Artikel

Gespleten nagels

Gespleten nagels

Ik heb regelmatig last van gespleten vinger en teen nagels heeft er iemand tips of goede ervaring met producten die daarvoor helpen? Ik heb wel eens gehoord dat je nagelverharder moet gebruiken, dat heb ik een poosje gedaan dat hielp niet echt. Er zijn daar zoveel soorten van misschien dat ik het verkeerde geprobeerd heb.. van welk merk is de nagelverharder het beste?

nagellak

het is ook slecht om nagellak te gebruiken daarom gebruik ik dat ook haast niet, maar polijst ik altijd mijn nagels. kan het misschien daar door komen dat mijn nagels splijten?

Ik knip mijn nagels meestal kort af, daardoor wordt het ook minder. Maar dat vind ik lang niet zo mooi staan als lange nagels. Dus als er iemand tips heeft, heeel graag!Smiling

9 Reacties

heavensdestiny
heavensdestiny
7 oktober 2010 om 12:56
Check of je medicijnen gebruikt die je kalk ontnemen, je kunt altijd extra nemen silicea D3 en Urticalcin en vitamine D slikken helpt dan. Verder kijk je of je genoeg kalk binnnenkrijgt in wat je dagelijks eet. Zorg ervoor dat je nagels niet te lang worden dan scheuren ze vaak in of splijten doormidden in geval van kalkgebrek. gebruik het liefst géén nagellak of nepnagels, zijn beide erg schadelijk voor je nagel, en ja polijsten maken je nagels dunner dusdan splijten ze ook sneller, jammer maar wel waar. Gebruik nagelcreme dat zorgt ervoor dat je nagelriemen soepel zijn mar het zorgt er ook voor dat je nagels minder droog zijn en dus ook minder snel splijten of scheuren.
Linseerin
Linseerin
7 oktober 2010 om 09:50
Had ook ineens last van gespleten nagels, keer op keer. Nageverharder werkt alleen maar averrechts. Het beste is om zo weinig mogelijk nagellak te gebruiken; hierdoor komt er te weinig zuurstof bij je nagels. Nu zijn mijn nagels al een heel stuk opgeknapt.
Sandratski
Sandratski
7 oktober 2010 om 09:44
Ik heb er o ok last van, dunne nagels, die altijd spontaan afbreken, net als ze wat langer z ijn. Mijn teennagels, kleine en ringteen, daar groeit de nagel in tweeen. Heel vreemd, die knip ook superkort, hoewel ze van nature al klein/kort zijn. Ik heb geen vitaminegebrek en ook geen schimmel. Op mijn handnagels zitten bobbelige strepen van onder naar boven. Ik word er ook hopeloos van. Nagellak enz irriteert vreselijk dus dat gebruik ik al niet.
Sylvia56
Sylvia56
7 oktober 2010 om 09:08
Probeer eens Vitamine B-complex- forte. Dat wil ook weleens helpen.
michelle85
michelle85
6 oktober 2010 om 21:45
ik had ook veel last van gespleten nagels maar inmiddels zijn er aardig lang en meestal blijven ze ook lang. ik ben er achter gekomen dat mijn angels niet goed kunnen tegen nagellak en nagelverharder, ik lak ze nog wel eens maar meestal komen ze gewoon aan de buitenlucht zonder lak of wat dan ook. daarnaast smeer ik mijn handen en nagels (in de winter elke dag en de rest van het jaar om de zoveel dagen) in met glycerinehandcreme van kruidvat. ik heb sterke nagels en kan er eigenlijk alles mee. veel mensen snappen ook niet hoe ik zo lang kan hebben (ze steken een stukje boven mijn vingertoppen uit) het verhaal erachter: glycerinehandcreme en weinig lakken. drink en eet je gevarieerd, als in veel verschillende groente, fruit, granen en gezonde vetten? zo niet, kan ook het probleem zijn...
luana23
luana23
6 oktober 2010 om 19:19
Heb ook veel last van gespleten nagels hoop hier veel goede tips op te mogen vinden.
Tatjaan1
Tatjaan1
6 oktober 2010 om 17:21
Ik had hier ook last van, tot ik gewone nagellak gebruikte, mijn nagels zijn harder en splijten niet zo vaak meer
Pink Ribbon
Pink Ribbon
6 oktober 2010 om 16:44
Doordat je de nagels knipt splijten ze sneller, het beste kun je ze vijlen met een glazen nagelvijl en dan een richting op, dus niet heen en weer bewegen.
brigittv70
brigittv70
6 oktober 2010 om 16:21
De reden van het splijten van je nagels kan vanalles zijn, zeker omdat je het zowel bij je vingernagels als je teennagels hebt. Vitamine tekort, een schimmelinfectie in je nagels (ja,kun je hebben zonder dat je het door hebt), medicijngebruik, kalktekort, enz. Ik zou als ik jou was eens naar de huisarts gaan met dit probleem. Die weet wellicht wat de oorzaak is en dan ook een oplossing voor je. Zeker zou ik er niet teveel opsmeren/laken, omdat als je het verkeerde spul gebruikt je de schade alleen maar groter maakt. Succes met je nagels!

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen