Hoe maak je nassiballen/schijven

Wie weet hoe je nu eigenlijk nassiballen/schijven maakt.

Wie weet hoe je nassiballen/schijven maakt

Ik heb een restje nassi over en wilde daar eens ballen of schijven van maken. Doen jullie dat ook weleens.En hoe doen jullie dat. Ik heb al gekeken op internet maar dat staat bij elk recept dat je er een soort "saus"van bouillon en bloem door moet doen. Is dat echt zo en waar is dat voor nodig.
Zelf dacht ik dat je gewoon balletjes kon maken van de nassi en dan door de ei en het paneermeel halen.
Zou dat ook kunnen?. Wie weet hoe het nu echt moet?.

19 Reacties

Hannelien
Hannelien
26 januari 2012 om 10:36
Hè erelka, maak je ook vegetarische? Dan kom ik ze bij je proeven, dat lijkt mij ook we wat!!
Tineke-
Tineke-
22 januari 2012 om 19:13
lekker dat moet ikmijn moeder vertellen
wilma7363
wilma7363
22 januari 2012 om 17:33
weten we dat ook weer weer wat geleerd .ga het ook proberen
knoppert55
knoppert55
22 januari 2012 om 16:45
goeie ideeen allemaal, ben gek op nasi
anneke2021
anneke2021
22 januari 2012 om 14:24
Ik maak nooit nassiballen van een restje nassi maar ik heb wel een recept voor je en dat vinden ze hier erg lekker. meng 500gr gehakt,1 zakje gedroogde nassikruiden,200gr gekookte rijst en wat sambal goed door elkaar. laat een uurtje in de koelkast staan en maak er dan platte ballen van. gril ze gaar. eet smakelijk
-debora-
-debora-
22 januari 2012 om 13:47
goh dat ga ik ook eens proberen. normaal bakken wij ook gewoon de nasi of bami op. maar hier zijn we wel gek op bami schijf/blok. goed item!! over 2 weken maar eens weer bami eten. hihi.
erelka
erelka
21 januari 2012 om 22:27
Allemaal bedankt voor jullie reactie. Ik heb vanavond de nassiballen gemaakt. Het was een heel werk want het was plakkerig waardoor het niet goed rolde. Maar uiteindelijk zijn ze gelukt en ze smaakten prima. Ze vielen met bakken ook niet uit elkaar. Nonyy dat recept van jou ga ik ook nog eens uit proberen. En ik weet wel dat je de nassi prima op kunt warmen,doe ik altijd, maar ik vond het gewoon leuk om dit eens te proberen.
suzy7217
suzy7217
21 januari 2012 om 11:42
de saus is om de rijst korrels bij elkaar te houden anders valt je bal of schijf uit elkaar.Het is dus de bedoeling om een soort dikke pasta- achtige massa te maken en die dan te rollen door bloem,ei en dan paneermeel.Zo frituur je het zonder uiteenvallen in je pan.
Fabje
Fabje
21 januari 2012 om 11:29
Wij hebben een cafetaria gehad en mijn vader maakte altijd zijn eigen nasiballen en bamiblokken maar vond het wel een hoop werk. Uiteindelijk is hij overgestapt naar het merk Welten die hebben echt super lekkere bamiblokken. Maar zal weleens navragen wat zijn recept is.
joyce8642
joyce8642
21 januari 2012 om 10:19
Ik neem aan dat het met wat paneermeel en een ei wel zou moeten lukken, succes!
Aaltje777
Aaltje777
21 januari 2012 om 10:06
De overgebleven[warme] nasi met wat bloem vermengen.En dan koud laten worden.Platte schijven van vormen.Dan door ei,dan bloem halen.En in de frituur bakken.
mieke4224
mieke4224
21 januari 2012 om 09:11
anderdaags lekker opbakken en niet moeilijk doen
tamina
tamina
21 januari 2012 om 07:39
ik weet niet hoe plakkerig jou nasi is?je kan proberen of je er balletjes van kan draaien en anders toch wat plakkerig maken.balletjes eerst door de bloem en dan door de ei en dan door paneermeel......loempiavellen kan je halen bij de toko,turkse en marokaansewinkels.
gippy
gippy
20 januari 2012 om 23:47
Zou die "saus"er niet voor zijn om het wat aanelkaar te plakken ,want als je een hap uit een gekochte neemt rolt de nasi er niet uit.
Nonyy
Nonyy
20 januari 2012 om 23:35
Ik denk dat je ze gewoon in de grotere supermarkten krijgt hoor, en zeker bij de toko. Ik kan je verder niet helpen helaas want in woon niet in Nederland.
Blitzy
Blitzy
20 januari 2012 om 23:29
Klinkt goed Nonyy. Waar haal jij die loempie vellen ergens? Denk dat ik het zelf ook eens ga proberen ^^.
hartje58
hartje58
20 januari 2012 om 22:47
ik breng mijn overgebleven nasi altijd naar een buuurvrouw
Nonyy
Nonyy
20 januari 2012 om 22:04
Het is ook lekker om van restjes nasi loempia's te maken, je koopt dan loempiavellen en je wikkelt de nasi daarin en dat kan je dan invriezen, erg lekker, daarna gewoon even frituren en eten met chilisaus! Maar je kan ook balletjes rollen en dan zoals jij doet, eerst door de bloem, dan door ei en dan door paneermeel en dan even frituren gaat ook hoor! Beide kan met restjes nasi, doe ik ook wel eens! Mijn man vind de nasi-loempia's heel erg lekker, ook als bv tvsnack!
Nettie5769
Nettie5769
20 januari 2012 om 22:00
ik maak geen nasi ballen want lust het niet

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen