Artikel

Kattenpoep in de tuin

Kattenpoep in de tuin

Ik heb problemen met katten die mijn tuin en gazon gebruiken als hun kattenbak. Wie weet een diervriendelijk middel om hier vanaf te komen?

Tot voor kort had ik alleen last van kattenpoep in de border van mijn tuin. Vind ik ook vies, maar goed daar kon ik mee leven.
Maar vorige week kwam mijn dochtertje die in de tuin wilde spelen zeggen dat er poep onder de schommel lag op het gras. Toen ik ging kijken lagen er niet overdreven 5 kattenhopen in het gras en 5 in de tuin op verschillende plaatsen. Ik baal hier heel erg van. Ze zeggen altijd dat katten schone dieren zijn die hun poep begraven. Nou niet dus. Ik heb geen katten en ik wil ook niet de last van de katten van een ander. Het betekend nu dat telkens als mijn dochtertje in het gras wilt spelen ik het eerst moet nakijken op drollen. In de zomer lopen wij in de tuin op onze blote voeten. Ik moet er niet aan denken dat we in een drol stappen.
Wie heeft een diervriendelijke oplossing om de katten uit mijn tuin te houden of in ieder geval hun rotzooi.

43 Reacties

mier
mier
21 april 2012 om 11:57
heb er ook veel last van
Lydionne
Lydionne
20 april 2010 om 23:50
En als je niet zo gauw aan hondenharen kunt komen moet je naar een trimsalon bellen die hebben genoeg hondenharen.
Lydionne
Lydionne
20 april 2010 om 23:48
wat ook helpt zijn hondenharen in de tuin leggen op verschillende plekken van je tuin.Mijn schoonouders hebben het gedaan en het heeft echt geholpen. succes
jeannebo
jeannebo
11 april 2010 om 18:45
ja, leuke oplossingen die mij geld kosten. waarom moet ik betalen voor de overlast van de katten van anderen?ik krijg op dezemanier een hekel aan katten!!!!!!!!!!!!!!!
pinky
pinky
16 maart 2010 om 23:00
Echt vies die kattenpoep bah! Ik heb ook nog eens last van een kat die achter mijn konijn aan zit.
cyn-ie
cyn-ie
15 maart 2010 om 22:08
Groot probleem die katten, wij hebben er ook last van. Heb al veel geprobeerd maar niks werkt tot nu toe. bijvoorbeeld de koffiedik, daar lopen ze gewoon omheen. En tegen de tijd dat ik buiten ben om een kat af te schrikken of nat te maken is ie al lang weg!
cyn-ie
cyn-ie
15 maart 2010 om 22:08
Groot probleem die katten, wij hebben er ook last van. Heb al veel geprobeerd maar niks werkt tot nu toe. bijvoorbeeld de koffiedik, daar lopen ze gewoon omheen. En tegen de tijd dat ik buiten ben om een kat af te schrikken of nat te maken is ie al lang weg!
prutsje
prutsje
14 maart 2010 om 13:11
hier vinden ze van die doppen lekker on in te liggen dus dat helpt niet dan maar een emmer water er over
Nelly1958
Nelly1958
14 maart 2010 om 13:06
CACAODOPPEN IS DE OPLOSSING VOOR IN DE BORDERS KATTEN HEBBEN ER EEN HEKEL AAN EN EEN LEUKE BIJKOMSTIGHEID IS DAT JE OOK GEEN LAST HEBT VAN ONKRUID
britta59
britta59
14 maart 2010 om 12:58
Heb een zooi stenen klaarleggen,Er loopt een konijn los bij me in de tuin en heb geen zin om haar in het hok te doen voor die scheitkatten.Dus als ik er eentje zie 1 voltreffer met een steen is genoeg.
Schoonmaakmiep1...
Schoonmaakmiep1...
13 maart 2010 om 15:21
Zelf heb ik 2 katten,waarvan er 1 alleen achter ons huis mag.Onze andere kat gaat wel gewoon naar buiten.Heb ook tegen de buren gezegt......Spuit mijn kat maar nat of een emmer water over dr heen....Kattepoep vind ik zelf ook smerig....En dat water helpt echt......Zelf heb ik mijn tuin betegelt,en plantenbakken neer gezet....En op zolder staat de kattenbak....waar ik iedere dag hun afval uit schep... Kijk eens op internet of er geen anti katten spul te koop is...
Tinkie
Tinkie
13 maart 2010 om 15:17
Echt vies. Wij hebben er af en toe last van. Ik lees mee...
LadyS50
LadyS50
13 maart 2010 om 14:49
bij mij komen ook vreemde katten over de schutting de achtertuin in, ik heb zelfs wel eens drollen op de stenen gevonden .. Aan de voorkant heb ik een conifeer staan die kapot gepiest wordt, paar keer gezien dat een kat met de kont omhoog een straal naar de boom spoot en daar komen natuurlijk weer andere katten op af. er zitten hele grote bruine plekken op en ik kan hem waarschijnlijk binnenkort omhakken, want het ziet er niet uit. van wie de katten zijn ? ik weet het niet. Ik moet straks weer onkruid weghalen tussen de kattenpies. Die van mij komen niet buiten en worden wild voor het raam van alle katten die langs komen buurten. Een waterpistool en kannetje water heb ik wel geprobeerd, maar vaak zijn ze al weg voordat ik de achterdeur opengemaakt heb, want ze zijn slim hoor.
Sqouby
Sqouby
13 maart 2010 om 14:40
Echt smerig!! Ik zou op de loer liggen met een waterpistool, houden ze echt niet van. Iets naar ze toe gooien helpt ook goed, of heel hard een sisblaasgeluid maken, moet je ze zien rennen joh! Heb ik 1 keer gedaan bij een vervelende buurkat, t beest nooit meer gezien op mn erf. Ik heb mn katten zelf eerst aan de bak laten wennen voor ik ze naar buiten deed omdat ik niet wilde dat anderen last hebben van mijn katten. Om mijn katten te leren van de bank af te blijven had ik een spuitbus gehaald bij een dierenwinkel, maar dat werkt vast niet voor buiten. Trouwens de ene kat rook het spul niet eens en lag alsnog prinsheerlijk op de bank ;(
fluitketel
fluitketel
13 maart 2010 om 14:30
Als een kat steeds in mijn tuin kwam kakken zou ik ze afschrikken met een water pistool,als dat niet werkt gooide ik iedere keer iets er naar toe,niet aardig nee,maar die overlast ook niet. Een hond mag ook niet loslopen en terecht dus waarom een kat wel? als de eigenaar van een kat vind van wel,prima moeten ze het op komen ruimen dat is mijn mening!
jeanettevdgeest
jeanettevdgeest
13 maart 2010 om 13:37
Voor de zomer een goed waterpistool aanschaffen en de katten natschieten!
wimvanbroekhove...
wimvanbroekhove...
13 maart 2010 om 10:38
Het heeft weinig zin om de eigenaren aan te spreken, ze houden hun katten zeker niet binnen of zelden in hun eigen tuin. Ik heb vroeger in Nederland van alles geprobeerd; er zijn bepaalde lollies, de katten lopen er omheen, knoflook poeder strooien werkt alleen op droge dagen. Zelf een hond of huistijger aanschaffen om anderen uit je eigen tuin te houden vind ik zelf een te belemmerende aktie. Dus blijft alleen afschieten over, aangezien de wet vuurwapens verbied moet u zie beperken tot een steelpannetje met water! Wel een paar keer oefenen en controleren hoe ver u de inhoud gericht kunt gooien. Geloof me als u ze een keer een plas water over hebt geraakt blijven ze weg.
Kroosje
Kroosje
13 maart 2010 om 10:01
Alvast bedankt voor jullie tips. Die citroenplanten lijkt me wel wat. Aangezien de kat(ten) ook in het gazon poepen zijn cacaodoppen daar niet zo handig, net als slakkenkorrels ivm de kinderen. De cacaodoppen zijn wel wat voor in de border, helpt ook tegen onkruid heb ik me laten vertellen. Ik ben het wel eens met H.Versteeg dat ze zegt waarom een hond wel aan de lijn en een kat niet. Het gegeven van een kat is een buitendier en die heeft vrijheid nodig vind ik ook voor honden en anderen dieren gelden dus onzin. Maar ja dat zal niet zo snel veranderen denk ik. Plexieglas helpt niet. Mijn buurman heeft kippengaas gespannen, maar de katten komen onder de poort door en klimmen op de schuttingen. Ik laat wel weten of de tips helpen bij mij.
lizette
lizette
12 maart 2010 om 22:50
cacaodoppen strooien, een citroenplant neerzetten(schijnt dat ze niet tegen die lucht kunnen), peper strooien
smartie
smartie
12 maart 2010 om 22:29
ik lees even mee...... ik heb niet alleen last van de poep, nee dan die kattenpieslucht bah...................!!!!!
doblin
doblin
12 maart 2010 om 22:20
Ik heb zelf zeven katten en die kunnen mijn tuin niet uit maar om de buur katten uit de tuin te houden gooi cacoa doppen neer zet citroenplanten in je tuin eventueel kan je rond je tuin plexiglas platen zetten op je schutting , er zijn zo veel oplossingen maar strooi geen slakkenkorrels ofzo dit is dodelijk voor katten er zijn veel diervriendelijke middelen om katten te weren, Koffieprut kan ook maar dan moet je het eerst laten drogen en een flinke laag neergooien .
poesmies
poesmies
12 maart 2010 om 22:11
geen slakkenkorrels strooien. Is gevaarlijk.
Smousie
Smousie
12 maart 2010 om 21:59
koffie prut zou moeten helpen
Elllen
Elllen
12 maart 2010 om 21:58
Ik bedoel onze eigen tuin. (effe voor de zekerheid)
Elllen
Elllen
12 maart 2010 om 21:55
@margreet107 Wij hebben er 6 en er komen ook dagelijks 2 katten uit de buurt op bezoek en ze poepen ALLEMAAL in de tuin (we hebben natuurlijk gewoon ook kattenbakken binnenstaan). Ze poepen wel op een plek achter een struik of begraven het onder aarde. Bezoek van andere katten vinden ze niet zo heel erg. Soms jaagt er éen 't bezoek weg, maar gebeurt niet vaak. Mij lijkt een kat nemen geen goede afwering!!
natasjad
natasjad
12 maart 2010 om 21:48
Je heb bij het tuincentrum een poeder dat kattenschrik ofzo iets heet. Voor katten stinkt het heel erg dat ze uit de tuin blijven. Milieuvriendelijk en niet giftig voor mens of dier. Hopelijk heb je iets aan deze tip,succes.
wendalina1973
wendalina1973
12 maart 2010 om 21:45
u moet bij een planten en bloemen winkel zoals intratuin enz. een plant kopen dat verdrijft katten uit u tuin. en tegenwordig kun je ook spul kopen in een winkel. maar als u er echt last van blijft houden, bel dan de politie op en leg u verhaal even uit. die komen een soort vallen neer zetten en vangen die katten. je hebt zoveel dingen die men kan doen , al zijn ze niet altijd kat vriendelijk
margreet107
margreet107
12 maart 2010 om 21:22
zelf een kat nemen.....die verdrijft de vreemden uit zijn/haar territorium en schijt nooit in zijn/haar tuin
theeroos
theeroos
12 maart 2010 om 20:09
Wij hebben al heel wat planten kapot van kattepis
H.Versteeg
H.Versteeg
12 maart 2010 om 19:59
ik heb zelf een kat. en heb haar van kleins af aan laten wennen om aan een lijn te lopen . als ze naar buiten wil zit ze geduldig te wachten tot ze haar tuigje om heeft. ik vind het vervelend als een ander last heeft van mijn kat .waarom een hond aan een lijn , en een kat niet?

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen