Fruithapjes

Ben benieuwd hoe jullie dat doen zelf fruithapjes maken

Fruithapje

Onze tweeling dochters zijn nu bijna 5 maanden en we zijn begonnen met het fruithapje. Bij onze oudste dochter was ik heel makkelijk en kocht ik gewoon olvarite hapjes. Maar nu wil ze geen fruit meer eten omdat die lekkere smaak er niet aan zit. Dat gebeurd mij geen tweede keer dus nu maak ik de hapjes zelf wat ook nog eens veel geld scheelt.

Nu maak ik altijd een stuk fruit met een beetje water in onze smoothie maker en pureren tot het helemaal moes is en klaar. Hebben jullie ook zel fruithapjes gemaakt? Of misschien maken jullie zie nog wel. Wat voor fruitcombinaties gebruiken jullie dan en kun je er bijvorbeeld ook een liga eerste stap doorheen doen of is dat beter van niet. Graag sugesties!!!

12 Reacties

laura en karin
laura en karin
24 september 2009 om 10:47
Mijn dochtertje eet al het zelf gemaakte fruithapjes. Ik prak dan ook alles fijn alleen bij bv meloen doe ik wat liga omdat dit wat dunner is en dan gaat ze dit proberen uit te spugen maar verder doe ik alles zonder liga. Diksap of appelsap gebruik ik niet omdat ik daar persoonlijk te veel toegevoegde suikers in zit. Alleen het invriezen vindt ik niet fijn het fruit stinkt dan en smaakt niet meer. maasr dat is persoonlijk. Dit komt denk ik ook door dat ik heel kies keurig ben.
marry
marry
24 september 2009 om 09:57
Gewoon het fruit wat je in huis hebt mer de blender of staafmixer fijn malen en er wat water door doen. Evnetueel wat diksap of appelsap. Maar ik vind het vaak te zoet.
Touchy
Touchy
24 september 2009 om 01:32
ik heb op een kinderdag verblijf gewerkt, daar maakten we de fruithapjes zelf. appel, peer, sinasappel, banaan en dan aangelengd met een beetje appelsap voor de verdunning. tenzij er een kindje bepaalde fruit niet mocht dan werd het apart gemaakt. soms deden we er inderdaad ook liga bij prakken. voor mijn eigen kinderen heb ik ook altijd vers fruit geprakt. ik adviseerde de ouders wel liever eerst met groente te beginnen. mijn ervaring was dat als je met fruit begint het dan een zoete smaak heeft, groente niet. dus wilde de kinderen het groente hapje niet eten. terwijl begin eerst met groente en meng daarna dan bijvoorbeeld een beetje appelmoes bij spinazie bij voorbeeld leert het kind de spinazie eerst eten en went het daarna aan fruit. zo heb ik het bij mijn kinderen gedaan
enige_echte
enige_echte
23 september 2009 om 22:36
Ik ben inderdaad ook begonnen met liga en sinaasappel. Daarna ook altijd zelf met de staafmixer fruithapjes gemaakt. In kleine bakjes en hup in de vriezer voor de volgende keer. Zo had ik altijd verschillende smaakjes klaar! En ze vinden fruit nog steeds lekker. Mijn jongste heeft liever een banaan of appel dan snoep. Ook met warme hap, nooit geen potjes gebruikt, altijd zelf apart klaargemaakt. Heb eens een keer in de snelligheid een kant-en-klaarmaaltijd gehaald bij de supermarkt, maar daar wilden ze niks van weten.
rosemarijn
rosemarijn
23 september 2009 om 22:17
Aangezien ik zelf op een kinderdagverblijf werk maak ik vaak fruithapjes klaar, meestal is dit banaan en appel of peer en idd liga erdoor ja dat is alles in de staafmixer en mixen maar, voor mn eigen kids thuis ook gedaan trouwens
Erna
Erna
23 september 2009 om 21:24
Ik maakte voor onze dochters het fruit, afhankelijk van de hardheid, met de staafmixer of vork fijn. Meestal een soort fruit tegelijk. Kunnen ze goed aan de smaken wennen. Soms deed ik meerdere soorten door elkaar. Zorg er wel voor dat je fruit goed wast, zonodig met warmwater wanneer ze uitslag krijgen.
MalleBabbe
MalleBabbe
23 september 2009 om 21:02
he bah, geen liga hoor, is net als appelmoes bij het avond eten. of zo'n kant en klaar potje, ieks. fruit met een staafmixer doen, banaantje prakken, je kan alle soorten fruit met elkaar mengen. aardbeitjes onder warm water spoelen, ivm de haartjes en daar moet je met kiwi ook een beetje op letten. veel smlplezier.
friesland
friesland
23 september 2009 om 20:34
geraspte appel sinaasappelsap erdoor en een halve liga koek vonden mijn kinderen altijd heel erg lekker
LindaPeters
LindaPeters
23 september 2009 om 17:10
ik gooi alles door elkaar, meestal drie stuks fruit, met de staafmixer erdoor en 1 portie voor vandaag en de andere voor morgen. dat gaat kei goed. ik doe er ook wel eens liga doorheen, met name wanneer ik fruit gebruikt hebt waardoor je dus echt zo'n waterig fruithapje krijgt. meestal 2 stuks erdoor, soms ook wel eens 4. oja de schil van de appel, peer, perzik enz gaat er bij mij gewoon ook mee doorheen. ik zat eerst ook aan de potjes maar dit vind mijn zoontje veel lekkerder en veel gezonder heb ik het idee en GOEDKOPER
joanna1956
joanna1956
23 september 2009 om 17:02
Voor mijn spruiten (?) maakte ik het eten bijna altijd zelf, in de tijd dat ze nog gen bordje eten mochten. Ik had een blender gekregen, een van de eersten van Moulinex. Ik kookte alles zonder zout en deed van ons eten van alles wat in de blender. 1x in de week kookte ik een paar stukjes vlees en ook daarvan ging een stukje in de blender. Malen maar en in 't bordje. Weggaan? In een afsluitbaar potje. Zelfde met de fruithapjes. Vooral het wat zachte fruit is mekkelijk en heb je wat zuurder spul? Beetje roosvicee (evt. suikervrij) doet wonderen. Succes.
Malaika1st
Malaika1st
23 september 2009 om 16:49
Appeltje pureren, appel met pruim pureren. Banaan met appel, banaan alleen. Liga erbij heb ik nog niet gedaan, want ons kindje heeft allergieën, maar eerste stap kan wel, daar zit geen melk en tarwe in. Frambozen en aardbeien kun je het beste eerst onder de warme kraan afspoelen. Er zitten haartjes op die een allergische reactie uit kunnen lokken. Door het warme water is de kans op allergie veel kleiner. Ik merk dat ik als basis vaak appel gebruik en dan een ander fruitje erbij. Appel blijft vaak stevig. Verder voeg ik elk fruit toe wat ik zelf ook eet. Succes!
hetty11261749
hetty11261749
23 september 2009 om 16:30
lekker siaasappel uitpersen met geprakte banaan en wat liga er bij smult je klndje zeker van

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen