Artikel

Hippe stamppot

Hippe stamppot

Het warme wintergevoel is niet compleet zonder een goede stamppot met rookworst. Yunomi maakt van een traditioneel gerecht een hippe maaltijd.

Weer eens wat anders

Zo’n lekkere Hollandse stamppot is niet alleen hartstikke lekker, maar ook een perfecte basis voor allerlei interessante variaties. Zoals deze Boerenkoolstamppot met satésaus. Weer eens wat anders en net zo lekker en gezond!

Boerenkoolstamppot met satésaus

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 1,5 kg boerenkool (of 500 gr diepvries)
  • 1 ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 dl melk
  • 200 gr satésaus
  • 1 Unox Magere Rookworst (275 gr)

Bereidingswijze:Pel en snipper de ui. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze met de boerenkool en een beetje zout in ca. 20 min gaar. Volg voor diepvriesboerenkool de aanwijzingen op de verpakking.

Bak nu de gesnipperde ui aan in de margarine. Bereid ondertussen de rookworst en de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappels en boerenkool af en stamp ze fijn met de melk, de ui en peper en zout naar smaak.

Schep de stamppot op de borden en serveer de rookworst en de satésaus ernaast. Om het helemaal af te maken kun je de stukjes worst op een satéprikker doen.

Wat is jouw favoriete stamppot?

1175 Reacties

Babbelaar
Babbelaar
19 april 2012 om 11:24
Gisteren durfde ik pas eindelijk de boerenkool met ui te maken. Echt een aanrader. Mijn man en kids smulde en ik ook Smiling Maar de sate heb ik er niet bij gedaan. Ik wil niet bij elk gerecht een sausje. Gaat me te ver en vind ik niet gezond. Maar de ui is TOP!
erwin72
erwin72
1 maart 2012 om 18:02
gekke combi...
gea9551
gea9551
1 maart 2012 om 18:01
lekker ga ik een keer proberen
Anita7435
Anita7435
1 maart 2012 om 15:40
ga ik maken vanavond lijkt me lekker
dirkhendrik
dirkhendrik
1 maart 2012 om 14:54
sate saus vind ik niet bij stamppot passen, maar wie ben ik??????
dirkhendrik
dirkhendrik
1 maart 2012 om 14:54
sate saus vind ik niet bij stamppot passen, maar wie ben ik??????
dirkhendrik
dirkhendrik
1 maart 2012 om 14:54
sate saus vind ik niet bij stamppot passen, maar wie ben ik??????
dirkhendrik
dirkhendrik
1 maart 2012 om 14:54
sate saus vind ik niet bij stamppot passen, maar wie ben ik??????
monkie68
monkie68
1 maart 2012 om 11:53
Ik ga toch liever voor de boerenkool met grove mosterd en een amsterdams uitje. De combinatie met satésaus lijkt me niet zo lekker.
Isis224
Isis224
1 maart 2012 om 08:14
Rare kombi maar je moet toch iets uitproberen voor je kunt oordelen!
Teuntje1975
Teuntje1975
29 februari 2012 om 20:43
heerlijk, maar zonder satesaus
Teuntje1975
Teuntje1975
29 februari 2012 om 20:43
heerlijk, maar zonder satesaus
la femma
la femma
29 februari 2012 om 17:13
lekker
ikke83
ikke83
29 februari 2012 om 16:58
Lijkt me lekker. Ga ik zeker eens uitproberen!
Fokje 22
Fokje 22
27 februari 2012 om 12:30
IK maak heel vaak een koolraapstampot een koolraap in reepjes of blokjes snijden die koken met 2 eetlepels stroop in het water ongeveer een halfuur en dan je gekookte aardappels er door heen stampen Rookworst van de HEMA er bij lekker jusje erbij en smulle maar
Ei
Ei
26 februari 2012 om 23:20
weer even iets anders
joyce8642
joyce8642
25 februari 2012 om 17:52
ook lekker om stamppot met lof te maken!
inge7220
inge7220
23 februari 2012 om 22:53
wij doen altijd mosterd door de boerenkool...heerlijk
aardbei04
aardbei04
23 februari 2012 om 20:29
een bijzondere combinatie, ik verwacht niet dat ik mijn gezin hier warm voor krijg
jeannette64
jeannette64
23 februari 2012 om 19:05
ben ook van alles aan het uit proberen met stampot maar satesaus weet niet ga het toch proberen kan heel lekker zijn...... of niet
marjan7817
marjan7817
23 februari 2012 om 14:20
hallo allemaal wat een vreemde combi met pindasaus, ik zal het zeker proberen
juud80
juud80
22 februari 2012 om 20:00
Spinaziestampot met zongedroogde tomaatjes, feta en pesto.
Hilda9746
Hilda9746
22 februari 2012 om 19:35
Een scheutje ketjap manis door de boerenkool-stamppot is ook heerlijk.
taaltje
taaltje
22 februari 2012 om 17:41
Kunnen we wel een keertje proberen. Satésaus is alleen wel meteen zo vet. Maar even kijken of ik daar een light-variant van kan vinden.
gepke
gepke
22 februari 2012 om 12:03
nee lijkt me niks
Mary8040
Mary8040
21 februari 2012 om 23:34
Dit is een manier van boerenkool maken waar ik nog nooit van heb gehoord!!! Lijkt me heel erg lekker en ga het zeker een keer maken
alfred1964
alfred1964
21 februari 2012 om 13:09
zo ik heb weer leuke ideetjes opgedaan
Claudiau
Claudiau
19 februari 2012 om 20:23
Ik blijf gewoon bij de ouderwetse zonder satesaus
mientje-theo
mientje-theo
20 februari 2012 om 20:41

dat kan niet lekker zijn

Mrs B.
Mrs B.
19 februari 2012 om 11:28
Ben zelf dol op stamppot zuurkool met spekjes, of stamppot prei ( met blokjes kaas, tomaat, stukjes ei en prei ringetjes)

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen