Kiembrood

Heeft iemand een recept om kiembrood zelf te maken?

Kiembrood recept

Ik weet niet of het lekker is maar mijn darmen hebben echt enorm veel vezels nodig.

9 Reacties

juulepuul
juulepuul
19 mei 2010 om 14:28
Ja roggebrood gebruik ik al, lijnzaad ook. Maar ik wil wel eens wat anders. Als ik gebakken heb laat ik het wel weten.
glinster ( )
glinster ( )
19 mei 2010 om 12:05
Het lijkt mij heel erg zwaar... denk idd dat roggebrood ook een hele goede vervanging is en goede ontbijtgranen waar flink wat vezels in zitten.
mailsuus
mailsuus
19 mei 2010 om 08:50
De All Bran korrels van Kellogs bevatten ook heel veel vezels. Als je daarnaast 3x een eetlepel gebroken lijnzaadjes eet per dag krijg je ook ontzettend veel vezels extra binnen.
gippy
gippy
19 mei 2010 om 02:23
Vraagje...weet niet of je het kan krijgen maar roggebrood zit enorm veel vezels in .Ik vind het zachte fries roggebrood het lekkerst met een stukje old amsterdammer kaas.
gippy
gippy
19 mei 2010 om 02:23
het lekkerst
gippy
gippy
19 mei 2010 om 02:24
het lekkerst
gippy
gippy
19 mei 2010 om 02:23
Vraagje...weet niet of je het kan krijgen maar roggebrood zit enorm veel vezels in .Ik vind het zachte fries roggebrood het lekkerst met een stukje old amsterdammer kaas.
juulepuul
juulepuul
18 mei 2010 om 23:37
Lijkt me wel wat. Alleen 10-12 uur in de oven is wel enorm lang. Moet ik dus echt een keer doen als ik de hele dag thuis ben.
johannie1
johannie1
18 mei 2010 om 23:08
Dit recept kwam ik tegen: :: KIEMBROOD Super Gezond 200 gram spelt, tarwe of rogge 2 dagen laten kiemen Kiemen: week de granen een paar uur in water. Daarna uit laten lekken en in een glazen pot of een kiembakje donker wegzetten. Twee maal daags omspoelen. Na ca. 2 dagen zijn de kiemen ongeveer 1 cm groot. Maal daarna de kiemen fijn met een staafmixer met een beetje water. 30 gram boekweit er doorheen mengen beetje zout of andere broodkruiden 3 eetlepels lijnzaad erdoor mengen mengsel kneden tot 2 platte broden bakblik invetten met olijfolie 10-12 uur in de oven op 50 graden na een paar uur broden draaien succes, Hannie

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen

 

 
 

Kiembrood | Koken, Kooktechnieken, Kooktechnieken | Yunomi

Kiembrood

Heeft iemand een recept om kiembrood zelf te maken?

Kiembrood recept

Ik weet niet of het lekker is maar mijn darmen hebben echt enorm veel vezels nodig.

9 Reacties

juulepuul
juulepuul
19 mei 2010 om 14:28
Ja roggebrood gebruik ik al, lijnzaad ook. Maar ik wil wel eens wat anders. Als ik gebakken heb laat ik het wel weten.
glinster ( )
glinster ( )
19 mei 2010 om 12:05
Het lijkt mij heel erg zwaar... denk idd dat roggebrood ook een hele goede vervanging is en goede ontbijtgranen waar flink wat vezels in zitten.
mailsuus
mailsuus
19 mei 2010 om 08:50
De All Bran korrels van Kellogs bevatten ook heel veel vezels. Als je daarnaast 3x een eetlepel gebroken lijnzaadjes eet per dag krijg je ook ontzettend veel vezels extra binnen.
gippy
gippy
19 mei 2010 om 02:23
Vraagje...weet niet of je het kan krijgen maar roggebrood zit enorm veel vezels in .Ik vind het zachte fries roggebrood het lekkerst met een stukje old amsterdammer kaas.
gippy
gippy
19 mei 2010 om 02:23
het lekkerst
gippy
gippy
19 mei 2010 om 02:24
het lekkerst
gippy
gippy
19 mei 2010 om 02:23
Vraagje...weet niet of je het kan krijgen maar roggebrood zit enorm veel vezels in .Ik vind het zachte fries roggebrood het lekkerst met een stukje old amsterdammer kaas.
juulepuul
juulepuul
18 mei 2010 om 23:37
Lijkt me wel wat. Alleen 10-12 uur in de oven is wel enorm lang. Moet ik dus echt een keer doen als ik de hele dag thuis ben.
johannie1
johannie1
18 mei 2010 om 23:08
Dit recept kwam ik tegen: :: KIEMBROOD Super Gezond 200 gram spelt, tarwe of rogge 2 dagen laten kiemen Kiemen: week de granen een paar uur in water. Daarna uit laten lekken en in een glazen pot of een kiembakje donker wegzetten. Twee maal daags omspoelen. Na ca. 2 dagen zijn de kiemen ongeveer 1 cm groot. Maal daarna de kiemen fijn met een staafmixer met een beetje water. 30 gram boekweit er doorheen mengen beetje zout of andere broodkruiden 3 eetlepels lijnzaad erdoor mengen mengsel kneden tot 2 platte broden bakblik invetten met olijfolie 10-12 uur in de oven op 50 graden na een paar uur broden draaien succes, Hannie

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen