Hoe maak je zelf lekker ijs?

Is een ijsmachine voor jou TOP of FLOP? Ik ben bang dat hij bij ons al snel op zolder zal verdwijnen. Dus wie heeft tips en/of receptjes?

Mijn man kwam gisteren verrukt thuis met z'n nieuwe ijsmachine. Als ijsjesfanaat moest en zou hij zo'n ding aanschaffen. Dol enthousiast ging hij in de keuken aan de slag. Gezien z'n gekokkerel van gisterenavond vrees ik dat het een apparaat is dat snel richting zolder zal verdwijnen. Ik had na een paar hapjes al mijn conclusie getrokken....ik houd het bij een ijsje van de echte ijssalon!Zo zonde, want de prijs was 99 euro! Wie heeft ervaring met een soortgelijk "monster" (het apparaat, niet mijn man bedoel ik hiermee!) Recepjes zijn meer dan welkom, het lijkt mij nl. wel leuk om ECHT LEKKER ijs te serveren, leuk ook in de winter bij een speciaal dineetje.

5 Reacties

poezekind
poezekind
13 mei 2010 om 00:42
heb net een recept geplaatst voor een basis mengesel met een aantal tips misschien heb je er iets aan?
brom
brom
14 augustus 2009 om 12:54
In de beginperiode werd hij bij ons zeer vaak gebruikt (3 tot 4 x per week), nu is het misschien nog 1 keer per maand of zo. Het ijs vinden wij allemaal zeer lekker, meestal gewoon vanille, maar de hoeveelheid die ik kan maken is eigenlijk net te weinig om met z'n allen samen van te eten (2 volw en 3 kids). Trouwens het ijs invriezen is absoluut geen aanrader, je moet het echt vers opeten vinden wij, anders is de romige smaak volledig weg.
Helene54
Helene54
14 augustus 2009 om 12:12
Bedankt johanenpaula....ga binnenkort snel op zoek naar een boekje bij de boekenvoordeel. Had al ergens gelezen dat Liddl ze ook had begin aug. Had trouwens wel verwacht dat er een uitgebreid receptenboekje bij zou zitten. Wordt het straks toch nog leuk zo'n machine! Vrees dan wel voor de lijn!
katinka3361
katinka3361
14 augustus 2009 om 11:57
nou hij staat hier ver weg in aanrechtkastje , vind het wel lekker hoor maar al het werk wat je ervan hebt om beetje ijs te krijgen haal ik liever lekkere hertog jan ijs in verschillende smaken
johanenpaula
johanenpaula
14 augustus 2009 om 11:44
Wij hebben een ijsmachine en er meteen een boek bijgekocht met recepten etc.. We hebben hem nu 2 jaar en vanaf maart tot oktober wordt hij fanatiek gebruikt. Mijn man en dochter zijn helemaal gek van ijs!! In de winter staat hij in de kast en meestal met kerst komt ie nog even tevoorschijn!! Wij zijn er erg blij mee, vooral zelfgemaakt chocolade of aardbeienijs is heerlijk!! Voor recepten hebben ze vaak bij de boekenvoordeel etc.. wel een leuk geprijsd boekie!!

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen