hoelang kan ik wijn bewaren?

Ik vind wijn heerlijk, maar drink het met mate. Dus heb ik regelmatig een fles open in de koeling staan.

houdbaarheid van geopende wijn

Ik weet dat er verschil zit in de houdbaarheid tussen rode, rosé en witte wijn.
Wie helpt mij.. hoe lang kan ik de verschillende wijnen geopend goed houden ?

7 Reacties

Johan2294
Johan2294
23 augustus 2012 om 15:51
Hoi Biwo, je kunt zo een speciale vacuumpomp kopen. zo een bijvoorbeeld: http://www.vacuvin-voor-thuis.nl/vacuvin-vacumpomp-c6591.html (aanrader om er hier een te kopen!)
Sais123
Sais123
2 juli 2009 om 19:10
Gewoon zo'n speciale "dop" kopen die je door middel van een speciaal pompje vacuum kunt trekken! Werkt echt uitstekend! Ik laat mijn flessen wijn soms met gemak een paar weken staan en ze blijven lekker smaken. Zolang er geen zuurstof in de fles kan, kan de wijn ook niet zuur worden Smiling
Normandië
Normandië
17 juni 2009 om 01:20
Hoi Biwo, Als ik jou was zou ik bij de supermarkt kleinere flesjes wijn halen, zodat je ze op kan maken, oké de keus is minder, maar die van J.P. Chenet doet het bij iedereen altijd goed. Sommige mensen kopen liever een grote wat duurdere fles, maar ja wat heb je eraan als je de helft weg moet gooien. Ik kan je helaas niet helpen met het verschil tussen rood, rosé of wit, daarvoor heb ik te weinig verstand van wijn. Succes, mijn vader zij altijd (nog voor dat dit een kreet werd in marketingland). Geniet maar drink met je maten ;)
jeannenoelle
jeannenoelle
16 juni 2009 om 23:24
gewoon lekker opdrinken!
biwo
biwo
16 juni 2009 om 19:53
Maar er zit toch ook verschil tussen de houdbaarheid van witte en rode wijn. Wie kan me daar iets over vertellen. En hoe zit het met rosé?
marja1
marja1
16 juni 2009 om 18:47
Iedere dag dat je de wijn open bewaard gaat de smaak en kwaliteit achteruit. Zeker open in de koelkast. Dus niet doen Lekker op drinken of een vacuumdop aanbrengen. 4 weken open laten liggen tja lekker voor wijnazijn
Lhena
Lhena
16 juni 2009 om 10:12
Wij drinken hier vrij veel rode wijn, en we houden dat liggend in de kelder wel een week of drie/vier geopend goed, langer is niet voorgekomen dat het hier bleef liggen. Maar wijn moet dan wel liggen, anders is het snel weg. Dit geldt ook voor wit en rosé trouwens

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen