kadootje voor de juf

Bij ons op school is het zo onderhand gebruikelijk dat de juf(fen) van de leerlingen een klein presentje krijgen aan het einde van het schooljaar.

doen of niet?

Alhoewel ik graag iemand iets geeft vraag ik me toch wel af of dit nou normaal is.
Ik hou het dan ook bij iets van rond de 2 euro (krijg je bij Action toch al leuke dingen voor).
Wat vinden jullie?

33 Reacties

Fantasia
Fantasia
21 juli 2010 om 10:54
Bij mijn dochter is het ook normaal dat er iets gegeven wordt met de verjaardag van de juf en afscheid van de juf of stagaire en aangezien ze 2 juffen heeft en meerdere stagaires per jaar, blijf je bezig! ik heb een fotoprinter, dus maak meestal een kaart op de pc met een foto van mijn dochter erin en een persoonlijke text naar de juf toe en dan print ik deze uit en deze geeft mijn dochter dan.
Maltezer
Maltezer
19 juli 2010 om 10:49
Hier ook naar de action, een mooi kaarsje ofzo ..altijd leuk en niet duur!!
estherc
estherc
19 juli 2010 om 10:30
Een leuke kaart is toch ook mooi?
dept-girl
dept-girl
19 juli 2010 om 10:14
zo'n koffie of theemok met van alles erin blijft toch wel een erg leuk kado!
pattybo
pattybo
19 juli 2010 om 10:14
bij ons op school wordt het steeds groter en gekker. Heb mijn kinderen gezegd dat ik daar niet aan mee doe. Mijn oudste wilde niet eens iets geven aan de meester; ik bedank hem wel door dank je wel te zeggen was zijn antwoord. Mijn jongste wilde wel iets geven aan de kleuterjuf, Ik heb simpel een mini-flesje badschuim gehaald voor 60 cent....klein gebaar en de juf was er al erg blij mee.
kim77
kim77
19 juli 2010 om 10:13
Ik vind het wel een leuk idee. Een soort bedankje aan het eind van het jaar. Het hoeft helemaal niet iets duurs te zijn maar een kaart of een tekening is al leuk.
Karin8708
Karin8708
19 juli 2010 om 10:08
Meestal een koffiemok of theeglas met daarin losse koffiezakjes of theezakjes Mooi cellofaanpapiertje erom met sliertjes en een tekening eraan. Klaar en hoeft zeker niet duur te zijn
riggels
riggels
19 juli 2010 om 10:02
ik koop altijd een zonnebloem en dan een tekening van de kids er aan en klaar.
riggels
riggels
19 juli 2010 om 10:02
ik koop altijd een zonnebloem en dan een tekening van de kids er aan en klaar.
Gliebel
Gliebel
19 juli 2010 om 09:59
gelukkig bij ons niet, ik vind de tractaties al vreselijk. maar maak eens zelf pindarotjes en dan in een klein glaasje of zo.
robcaro
robcaro
19 juli 2010 om 09:42
Zelf iets laten maken, is altijd goed! Kost niets, kind heeft er plezier van, en de juf of meester heeft een teken van waardering. Het is geen verplichting natuurlijk, maar voor de kids vaak wel leuk om iets te kunnen geven, alleen de voorpret van die kleintjes al!
axolotl
axolotl
19 juli 2010 om 09:13
onze kids geven de juf meestal 1 bloem die ze zelf uitgekozen hebben en daar hangen ze dan een zelfgemaakte tekening of briefje aan vast. de kids vinden het ook erg leuk om te geven. en is ook niet zo duur zo.
AliceOlivier
AliceOlivier
18 juli 2010 om 17:54
als mijn kinderen iets geven dan is het een zelfgemaakt iets.
beatje
beatje
18 juli 2010 om 17:51
ik deed dat ook altijd ik kocht dan een mooie roos mooi in laten pakken in folie kaartje er aan en klaar wel altijd heel leuk
Jacky61
Jacky61
18 juli 2010 om 17:44
Ik heb jaren als peuterjuf gewerkt en daar kreeg ik ook aan eind van het schooljaar allerlei kadootjes maar het leukste zijn toch de zelfgemaakte knutsels en tekeningen, die heb ik in een plakboek gedaan en als ik 'n fotootje had met foto erbij geplakt daar kijk ik nog wel eens in, dat blijft leuk.
Manonette
Manonette
18 juli 2010 om 17:21
vorig jaar kreeg ik van verschillende kids een tekening, ze hadden hun handje getekent en ingekleurd. was ik heel erg blij mee. Het is leuk als er zo aan je gedacht wordt.
leintje1976
leintje1976
18 juli 2010 om 15:10
Het is altijd leuk om een cadeautje aan de juf of meester te geven aan het einde van het schoojaar. Mijn vriend werkt nu weer in het bedrijfsleven, maar toen hij meester was, kwam hij de laatste dag van de school met kilo's chocolade thuis, bloemen en zeep. Op zich hoeft het idd geen verplichting te zijn en is het ook misschien leuker dat één ouder het initiatief neem om bij ieder kind een eurie op te halen en daar één groot cadeau van te kopen. Maar nogmaals het moet geen verplichting zijn. Een tekening of een kaart geven is toch ook prima ? Bij afscheid van bijvoorbeeld een collega, geef ik mijn collega ook altijd een kleinigheidje. Voor een collegaatje van mij waar ik een tijdje mee heb samengewerkt en aankomende vrijdag de laatste keer zal zijn dat ik met haar mag gaan samenwerken, heb ik bij de Appie een kokertje met chocolade chips gekocht voor 1,60 euro. Supergaaf ingepakt met een kaartje. Voila !
lammetje
lammetje
18 juli 2010 om 14:24
Er is gevraagd om geld te geven € 1,00 p/p en daar hebben we iets van gekocht beter dan allemaal een duur cadeau of er zijn er ook bij die niets (kunnen) geven en dat vind ik ook zielig voor het kind
Somali
Somali
18 juli 2010 om 14:06
de juffen en meester vragen altijd om zelfgemaakte cadeautjes op de school van mijn dochter,dat vinden ze leuker.
carinevangastel
carinevangastel
18 juli 2010 om 13:38
Toen mijn kinderen nog op de basisschool zaten werd er een briefje meegegeven aan de kinderen door de klassemoeders voor een vrijwillige bijdrage om van heel de klas iets te kopen in plaats van dat de juffen van elk kind een presentje zou krijgen. Op de laatste schooldag deed dan ik nog wel een klein presentje in de vorm van 1 roos of een zonnebloem.
ikben24
ikben24
18 juli 2010 om 11:46
gewoon iets zelf maken, bij ons op school mag je niets kopen. of pluk een bloemetje
damada
damada
18 juli 2010 om 11:40
Mijn zoontje heeft een tekening gemaakt en dat was het. Daar zijn ze toch net zo blij mee. Wat moeten ze met al die toei die ze krijgen
tamina
tamina
18 juli 2010 om 11:17
mijn zoon heeft een kaart geschreven ,tegenwoordig hebben ze niet een leerkracht heel vaak al twee,omdat ze niet volledig werken,soms nog een stagiere en een klasseassistent.ik ben met kado's gestopt.
moutoine
moutoine
18 juli 2010 om 09:24
voor zowel het einde van het schooljaar als mijn verjaardag kreeg ik in het begin van mijn jufloopbaan kleine cadeautjes. je wilt niet weten hoeveel kopjes en schoteltjes, terwijl ik toen al mokken gebruikte. repen chocolade, snoepgoed, zakdoeken. alles met liefde gegeven echt waar. maar het meeste kwam toch niet echt van pas. omdat men toch wat wilde geven heb ik toen geld laten zamelen voor één groot cadeau, dat wel nodig was.dat was uiteindelijk ook goedkoper voor de ouders. ik hen bijvoorbeeld nog steeds een fotoboek met alle namen van de kinderen er in. de reis toen naar engeland zit er in. een geweldige herinnering aan de kinderen van 2000/2001!
Lauraatje
Lauraatje
18 juli 2010 om 09:01
mijn zoon heeft moeten kiezen, zijn juf vierde vrijdag haar verjaardag en aankomende vrijdag (23ste) is de laatste schooldag. Ik vond het niet nodig om op alle twee de dagen iets te geven. Wel heeft hij (net als alle andere kindjes in de klas) een knutselwerkje gemaakt voor de juf. Dus de juf krijgt op de laatste dag haar kleinigheidje. Persoonlijk vind ik het wel leuk om ze zo ook te bedanken voor het schooljaar.
maartje
maartje
18 juli 2010 om 08:54
Het gaat om het gebaar! Een mooie kaart of een knutselwerkje is al prima lijkt me...een klein cadeautje hoeft echt niet veel te kosten
melissa2juni
melissa2juni
18 juli 2010 om 08:33
Ik sta zelf voor de klas en mijn ervaring is dat de kinderen het juist leuk vinden om een kleinigheidje te geven. Zelf vind ik het natuurlijk ook erg leuk, maar niet noodzakelijk. Meestal zijn het dingetjes als: douchegel, doosje thee, zelfgebakken koekjes, van strijkkraaltjes gemaakte onderzetters.
ikildoni
ikildoni
18 juli 2010 om 08:31
bij ons is het min of meer gebruikelijk .een ouder die geld inzameld er daar iets voor de juf voor koopt .maar alleen van de kinderen die naar en andere klas toe gaan ..die kinderen maken zelf op een 4viertje met fotootje een leuke tekening of versiering of schrijven er iets op zo wordt de map van de juf elk jaar aangevuld zo wordt de map van de juf echt een afscheidsmap van klasverlatertjes.
gippy
gippy
18 juli 2010 om 03:00
Is dit niet een beetje flauwekul.... je kan iedereen wel een cadeautje gaan geven ,de post,vuilnisman,concierge,begrafenisondernemer...joh noem maar op.Is een bedankje al niet meer voldoende? Het is hun werk en daar hoef je echt geen extra geld aan uit te geven lijkt mij bedankt! goed genoeg.
Waps
Waps
18 juli 2010 om 00:48
bij mij (alweer zo'n 10 jaar terug) deden we geen cadeau aan het einde van het jaar. wel deden we een gezamenlijk cadeau bij de verjaardag van de juf/meester(1 ouder die 1euro van ieder kind krijgt en daarvan een passend cadeau koopt). en aan het einde van de basisschool 1 groot cadeau aan de school. bij mijn jaar was dat een picknick tafel voor de juffen/meesters waar ze in de pauze aan konden zitten en zo de kinderen in de gaten konden houden.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen

 

 
 

kadootje voor de juf | Huishouden, Organiseren, Schoonmaken, Wonen, Vrije Tijd | Yunomi

kadootje voor de juf

Bij ons op school is het zo onderhand gebruikelijk dat de juf(fen) van de leerlingen een klein presentje krijgen aan het einde van het schooljaar.

doen of niet?

Alhoewel ik graag iemand iets geeft vraag ik me toch wel af of dit nou normaal is.
Ik hou het dan ook bij iets van rond de 2 euro (krijg je bij Action toch al leuke dingen voor).
Wat vinden jullie?

33 Reacties

Fantasia
Fantasia
21 juli 2010 om 10:54
Bij mijn dochter is het ook normaal dat er iets gegeven wordt met de verjaardag van de juf en afscheid van de juf of stagaire en aangezien ze 2 juffen heeft en meerdere stagaires per jaar, blijf je bezig! ik heb een fotoprinter, dus maak meestal een kaart op de pc met een foto van mijn dochter erin en een persoonlijke text naar de juf toe en dan print ik deze uit en deze geeft mijn dochter dan.
Maltezer
Maltezer
19 juli 2010 om 10:49
Hier ook naar de action, een mooi kaarsje ofzo ..altijd leuk en niet duur!!
estherc
estherc
19 juli 2010 om 10:30
Een leuke kaart is toch ook mooi?
dept-girl
dept-girl
19 juli 2010 om 10:14
zo'n koffie of theemok met van alles erin blijft toch wel een erg leuk kado!
pattybo
pattybo
19 juli 2010 om 10:14
bij ons op school wordt het steeds groter en gekker. Heb mijn kinderen gezegd dat ik daar niet aan mee doe. Mijn oudste wilde niet eens iets geven aan de meester; ik bedank hem wel door dank je wel te zeggen was zijn antwoord. Mijn jongste wilde wel iets geven aan de kleuterjuf, Ik heb simpel een mini-flesje badschuim gehaald voor 60 cent....klein gebaar en de juf was er al erg blij mee.
kim77
kim77
19 juli 2010 om 10:13
Ik vind het wel een leuk idee. Een soort bedankje aan het eind van het jaar. Het hoeft helemaal niet iets duurs te zijn maar een kaart of een tekening is al leuk.
Karin8708
Karin8708
19 juli 2010 om 10:08
Meestal een koffiemok of theeglas met daarin losse koffiezakjes of theezakjes Mooi cellofaanpapiertje erom met sliertjes en een tekening eraan. Klaar en hoeft zeker niet duur te zijn
riggels
riggels
19 juli 2010 om 10:02
ik koop altijd een zonnebloem en dan een tekening van de kids er aan en klaar.
riggels
riggels
19 juli 2010 om 10:02
ik koop altijd een zonnebloem en dan een tekening van de kids er aan en klaar.
Gliebel
Gliebel
19 juli 2010 om 09:59
gelukkig bij ons niet, ik vind de tractaties al vreselijk. maar maak eens zelf pindarotjes en dan in een klein glaasje of zo.
robcaro
robcaro
19 juli 2010 om 09:42
Zelf iets laten maken, is altijd goed! Kost niets, kind heeft er plezier van, en de juf of meester heeft een teken van waardering. Het is geen verplichting natuurlijk, maar voor de kids vaak wel leuk om iets te kunnen geven, alleen de voorpret van die kleintjes al!
axolotl
axolotl
19 juli 2010 om 09:13
onze kids geven de juf meestal 1 bloem die ze zelf uitgekozen hebben en daar hangen ze dan een zelfgemaakte tekening of briefje aan vast. de kids vinden het ook erg leuk om te geven. en is ook niet zo duur zo.
AliceOlivier
AliceOlivier
18 juli 2010 om 17:54
als mijn kinderen iets geven dan is het een zelfgemaakt iets.
beatje
beatje
18 juli 2010 om 17:51
ik deed dat ook altijd ik kocht dan een mooie roos mooi in laten pakken in folie kaartje er aan en klaar wel altijd heel leuk
Jacky61
Jacky61
18 juli 2010 om 17:44
Ik heb jaren als peuterjuf gewerkt en daar kreeg ik ook aan eind van het schooljaar allerlei kadootjes maar het leukste zijn toch de zelfgemaakte knutsels en tekeningen, die heb ik in een plakboek gedaan en als ik 'n fotootje had met foto erbij geplakt daar kijk ik nog wel eens in, dat blijft leuk.
Manonette
Manonette
18 juli 2010 om 17:21
vorig jaar kreeg ik van verschillende kids een tekening, ze hadden hun handje getekent en ingekleurd. was ik heel erg blij mee. Het is leuk als er zo aan je gedacht wordt.
leintje1976
leintje1976
18 juli 2010 om 15:10
Het is altijd leuk om een cadeautje aan de juf of meester te geven aan het einde van het schoojaar. Mijn vriend werkt nu weer in het bedrijfsleven, maar toen hij meester was, kwam hij de laatste dag van de school met kilo's chocolade thuis, bloemen en zeep. Op zich hoeft het idd geen verplichting te zijn en is het ook misschien leuker dat één ouder het initiatief neem om bij ieder kind een eurie op te halen en daar één groot cadeau van te kopen. Maar nogmaals het moet geen verplichting zijn. Een tekening of een kaart geven is toch ook prima ? Bij afscheid van bijvoorbeeld een collega, geef ik mijn collega ook altijd een kleinigheidje. Voor een collegaatje van mij waar ik een tijdje mee heb samengewerkt en aankomende vrijdag de laatste keer zal zijn dat ik met haar mag gaan samenwerken, heb ik bij de Appie een kokertje met chocolade chips gekocht voor 1,60 euro. Supergaaf ingepakt met een kaartje. Voila !
lammetje
lammetje
18 juli 2010 om 14:24
Er is gevraagd om geld te geven € 1,00 p/p en daar hebben we iets van gekocht beter dan allemaal een duur cadeau of er zijn er ook bij die niets (kunnen) geven en dat vind ik ook zielig voor het kind
Somali
Somali
18 juli 2010 om 14:06
de juffen en meester vragen altijd om zelfgemaakte cadeautjes op de school van mijn dochter,dat vinden ze leuker.
carinevangastel
carinevangastel
18 juli 2010 om 13:38
Toen mijn kinderen nog op de basisschool zaten werd er een briefje meegegeven aan de kinderen door de klassemoeders voor een vrijwillige bijdrage om van heel de klas iets te kopen in plaats van dat de juffen van elk kind een presentje zou krijgen. Op de laatste schooldag deed dan ik nog wel een klein presentje in de vorm van 1 roos of een zonnebloem.
ikben24
ikben24
18 juli 2010 om 11:46
gewoon iets zelf maken, bij ons op school mag je niets kopen. of pluk een bloemetje
damada
damada
18 juli 2010 om 11:40
Mijn zoontje heeft een tekening gemaakt en dat was het. Daar zijn ze toch net zo blij mee. Wat moeten ze met al die toei die ze krijgen
tamina
tamina
18 juli 2010 om 11:17
mijn zoon heeft een kaart geschreven ,tegenwoordig hebben ze niet een leerkracht heel vaak al twee,omdat ze niet volledig werken,soms nog een stagiere en een klasseassistent.ik ben met kado's gestopt.
moutoine
moutoine
18 juli 2010 om 09:24
voor zowel het einde van het schooljaar als mijn verjaardag kreeg ik in het begin van mijn jufloopbaan kleine cadeautjes. je wilt niet weten hoeveel kopjes en schoteltjes, terwijl ik toen al mokken gebruikte. repen chocolade, snoepgoed, zakdoeken. alles met liefde gegeven echt waar. maar het meeste kwam toch niet echt van pas. omdat men toch wat wilde geven heb ik toen geld laten zamelen voor één groot cadeau, dat wel nodig was.dat was uiteindelijk ook goedkoper voor de ouders. ik hen bijvoorbeeld nog steeds een fotoboek met alle namen van de kinderen er in. de reis toen naar engeland zit er in. een geweldige herinnering aan de kinderen van 2000/2001!
Lauraatje
Lauraatje
18 juli 2010 om 09:01
mijn zoon heeft moeten kiezen, zijn juf vierde vrijdag haar verjaardag en aankomende vrijdag (23ste) is de laatste schooldag. Ik vond het niet nodig om op alle twee de dagen iets te geven. Wel heeft hij (net als alle andere kindjes in de klas) een knutselwerkje gemaakt voor de juf. Dus de juf krijgt op de laatste dag haar kleinigheidje. Persoonlijk vind ik het wel leuk om ze zo ook te bedanken voor het schooljaar.
maartje
maartje
18 juli 2010 om 08:54
Het gaat om het gebaar! Een mooie kaart of een knutselwerkje is al prima lijkt me...een klein cadeautje hoeft echt niet veel te kosten
melissa2juni
melissa2juni
18 juli 2010 om 08:33
Ik sta zelf voor de klas en mijn ervaring is dat de kinderen het juist leuk vinden om een kleinigheidje te geven. Zelf vind ik het natuurlijk ook erg leuk, maar niet noodzakelijk. Meestal zijn het dingetjes als: douchegel, doosje thee, zelfgebakken koekjes, van strijkkraaltjes gemaakte onderzetters.
ikildoni
ikildoni
18 juli 2010 om 08:31
bij ons is het min of meer gebruikelijk .een ouder die geld inzameld er daar iets voor de juf voor koopt .maar alleen van de kinderen die naar en andere klas toe gaan ..die kinderen maken zelf op een 4viertje met fotootje een leuke tekening of versiering of schrijven er iets op zo wordt de map van de juf elk jaar aangevuld zo wordt de map van de juf echt een afscheidsmap van klasverlatertjes.
gippy
gippy
18 juli 2010 om 03:00
Is dit niet een beetje flauwekul.... je kan iedereen wel een cadeautje gaan geven ,de post,vuilnisman,concierge,begrafenisondernemer...joh noem maar op.Is een bedankje al niet meer voldoende? Het is hun werk en daar hoef je echt geen extra geld aan uit te geven lijkt mij bedankt! goed genoeg.
Waps
Waps
18 juli 2010 om 00:48
bij mij (alweer zo'n 10 jaar terug) deden we geen cadeau aan het einde van het jaar. wel deden we een gezamenlijk cadeau bij de verjaardag van de juf/meester(1 ouder die 1euro van ieder kind krijgt en daarvan een passend cadeau koopt). en aan het einde van de basisschool 1 groot cadeau aan de school. bij mijn jaar was dat een picknick tafel voor de juffen/meesters waar ze in de pauze aan konden zitten en zo de kinderen in de gaten konden houden.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen