Artikel

Kraamkado

Kraamkado

Artikelen en vragen over kraamkado's worden meestal geschreven door de gever. "Wat moet ik geven" is hierbij de meest gestelde vraag. Ik wil het graag omdraaien. Volgende week ga ik bevallen van onze eerste. Mijn omgeving wil graag weten wat ze ons moeten geven voor kraamkado. Kortom: of we nog wensen hebben.

Als ik om me heen kijk zijn het toch meestal de geijkte kleertjes en rammelaars die gegeven worden door de kraamvisite. Nu hebben wij het geluk dat we al heel veel kleertjes hebben gekregen, zowel nieuw als 2e hands. Omdat we de kleertjes die we nu hebben waarschijnlijk niet eens allemaal gaan gebruiken, wil ik dus liever iets anders vragen.

Het meest praktisch is natuurlijk het ontvangen van geld. Wij zouden het bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor de aanschaf van een groot artikel zoals een bakfiets. Echter heb ik zelf wat problemen met het vragen van geld als kraamkado. Daarom lijkt me me een goede oplossing één groot kado te vragen waaraan iedereen zijn bijdrage kan leveren. Een voorbeeld hiervan is een (Duplo)trein waarbij de één een wagon kan geven en de ander een stuk rails. Nu vind ik een trein als kado voor een net geboren baby alleen niet echt toepasselijk.

Wat zijn jouw ideeen hierover? Vind je het, net als ik, 'not done' om geld te vragen of heb je hier geen probleem mee? Of heb je misschien een leuk idee voor een kraamkado? Ik ben benieuwd!

16 Reacties

Suzan4577
Suzan4577
28 april 2011 om 07:38
Tja....moeilijk hoor! Ik zou het zelf ook niet zo leuk vinden om een kadobon of geld te (moeten) geven voor een geboorte. Mij lijkt het namelijk erg leuk een kraammand te maken of een luiertaart. Het gaat niet om het bedrag of om de grootte maar om het idee. En bijvoorbeeld sparen voor duplo zoiets zou ik dan eerder bij zijn eerste verjaardag doen ofzo!
bullie
bullie
29 oktober 2010 om 15:46
luiertaart vind ik altijd erg leuk om te zien.
Patricia14781
Patricia14781
28 oktober 2010 om 13:18
Wij hadden ook aardig wat kleertjes en zeiden dan "graag een grotere maat" Sommige kwamen al zelf met het idee om wat te geven waar ze later wat aan heeft o.a kaplaarsjes, pop en poppenwagen enz. en we vonden dat erg leuk! Ook ene luiertaart is altijd leuk want luiers heb je toch nodig.
Duveltje1979
Duveltje1979
28 oktober 2010 om 13:01
ik snap wat je bedoelt. Geld vragen zou ik ook niet zo snel doen. Maar ik ga het straks bij de verjaardag van onze uk ook doen hoor. Kunnen we ook voor Duplo sparen.
mamadaan
mamadaan
27 oktober 2010 om 19:25
het idee van glinster is ook een leuk idee.
glinster ( )
glinster ( )
27 oktober 2010 om 09:27
tja zelf geef ik altijd kado's....maar als iemand aangeeft dat het geld wil maak ik meestal een soort combi...leuke sokjes met daarin geld en dan leuk inpakken...dus waarom kun je het niet vragen je hebt een heel mooi doel voor ogen.
Daantjenvt
Daantjenvt
27 oktober 2010 om 08:29
je kan het tegenwoordig ook al met een rijmpje in het kaartje zetten zo iets als: Wil je mij verassen, mag het dan in een envelopje passen. Anders gewoon bonnen of geld vragen
Golden Retrieve...
Golden Retrieve...
27 oktober 2010 om 08:28
Dat idee van smurf81 lijkt me heel goed!
tamina
tamina
27 oktober 2010 om 07:23
ik denk dat je gerust geld kan vragen ,vooral als je erbij zegt dat je het wil besteden aan een bakfiets.en de mensen die geen geld willen geven bedenken wel een kado,je kan natuurlijk ook nog zeggen dat je liever geen kleding wilt,
henny63
henny63
26 oktober 2010 om 22:41
Zelf bonnen maken met diensten aanbieden.B.v oppassen of lekker koken bij het jonge stel.Dus koken afwassen en de kamer aan kant maken.Kunnen de jongelui lekker met de kleine samen studderen. Als grootouders hebben we een kraamfeest aangeboden.Was een succes
coolgirl
coolgirl
26 oktober 2010 om 22:14
In onze vriendenkring doen we kado's altijd gezamelijk, zodat we een iets duurder kado kunnen kopen. Dit doen we bij verjaardagen, en ook bij kraamkado's. Bevalt prima.
carina24
carina24
26 oktober 2010 om 21:30
Wij hadden hetzelfde luxe "probleem"als jullie. Ook veel kleding en spullen van mensen om ons heen gekregen. Wij hebben in de kaartjes vermeld dat we graag cadeaubonnen wilden. Dan vond niemand een probleem, zo konden we kleertjes kopen op het moment dat we het nodig hadden en het zelfde voor speelgoed. Wij waren er erg blij mee. Succes ermee.
Siw
Siw
26 oktober 2010 om 21:02
het is ook mogelijk om te kijken naar andere praktische dingen die je in de kraamtijd of erna kan gebruiken, bijvoorbeeld een besteksetje? waardebonnen zijn ook altijd handig dan vraag je feitelijk verkapt een geldbedrag misschien van prenatal of ander warenhuis waar je uiteindelijk ook grotere kleertjes kan kopen voor als je kleine een jaar is of ouder! verder kan je ook een wipstoel vragen als mensen samen een cadeau willen geven familie bijvoorbeeld!? wens je succes met bevallen!En een hele fijne kraamtijd!
smurf81
smurf81
26 oktober 2010 om 20:25
Geef aan uit naam van de kleine dat hij/zij graag een bakfiets wil omdat hij/zij graag met papa en mama al fietsend de wereld wil gaan ontdekken. Bv. Lieve mensen, Wat leuk dat jullie mijn papa en mama komen feliciteren. Graag wil ik als het zo weer voorjaar word met papa en mama in een stoere bakfiets de wereld gaan ontdekken. Helpen jullie mee? Plaats er een spaarpot bij of iets anders creatiefs, lijkend op een bakfiets ofzo.
els5169
els5169
26 oktober 2010 om 20:21
Ik begrijp heel goed je gevoel hierbij, het is ook heel vervelend om een bedrag te kiezen wat je geven wilt. Doe je 15 euro in een envelop dan denkt men misschien 'nou, nou: is dat alles'. Doe je er 50 in dan is het weer overdreven. Ik ben zelf erg voor kadootjes, iets storten op een rekening zou ik ok niet snel doen. Maar een alternatieve collectebus (beplak een lege doos met babyfoto's of babyspeeltjes, bedenk het maar) en zet die neer, dan kan iemand daar redelijk ongezien ingooien wat hij of zij wil. Wil men wel graag laten weten wat men geeft dan kan men dat in een envelop doen met een kaartje erbij.
astridm
astridm
26 oktober 2010 om 20:11
Maak een kado boekje, waaruit de mensen iets kunnen scheuren, of open vast een speciale geboorte rekening en laat ze daarop een donatie storten, zo is iedereen vrij te storten wat ie wil.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen