Artikel

hoe maak jij een lekkere jus?

hoe maak jij een lekkere jus?

hoe maken jullie een lekkere jus?ik ben niet zo van de pakjes.

hoe maak jij een lekkere jus?

21 Reacties

Joopie12345
Joopie12345
2 December 2011 om 17:45
Volgens mij word er voorbijgegaan aan de vraag van Orangemoon. Hij vroeg namelijk hoe je jus kunt maken ZONDER vlees toevoegsel. Ik heb zo een uitje klein gesneden en een kookpan op het vuur gezet. Daarin wat vloeibare bakken & braden van de AH. Vervolgens het fijgesneden uitje erin gedaan. Lekker opbakken, vervolgens een rundvlees bouillonblokje er bij even door erlkaar heen roeren, lekke laen sudderen. Nu wel wat water erbij doen anders gaat het aankoeken. Vervolgens flinke hoeveelheid ketjap manis erbij (zoete) en wat zout en peper. Vervolgens een blikje tomaten puree erbij (naar gelang de hoeveelheid jus dat je wilt produceren) blijven roeren met een spatel en telkens een klein beetje water toevoegen, totdat je een lekkere smeuige hoeveelheid jus hebt. Eet u smakelijk!! Groeten. Olivier
dienegie
dienegie
30 oktober 2009 om 09:56
ik maak de jus vn die poeder waar je alleen maar water aan toe moet voegen die vind ik nog het lekkerst en ook niet zo heel slecht voor de lijn. want hier zit geen vet aan toe gevoegd
agmk
agmk
30 oktober 2009 om 09:52
Goede tips daar zat ik nou ook altijd mee om een goede jus te maken, ik probeer het zeker uit
CootjeB
CootjeB
30 oktober 2009 om 09:34
Om de jus een beetje pittig te maken kun je ook een scheutje gembersiroop toevoegen. De bruine kleur krijg je idd door wat peperkoek erbij te doen of wat ketjap.
Ellen3
Ellen3
30 oktober 2009 om 09:05
Ik voeg ook altijd peperkoek (ontbijtkoek) toe, heerlijk!
Noortje4
Noortje4
30 oktober 2009 om 09:00
Goede vraag! Dit lukt mij ook niet goed... De tips ga ik zeker proberen.
nobadfeelings
nobadfeelings
30 oktober 2009 om 08:27
Ik braad wat ui, wortel en prei met het vlees mee (braadstuk op de groente). Na het braden neem ik het vlees uit de pan om even te laten rusten. In die tijd maak ik de jus van het restant uit de pan (vet groente en de kruiden die er in zijn) evt. voeg ik iets water toe even met de staafmixer er door zodat alles mooi egaal is. Evt. nog een kontje echte boter (iets melk / room kan ook maar dan is de jus minder lang houdbaar en schift bij te hooge temperatuur) Dan nog even proeven of er nog peper en zout bij moet...het vlees snijden en dit terug in de pan geven. Heerlijk vinden zij het hier.
tal
tal
30 oktober 2009 om 08:20
Ik die tegenwoordig een justablet (honig)erbij gooien met wat water en zo krijg je een smaakvolle jus
gippy
gippy
29 oktober 2009 om 23:44
De lekkerste jus is (vind ik) croma en daarin sucadelapjes en gehakt ballen braden en goed donker laten worden en dan afblussen met wat water(niet te veel) eb je hebt een heerlijke jus.
nyed
nyed
29 oktober 2009 om 22:54
Ik braad in croma achtige bak en braad boter van de Aldi, als het vlees klaar is haal ik het eruit, dan doe ik er nog wat zout bij en zet het vuur hoger, scheut melk erin en al kokend doorroeren. Een heerlijk zalig sjuutje, dit heb ik weer doorgekregen van mij moeder. De kinderen likken (ahum mag eigenlijk niet) hun borden gewoon af zo lekker vinden ze het.
Balletje
Balletje
29 oktober 2009 om 22:31
orangemoon met peperkoek bedoelt ze ontbijtkoek.als je dat beter begrijpt.maar ik ga de tip van girly ook eens proberen.lijkt me wel lekker.bedankt.
miniclaas
miniclaas
29 oktober 2009 om 22:10
Bij het "blussen" gebruik ik al jaren water met wat juspoeder erin. Altijd de juiste kleur en smaak
h.bakker476
h.bakker476
29 oktober 2009 om 22:08
vlees of iets dergelijks braden in jus pan zachtjes met deksel half op de pan dan ui in reepjes fijn snijden een jus zakje van maggi aan lengen met wat water in een kommetje niet te dik dat bij het [vlees] af blussen dan eeen scheutje tomaten ketsjup er bij en even door koken eet smakelijk als je vegetariër bent kun je het ook zonder vlees doen ps het moet wel maggi pittig zijn
Gia_Djani
Gia_Djani
29 oktober 2009 om 22:07
wat boter in de pan tot hij bruin begint te worden, water erbij en een maggi bouillon blokje, soms doe ik er nog een klein scheutje maggi bij en wat nootmuskaat.
debuffer
debuffer
29 oktober 2009 om 22:05
het recept van Girly zal ik eens proberen koop gewoon een pakje
linda2101850
linda2101850
29 oktober 2009 om 21:44
Hoi,na het bakken van het vlees,haal ik was braadvet eruit en meng dit met wat maiezena,voeg ook wat rode wijn toe lekker laten indikken mmmm
_INGRID_
_INGRID_
29 oktober 2009 om 21:38
Ik ben al 26 jaar getrouwd en kan nog steeds geen lekkere bruine jus maken.. ik ga de tips van hier eens proberen..bedankt!
sandra
sandra
29 oktober 2009 om 21:37
Een gesnipperd ui aan fruiten, gesneden rode en groene paprika erbij, en een stuk of 5 vleestomaten. Dan daarna na even hebben op te hebben gestaan een scheut water en een klein scheutje zoete ketjap. En dan naar eigen smaak zout. Zo maak ik die iedere keer ver en je kunt er ook nog wat vers knoflook geperst aan toe voegen wat werk maar je kunt er voor een paar keer maken en dan invriezen. Succes.
girly
girly
29 oktober 2009 om 21:36
als ik vlees bak, haal ik naa het bakken het vlees eruit, meng de boter met wat water, en doe er meestal dan wat ketchup, curry en wat pittige saus erbij, vinden ze hier heerlijk
orangemoon
orangemoon
29 oktober 2009 om 21:30
peperkoek?? dat ken ik niet. waar kun je dat kopen? bedankt voor jr reactie
nanske sw
nanske sw
29 oktober 2009 om 21:22
Bij stoofpotjes doe ik er vaak een snee peperkoek in. Is echt lekker!

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen