Ideetjes Familiedag organiseren?

Elke najaar komen we met onze familie samen voor een gezellige en ontspannen familiedag. Inhoud van de dag is meestal starten met koffie/thee met iets lekkers, een activiteit en afsluiten met een buffetje of BBQ. Op de locatie (meestal bij iemand thuis die genoeg plaats daarvoor heeft), zijn dan ook vaak nog wat losse activiteiten, zoals een springkussen voor de kids.

Idee?

Omdat we al vaak een familiedag hebben gehad, zijn er ook al veel verschillende activiteiten georganiseerd.
Natuurlijk willen we ook dit jaar weer iets leuks en origineels, maar mijn ideetjes zijn een beetje op.
Hebben jullie een idee voor ons?

Wie, wat, waar?

Onze familie bestaat uit ongeveer 50 personen, van jong tot oud en sommigen inmiddels ook wat minder mobiel.
We kunnen de familiedag dit jaar vieren bij een tante die in een grote verbouwde boerderij woont, inclusief grote tuin.
De activiteit is liefst kosteloos (zelf te organiseren) of niet al te prijzig.

Dank

Alvast dank voor de ongetwijfeld leuke ideetjes die jullie hopelijk gaan geven!

8 Reacties

Pruk
Pruk
16 mei 2010 om 16:23
Nog een waterspel:rechthoekig speelveld-2 teams-dienblad-plastic bekertjes-2 emmers-sponzen-maatbeker.Vul de bekertjes met water,zet deze op 'n dienblad en probeer zoveel mogelijk water in de lege emmer aan de achterlijn van het veld te krijgen.Het 2e team staat verdeeld langs de beide zijlijnen van het veld en moet proberen om met sponzen de bekertjes van het dienblad te gooien.Het spreekt voor zich dat een vol blad gemakkelijker te raken is als een blad waar minder bekertjes op staan.Het is een kwestie van strategie.
Pruk
Pruk
16 mei 2010 om 16:15
Voor een sportieve wateractiviteit waar iedereen aan mee kan doen,heb je om te beginnen een volleybalnet nodig.Span daaroverheen een groot stuk landbouwplastic of een groot zeil(bouwmarkt),zodat de teams elkaar niet kunnen zien.Zet bij de achterlijn van beide teams 1 lege emmer èn 1 emmer met een gelijke hoeveelheid water en een gelijk aantal sponzen.Verder heb je een maatbaker nodig.Het is de bedoeling om natte sponzen over het 'net' te gooien,deze te vangen en uit te knijpen boven de lege emmer.Verdeel de taken slim zodat er zoveel mogelijk sponzen in het spel blijven.Aan het eind van het spel controleer je met de maatbeker welk team het meeste water van de tegenpartij heeft gescoord.
Josee
Josee
16 mei 2010 om 15:37
Ik ben ook nog op zoek naar ideetjes, dus wel blij met deze topic. Lees lekker even mee met alle goede ideetjes!
Jolanda33
Jolanda33
16 mei 2010 om 15:31
ik weet wel een leuk spelletje! het heet bekertjesvoetbal. je moet 2 bekertjes aan elkaar maken en wel zo dat je die voor je ogen kunt plaatsen om er doorheen te kijkenen vast kunt maken op je hoofd! doordat het zicht beperkt is wordt voetballen erg moeilijk. mijn schoonzus vertelde dit verhaal en ze zei dat ze in een deuk heeft gelegen om de spelers. je denkt dat je tegen de bal schopt maar blijkbaar ligt hij dan toch niet op de juiste plaats.
Daantje1
Daantje1
16 mei 2010 om 15:15
Oud Hollandse spelletjes of een leuke puzzelrit
Popje_
Popje_
16 mei 2010 om 14:55
Als je het zomers doet zou ik het in ieder geval lekker buiten proberen te doen. Een bbq wat je al regelmatig gedaan hebt blijft altijd leuk en gezellig, dus die zou ik erin houden. Verder moet je zorgen voor leuke spelletjes. Misschien voor de kinderen wat zwembadjes en andere waterdingen? (althans als het er warm genoeg voor is! Mijn moeder en ik denken er ook regelmatig over om zoiets te organiseren voor mijn oma, die zou dat geweldig vinden. Maar doordat iedereen zo ver bij elkaar vandaan woont is het erg lastig te realiseren Sad
lernig
lernig
16 mei 2010 om 14:54
touwtrekken, spijkerbroekhangen, dobbelspelletjes voor de wat ouderen, speurtocht in de omgeving, sjoelen (je kan ook zo'n megasjoelbak huren, kosten vallen best mee). Of oud-hollandse spelletjes doen, hebben wij een keer met een familiedag gedaan, errug leuk, vooral voor de ouderen! wij hebben het toen bij zo'n spelverhuurcentrale gehuurd, zit in polsbroek.
an9947
an9947
16 mei 2010 om 14:14
Picknick en ieder neemt wat te eten/drinken mee? En dan ook nog spelletjes.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen