik heel langzaam afgebouwd, per voeding een week. Meestal plande ik de uitstapjes rond de voedingen zodat ik voornamelijk thuis voedde. Moest ik toch in het openbaar voeden dan vroeg ik bij binnenkomst of dit een bezwaar was. Ik heb nooit een nee te horen gekregen. Wel zocht ik een rustig plekje op, draaide me ook nog om en bedekte zoveel mogelijk. Mensen hebben het vaak niet eens door. Ach wat slaapt hij lief, ooh hij drinkt was dan de 'schrik'reactie of ik zei dat ik aan het voeden was.
grietje1973
grietje1973
7 maart 2011 om 21:27
Dochter 11 maanden gevoed en zoon 10 maanden, hij had er zelf geen zin meer in dronk weinig en keek steeds om zich heen. toen maar gestopt. Ik vond zelf voeden geweldig en ook erg makkelijk. Ben blij dat ik het zo lang heb volgehouden. Mijn dochter kon ik zo in het openbaar ( wel in een hoekje hoor) de borst geven maar mijn zoon keek altijd alle kanten op dus dat ging wat minder makkelijk.
Liezie
Liezie
7 maart 2011 om 20:22
Ik heb ons dochtertje 6 maanden volledige borstvoeding gegeven en tot 8 maanden 's ochtends en 's avonds nog een voeding. Ik heb wel in het openbaar gevoed. Tijdens een dagje pretpark gewoon in het zonnetje op een bankje wat achteraf. Ik hield dan wel rekening met wat voor shirt ik aan had en dan zag je er niets van. 1 keer bleef ons meisje maar huilen tijdens een etentje en toen heb ik haar na een kwartiertje aangelegd en toen was ze stil. Even later kwam de ober langs en die boog zich naar me toe en zei, Oh wat een mooi kindje! En wat een bos haar heeft ze! Ik schoof wat ongemakkelijk achteruit en toen zei die man.. Bent u nu aan het voeden?? Oh sorry dat had ik helemaal niet gezien!! En toen kwam hij even later een beker warme chocomel met slagroom brengen, want ik moest goed eten en drinken! Nooit vervelende reactie's gehad dus. Maar ik zorgde wel dat je niets bloots zag.
apoass
apoass
7 maart 2011 om 20:18
Ik voedde altijd alleen thuis en dan ook nog alleen boven op de slaapkamer. Ik hou niet zo van pottekijkers, daarbij kreeg ik het alleen liggend voor mekaar. Na twee weken een borstonsteking te pakken toen was het einde verhaal. Lang leve een niet nader te noemen voedingsmiddelenfabrikant.
MarjaA
MarjaA
7 maart 2011 om 19:24
Mijn dochter heeft 4 jaar de borst gehad!
Kemical
Kemical
7 maart 2011 om 17:42
Goh, wat een onaardige en onklantvriendelijke reactie! Ze zou toch anders een ander hokje kunnen geven... Ik begrijp wel dat je het niet zomaar in het openbaar wil doen!

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen