lucht in de darmen

Na praktisch alles dat ik eet, krijg ik last van lucht in mijn darmen.Met als gevolg een opgeblazen gevoel, winderigheid en buikpijn.

Al eet ik maar twee dropjes, een plak koek, een paar rozijnen, bij bijna alles wat ik eet krijg ik last van lucht in de darmen. Volgens de huisarts: spastsiche darm.
Ik krijg bij steeds meer voedingsmiddelen last, maar ik kan moeilijk alles laten staan!
OOk bijvoorbeeld paprika, uien, pinda's, koolsoorten etc, etc. kan ik niet verdragen. Na ongeveer een half uur beginnen de buikkrampen en het duurt minstens een paar uur voor de ellende verdwenen is. Yakult helpt niet.

Wie heeft er een tip/oplossing?

9 Reacties

erika12
erika12
15 maart 2011 om 19:41
misschien naar een homeopaat gaan? die kan kijken of je ergens niet tegen kan heb er goede ervaringen mee
Diba
Diba
15 maart 2011 om 18:11
een kopje muntthee na de maaltijd wil ook nog wel eens helpen.
miran41
miran41
15 maart 2011 om 13:06
ik heb via de dokter ooit een middel gehad waarmee je spijsvertering sneller gaat werken. hierdoor heb je minder lang een opgeblazen gevoel en dus lucht in je maag en darmen. ik weet alleen niet meer hoe het heet vraag eens na bij je huisarts.
advocaatje
advocaatje
15 maart 2011 om 10:43
Bedankt voor de reacties, ik ga er mee aan de slag!
tukkertje
tukkertje
15 maart 2011 om 10:13
dit had ik jaren lang. heb het dr,frank dieet gevolgt eet nu niet alles meer door elkaar en heb nergens geen last meer van. heb al 6maanden geen maag tabletten meer gehad.het is toch het,,verkeerde eten,,geweest.
mleclerq
mleclerq
15 maart 2011 om 09:20
ik zelf heb uiteindelijk uitgevonden dat ik niet tegen witte suiker (de "normale" suiker) kan. Probeer alles eens een week bv suikervrij te houden. Let op! in heel veel producten zit suiker, ook daar waar je het niet verwacht. Wanneer er suiker in de ingredienten lijst staat dan is het toegevoegd en dus is het dan meestal gewone suiker. Als het alleen in de voedingswaarden tabel staat dan zit het er van nature in, en kan het geen kwaad. bv appelsap, als het puur sap is, zitten er alleen fruitsuikers in. staat er in de ingredientenlijst suiker bij dan is het dus niet goed.Goed op de ingredientenlijst kijken dus
monique3998
monique3998
15 maart 2011 om 08:46
ik heb het ook lastig.als je ergens naar toe moet neem je rennie deflatine minder lastigwordt het dan
JuiCy
JuiCy
15 maart 2011 om 08:22
Mijn moeder had dat ook, ook een endoscopie laten doen en er kwam niets anders uit dan spastische darm.. misschien helpt het voor jou: zemelen door bijv. je yoghurt. succes ermee!
Conny 1990
Conny 1990
14 maart 2011 om 23:29
misschien heb je (naast die spastische darm) ook een gluten-allergie. Heb ergens gelezen dat dat soms na jaren pas wordt ontdekt. Heel veel voedingsmiddelen bevatten gluten, soms "verborgen". Erg vervelend allemaal....zoek het eens op, op internet. Hopelijk komt er snel een oplossing voor je probleem. Sterkte hoor!

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen