konijn is zwanger???

Wij hebben een konijn die waarschijnlijk zwanger is. We weten het namelijk niet zeker en wachten nu dus al even op wat er komen gaat.We hebben maar 1 konijn een vrouwtje

Hoe is dit gekomen??

Zul je je afvragen.Ze is 1 keer ontsnapt geweest een hele nacht waarschijnlijk.Ze heeft een buitenhok en die stond op een ochtend open en mevrouw lag er vlak voor met een kapot oor(ontdekten we later)

Schijnzwanger of toch echt??

Nu is ze al wel een paar keer schijnzanger geweest en heb nu het idee dat het anders is als toen.
Nu weet ik dat het ongeveer 4 weken duurt voordat ze kleintjes krijgen.En dat is nou net de clou dat weten we dus niet precies meer.
Ik twijfel nu gigantisch of ze nu zwanger is of niet.Een familielid van mij,zegt van wel,maar ik lees op internet allerlei verhalen en dan denk ik weer van niet.De dierenarts raadde me aan om het nog even af te wachten,maar ze heeft het nest nu al langer dan een week geleden gemaakt.Terwijl op internet staat dat ze normaliter vlak voor de bevalling een nest maken.

Nu zou ik graag willen weten of er dames zijn die ook konijnen hebben en of die al eens een nestje hebben gehad.
Hoe kom ik erachter of ze echt zwanger is?/

A;lvast bedankt.

16 Reacties

bianca88
bianca88
13 februari 2012 om 19:56
ja ik ben er ook benieuwd naar mijne zijn dik een weer geleden bij de ram geweest
noekie12
noekie12
16 mei 2011 om 21:09
hoi mijn konijn is 2 keer ontsnapt. eerst zat zij in de tuin en toen bij iemand anders in de tuin. daar nliep ook een wild konijn. hij doet nu veel piepend en grommend door elkaar geluid maken. gaat ergens in een hoek zitten dat ik moeite moet doen om te pakken. zij is nu ook veel wilder. en heeft me 3 keer in de week gebeten. maar ik weet niet wat dast betekent.
justrulez
justrulez
28 oktober 2009 om 16:47
aan angel of insanity: Het schijnt inderdaad niet goed te zijn voor een konijn als ze voor haar 1ste jaar zwanger raakt omdat ze dan zelf nog te jong is maar ze is al vanaf haar 5e maand vruchtbaar dus het kan gebeuren natuurlijk. Ik heb ook al veel verhalen gehoord over de mannetjes (vaders) zij schijnen hun jong op te eten dus als je weet dat je konijn zwanger is zou ik ze tijdelijk apart zetten totdat het jong 2 weken oud is.
justrulez
justrulez
28 oktober 2009 om 16:45
Mijn konijn heeft een dubbel hok en ze loopt dagelijks met stro en hooi in haar bekje te slepen en een nestje te bouwen. als ik haar oppak voel ik onder haar buik ook de tepels zitten. ze heeft ook al een enorme wam en is vet aan het kweken om moeder te worden. Helaas voor haar is er geen mannetje in de buurt geweest en zit ze alleen in haar hok. Dit is al ongeveer een half jaar bezig dus weet niet wanneer die schijnzwangerschappen ophouden.
epsegirl
epsegirl
25 oktober 2009 om 12:53
ik zou gewoon afwachten denk dat je weiig kan doen
patriciavanm
patriciavanm
24 oktober 2009 om 09:36
Je moet het in de buik kunnen voelen en die van ons had 2 weken voor de bevalling het nest al klaar maar ik kon in de buik voelen dat er wat zat en haar gedrag veranderde
angel of insani...
angel of insani...
24 oktober 2009 om 09:21
ik had ook 2 konijnen een mannetje en een vrouwtje. die zaten ook gewoon bij elkaar in het hok. bleek dat het vrouwtje dus ook zwanger was geraakt, maar dat heb ik nooit door gehad, dacht dat dat nog niet kon omdat ze zelf nog niet zo oud was.. pas toen ik het hok ging schoonmaken vond ik een dood jong konijntje.. ik zou je dus niet kunnen vertellen hoe je dat zou kunnen zien..
liezzzje
liezzzje
24 oktober 2009 om 00:05
nou... als er ineens kleine konijntjes uitkomen, dan was ze dus zwanger...
poison_inaprett...
poison_inaprett...
23 oktober 2009 om 21:32
Een echo laten maken bij de dierenarts....als ze zwanger is maar de bevalling komt niet op tijd op gang is het ook niet goed voor haar. Met een echo kunnen ze het uitsluiten...wij hebben dan wel geen konijn maar wel ratjes, en zelfs daar kan je met een echo zien of ze zwanger zijn of niet.
Gerda14
Gerda14
23 oktober 2009 om 21:14
Je kan niet meer doen dan afwachten of naar de dierenarts gaan.
collendoorn
collendoorn
23 oktober 2009 om 20:51
wij hebben ook 2 konijnen gehad die maakten ook steeds nestjes maar hebben nooit jonkies gekregen
-Miranda-
-Miranda-
23 oktober 2009 om 20:38
Ik heb ooit een zwangere cavia gehad en dat kindje voelde je echt in de buik bewegen. Ik weet alleen niet of dat bij konijnen ook zo is. Probeer eens te voelen aan de buik.
girlfriend35
girlfriend35
23 oktober 2009 om 20:20
ja ben bang dat er ook niks anders op zit dan afwachten..
valine
valine
23 oktober 2009 om 20:03
afwachten
kruumel47
kruumel47
23 oktober 2009 om 19:57
tja, daar kom je niet achter volgens mij als pas dat ze daadwerkelijk jonkies heeft. Gewoon rustig afwachten.
Doortje
Doortje
23 oktober 2009 om 19:43
Die konijne die kunnen er wat van haha. Het lijkt mij dat als zij werpt dat je het dzn zeker weet.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen