Artikel

De lekkerste kipfilet met croma

De lekkerste kipfilet met croma

Kipfilet is een lekker, mager en gezond stukje vlees, wat in stukjes of in z´n geheel kan worden bereid. Yunomi en Croma geven je tips voor het bereiden van de lekkerste hele kipfilets.

Een goede voorbereiding...

...is het halve werk! Haal je kipfilets daarom op tijd uit de koelkast en laat ze even op kamertemperatuur komen. Daardoor blijft het vlees lekker mals en zacht. Dep de kipfilets vlak voor het bakken met keukenpapier droog en kruid ze vooraf met peper en zout. De smaak kan dan nog lekker in het vlees trekken.

Kip in de pan

Steek het vuur aan, draai het laag, zet een koekenpan op het vuur en spuit Croma Mild met olijfolie in de pan. Laat de Croma smelten en lichtbruin kleuren. Zet het vuur hoog, blijf er even bij en leg - zodra de Croma mooi bruin wordt - de kipfilets in de pan. Bak ze (op een hoog vuur) om en om in ca. 3 minuten lichtbruin. Draai het vuur laag en bak de kipfilets in zo´n 15 minuten aan beide kanten bruin en gaar.

Eet smakelijk!

Wil jij zien hoe chefkok Leon Mazairac de lekkerste kipfilet bakt tijdens de Croma Mini Masterclass? Word een echte bak-expert met Croma. Bekijk minimaal drie filmpjes en je maakt ook nog eens kans op 1 van de 5000 vleestangen!

671 Reacties

cojomo
cojomo
30 mei 2012 om 21:05
Ik heb een vleestang gewonnen! Heel handig: je kunt de lepels in dichte stand vastzetten voor in de la. En gelijk een stuk wijzer geworden over hoe je bepaalde soorten vlees moet bakken.;)
mees
mees
14 maart 2012 om 17:29
Croma ruikt ook zo lekker een varkenshaasje bak ik altijd bruin dan pak het uit de pan en snijd er stukjes van 3 cm van en bak het dan af
o2_mandy
o2_mandy
8 maart 2012 om 13:11
Lekker!
Anis3489
Anis3489
6 maart 2012 om 16:32
hhmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
layla1969
layla1969
1 maart 2012 om 21:13
Ik gebruik ook altijd vloeibare croma, vind het echt lekkerder. Ik heb trouwens na het bekijken van die workshops meegedaan met de wedstrijd en een vleestang gewonnen, echt een handig ding!
warmte
warmte
1 maart 2012 om 16:44
Ik gebruik altijd croma, maar dan het ouderwetse pakje. Kipfilet met kipkruiden vind ik helemaal lekker!
dolfijntjes
dolfijntjes
1 maart 2012 om 07:04
lekker
tientje1981
tientje1981
29 februari 2012 om 19:21
ik gebruik geen croma eigenlijk
Ine-Marian
Ine-Marian
29 februari 2012 om 17:03
Ik ben geen fan van croma. Zo zout!
maaike31
maaike31
29 februari 2012 om 09:23
gebruik voor al het vlees croma
betsie11271539
betsie11271539
28 februari 2012 om 21:10
kip in strijken met wat honing en wat kip kruiden is ook erg lekker.
Hedidaka
Hedidaka
28 februari 2012 om 10:02
Handig die tips met het filmpje
oma55
oma55
27 februari 2012 om 18:38
Ja hoor super lekker en niet droog Geweldig
Samyee87
Samyee87
27 februari 2012 om 12:08
lekker!
lovewi
lovewi
26 februari 2012 om 23:37
Gebakken in croma ; het vlees of de kip ziet er dan onmiddellijk smakelijker uit! Enne....geen kruiden nodig!
mrkje
mrkje
26 februari 2012 om 23:25
met croma is het inderdaad erg lekker. Je kan zo goed proeven of kip in croma is gebakken of in wat anders. Krijg er spontaan zin in.
Deabora1179
Deabora1179
26 februari 2012 om 23:17
voor kipfilet mag je me altijd roepe/wakker maken. hihihi
Henk8339
Henk8339
26 februari 2012 om 22:55
lijkt me lekker
geke2
geke2
26 februari 2012 om 22:25
lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
xoxmelis
xoxmelis
26 februari 2012 om 21:10
heerlijk
rene_claudia
rene_claudia
26 februari 2012 om 21:03
mmhh een kipfitetje is altijd lekker in welke boter dan ook, ik moet zeggen een biefstuk in Croma vind ik dat wel erg lekker, mmhh heb er nu al zin in
kimberley-89
kimberley-89
26 februari 2012 om 20:57
Croma!
willie1950
willie1950
26 februari 2012 om 20:54
croma is heerlijk
jolanda3953
jolanda3953
26 februari 2012 om 20:52
mmmm heerlijk
ptje
ptje
26 februari 2012 om 20:14
heerlijk croma................
ptje
ptje
26 februari 2012 om 20:14
heerlijk croma................
Bouchra4301728
Bouchra4301728
26 februari 2012 om 19:55
Mijn moeder bakte vroeger al met croma en ik heb dat natuurlijk overgenomen, er is niets wat die smaak kan vervangen!
Pauline9666
Pauline9666
26 februari 2012 om 19:44
Croma met olijfolie is echt fijn!
isiss10
isiss10
26 februari 2012 om 19:15
kip blijft altijd lekker!!
hennie28
hennie28
26 februari 2012 om 19:03
heerlijk

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen