KOOLMEESJES

Ik krijg Jonge Koolmeesjes in me tuin.

KOOLMEESJES

Als ik uit me huiskamer naar de schuur kijkt.Hangt daar een vogelhuisje. Nu komen er steeds Koolmeesje in.Eerst waren ze druk, om een nestje te maken.Met draadjes en takjes.Nu is het rustiger,en zie ik maar 1 koolmeesje voor het hokje hangen.Ik denk dat nu het vrouwtje gevoerd wordt.En dat het vrouwtje op de eieren zit te broeden.Maar ik weet het niet zeker.Zou zo graag via het voor luikje , even willen kijken.Maar misschien verstoor ik ze dan, en gaan ze weg.Ik hoor ook nog niets piepen.Het is voor mij de eerste keer, om zoiets van dichtbij te zien.Wie kan mij vertellen, wanneer ik mag gaan kijken.Nu ik er op let zie ik meer koolmeesje. Daarvoor lette ik er niet echt op.Weet ook niet hoe lang ze broeden?Iedere dag ga ik even luisteren, of ik al iets hoor piepen.En wanneer ze uitvliegen. Want dan moet ik me poes wel binnen houden.De containers die er onder stonden, heb ik al weggehaald.En wat ik verder kan doen, weet ik niet.Als iemand mij er meer over kan vertellen, wil je dan reageren. Alvast Bedankt!!!

15 Reacties

Mirjam4766
Mirjam4766
4 mei 2011 om 16:10
@Will2131153, mijn vorig antwoord wil ik ook aan jou doorgeven. Weet je wel dat je een nest niet mag verstoren? Zeker eieren weghalen is zo fout! Logisch dat de ouders niet terugkwamen. De natuur regelt alles zelf wat dat betreft, laat het dan ook met rust!
Mirjam4766
Mirjam4766
4 mei 2011 om 16:04
Absoluut niet kijken! Probeer er zoveel mogelijk niet bij in de buurt te komen en maak niet teveel lawaai. De kans dat de vogels dan blijven is dan groot, als je het nest verstoord (wat ook niet mag volgens de wet) heb je kans dat ze niet terugkomen en gaan de jongen dood. Wil je wel in vogelnesten kijken kijk dan op beleefdelente.nl daar kun je 24 uur per dag de vogels volgen.
Hedidaka
Hedidaka
4 mei 2011 om 15:31
Leuk hoor, geniet ervan.
maanra
maanra
4 mei 2011 om 15:03
heb ook verschillende vogels in mijn tuin.
A.M.J.
A.M.J.
4 mei 2011 om 14:34
o wat mooi ze komen wel in mijn tuin eten maar ze komen niet een nestje bouwen maar ik woon op een woonboot dus ik denk dat ze in het riet een nestje gebouwd hebben dus ik ben er niet ver af.zo mooi en lief.
mary a
mary a
4 mei 2011 om 13:59
Wat leuk zelf heb ik een merelnest in mijn laurierpopulier in mijn tuin.Vindt alleen die scholeksters irritant die proberen er bij te komen.
S.4664
S.4664
4 mei 2011 om 13:11
Oh wat lief!!
Colchester
Colchester
4 mei 2011 om 11:20
Gewoon met rust laten en zijn gang laten gaan. Er zijn wel websites waar je in een nest kan kijken. Dat is dan niet je eigen nestje maar het is toch leuk en je verstoort niets...
Aggi
Aggi
4 mei 2011 om 11:19
Hier komen ze elk jaar terug gwoon met rust laten maar het is zo leuk om te zien hoe dat allmaal gaat zo druk in de weer zijn ze .
griek1
griek1
4 mei 2011 om 10:58
je moet de vogeltjes gewoon met rust laten. je hoort ze vanzelf piepen. als de koolmeesjes vaker aan gaan vliegen en met wormpjes in hun bek dan is het meestal een teken dat er jongen zitten. hoe ouder ze worden hoe harder ze gaan piepen. als je te dicht bij het huisje komt en de ouders zien het dan heb je kans dat ze niet meer komen. wij hebben ook een nestje. alleen het huisje hangt in de volle zon. we hebben een keer gehad dat de jonkies dood zijn gegaan van de kitte. maar zetten we er een parasol bij dan komt er niemand meer dus nu maar hopen dat het goed gaat.
Fata Morgana
Fata Morgana
4 mei 2011 om 10:42
Oh wat leuk!! Ik denk dat het niet zo verstandig is als je te dicht bij komt dus ook niet gaan kijken in het vogelhuisje. Jou geur kan de vogels wegjagen en dan komen de eitjes helemaal niet meer uit Sad Dat is het zelfde als je een jonge vogel oppakt als je denkt dat de moeder er niet meer is. De moeder stoot het jong dan af en sterft van de honger gewoon omdat het jong niet meer ruikt naar het nest en naar de moeder. Heel veel plezier met de (jonge) vogeltjes
pink23
pink23
4 mei 2011 om 10:29
Is altijd leuk wij hebben eens een nestje van mereltjes gehad onder de carport in een plantenbakje die aan de muur hing. Echt schattig!
Will2131153
Will2131153
4 mei 2011 om 10:22
Leuk is dat he? Ik kan hier ook zo van genieten.De koolmeesjes komen bij ons ieder jaar weer.Wat wij wel doen, als ze te veel eitjes hebben,halen we er een paar uit.Wij hebben weleens jaar van 8-10 eitjes gehad dat was waarschijnlijk teveel ze kwamen niet meer terug en daar zaten wij de hongerige meesjes. Het zou ook nog kunnen dat (ouders) zelf zijn omgekomen bij zoeken van voedels.Al hoewel dat allemaal in de buurt is.
Marianna550
Marianna550
4 mei 2011 om 09:49
leuk, wij hebben al jaren 2 hokjes hangen en er is nog nooit gebruik van gemaakt door de vogeltjes!
Golden Retrieve...
Golden Retrieve...
4 mei 2011 om 09:41
Ik denk dat je het beste steeds kunt gaan luisteren of je iets hoort piepen. Dan weet je dat ze uitgekomen zijn. Wij hadden nu een nestje in een hele lage boom in de voortuin. We hebben er in gekeken, lagen 4 blauwe eitjes in. Even later kwamen de vader en moeder weer. 's Avonds zagen we een kat in de boom klimmen. Mijn man heeft toen prikkeldraad om de boomstam gedaan maar helaas....we hebben de vader en moeder niet meer gezien.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen