krassen en deukjes in grenen meubels verwijderen

krassen en deukjes in grenen meubels verwijderen. Ooit eens gelezen dat die eenvoudig kan middels vocht en warmte, maar ik weet niet meer precies hoe (kan het natuurlijk ook niet meer terugvinden). Dus heeft iemand een tip, hoe krasjes/deukjes uit grenen (geloogd) meubelen te verwijderen zijn? B.v.d.

grenen meubels

krassen en deukjes in grenen meubels verwijderen. Ooit eens gelezen dat die eenvoudig kan middels vocht en warmte, maar ik weet niet meer precies hoe (kan het natuurlijk ook niet meer terugvinden). Dus heeft iemand een tip, hoe krasjes/deukjes uit grenen (geloogd) meubelen te verwijderen zijn?
B.v.d.

8 Reacties

Esther69
Esther69
11 December 2009 om 08:02
iedereen bedankt voor jullie tips. Een paar krasjes/deukjes zijn niet erg, maar er heeft onlangs iemand iets geschreven op papier zonder dat er iets onder lag en die tekst staat nu dus ook in de tafel.... staat iets minder leuk...
angele15
angele15
10 December 2009 om 22:30
Die blik waar ik het over had bij Blankhout was uitermate geschikt voor geloogd grenen en was waterbestendig en moest je zo vaak aanbrengen dat je de gewenste teint had. groetjes
angele15
angele15
10 December 2009 om 22:28
Ikzelf heb vroeger antieke grenen meubelen gehad. Mij werd geadviseerd bij krassen staalwol te gebruiken en te behandelen met bijenwas. We hebben een tafel laten logen bij Blankhout en die had een blik waarmee je de meubels kon behandelen. kijk eens op de site van blankhout (franchise) en bel eens met een vestiging bij jou in de buurt. succes ermee nb: grenen hout is zacht en heeft heel gauw deukjes en krasjes. mijn tante heeft een tafel waarop je de kringen ziet en krassen en deukjs, ziet er heel oud uit. maar je moet er tegen kunnen. ikzelf ben daar te precies voor vandaar mijn tip
knabbel13
knabbel13
9 December 2009 om 18:46
Ik heb ook grenen en ook met krasjes erop vind helemaal niet erg ziet erg (oud) uit zo op deze manier!! Je hout leeft toch zeker!!
hettyt
hettyt
9 December 2009 om 18:14
Mijn grenen meubelen knap ik op met een soort zeep wat ik kreeg bij de winkel waar ik mijn spullen heb gekocht. Misschien dat de winkel waar jij je spullen hebt gekocht het ook heeft. gewoon er even naar vragen.
Esther69
Esther69
9 December 2009 om 16:05
Dank voor jullie snelle reactie. Ik heb dat weleens geprobeerd met olie, maar dan lijkt het alsof er minder krasjes zitten. Toch meen ik ooit gelezen te hebben dat je bij zachte houtsoorten de krasjes/deukjes kunt uitdeuken. Was iets met natmaken en dan warmtebron erop waardoor eigenlijk het hout vanbinnen uit weer uitzet. maar hoe en wat precies (en om nou gelijk mijn strijkbout erop te zetten...)
spin33
spin33
9 December 2009 om 15:28
Op een goedkope manier kan dat ook met zonnebloemolie en dan goed uitwrijven!
Lizzy7
Lizzy7
9 December 2009 om 14:49
Om ze helemaal te verwijderen zal een schuurbeurt nodig zijn, denk ik. Maar je kunt ze wel minder op laten vallen door meubelolie van bijvoorbeeld Pledge te gebruiken. Met een droge doek aanbrengen en wel even laten drogen voordat je weer je spulletjes erop zet.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen