Artikel

Over hondenbrokken

Over hondenbrokken

Laatst was ik in de dierenspeciaalzaak, wel een heel speciale en ik wou Pedigree hondenbrokken.

Over hondenbrokken

In die dierenzaak kreeg ik te horen, dat ze geen Pedigree verkochten en dat ook nooit zouden doen omdat het heel slecht voer voor je hond is.

Nou ik was met stomheid geslagen. Ik dacht altijd dat het een heel goed merk was. Die mevrouw beweerde dat de hondenbrokken van de goedkopere merken zoals Pedigree gebakken brokken zijn. Zij verkocht hondenbrokken van verschillende merken inderdaad een stuk duurder dan Pedigree, die niet gebakken waren. Ze legde uit dat die gebakken brokken als ee klomp bovenin de hondenmaag blijven zitten en dat dat heel slecht voor de hond is. Haar brokken verteren langzaam en lossen geleidelijk op.

Nu, het klonk allemaal heel aannemelijk. Maar ik heb een flinke hond, die veel eet. Als ik die dure brokken moet kopen kost dat drie tot vier keer zoveel. Ik vind dat nog al wat.

Ik vraag me af of jullie dit verhaal wel eens hebben gehoord. En wat vinden jullie hiervan. Persoonlijk denk ik dat ik de eerst komende keer dat ik bij de dierenarts ben eens ga informeren. Maar tot die tijd hoop ik dat de hondenbezitters onder jullie mij van advies kunnen zijn.

31 Reacties

nancyvandiepen
nancyvandiepen
11 mei 2010 om 15:03
ik heb een herder en een franse bulldog, die eten de brokken van de aldi en de lidl soms.. Ze zijn heel gezond en vinden ze erg lekker.
daisy79
daisy79
30 December 2009 om 17:30
Ik heb 2 honden en die krijgen gewoon goedkope brokken van de lidel en het zijn 2 gezonde actieve schatjes. De vacht ziet er gezond en glansend uit. Dus ik geloof er niks van, het is puur een verkoop praatje geweest om je duurdere brokken aan te smeren.
deflin1130243
deflin1130243
16 December 2009 om 21:35
slecht voer bestaat niet! ik werk ook in een speciaalzaak + stage's bij dierenarts en in opleiding en bij verkopen naast de topmerken ook pedigree. het gaat eigelijk om te hoeveelheid plantaardige eiwitten die in het product zitten! hoe meer plantaardige eiwitten hoe zwaarder het te verteren is. een hond is een hoofd vleesetter dus hoe meer dierlijke eiwitten hoe beter en hoe beter de darmen erop reageren en hoe minder ontlasting en honden doen het er op algemeen beter op op duurder voer. Maar per dag is het goedkoper ga het uitreken hoeveel je per dag voert en hoe duurt de prijs is dan zal je zien dat de dagprijs goedkoper is. pedigree is opzich gewoon een goed voer maar er zijn betere uitgeselecteerde voedingen. ik zelf geef farmfood! niet duur, geen bijproducten in, aankoop 39.50 voor 15 kilo gemiddeld dus redelijk goedkoop, en is een geperst brok (biks) waardoor het veel lichter is voor de maag en beter te verteren is, en op basis van rundvlees. hoop je geholpen te hebben.
Agnes1212854
Agnes1212854
16 December 2009 om 20:51
Vaak als je speciale voeding oa: voor de pups , medium, large en gevoelige honden betaal je zeker wat meer als voor de normale voeding, maar in de speciale voeding zitten gewoon betere voedingstoffen wat gezonder is voor je hond.De hond zal aanzienlijk minder ontlasting produceren, dat betekent dat het grootste gedeelte van de voeding opgenomen wordt in het lichaam.
27042006
27042006
10 December 2009 om 16:48
Volgens mij verschilt het vooral per hond, de ene hond reageert beter op pedigree brokken en de andere weer op een ander merk.. Je kunt wel meteen geloven wat een iemand zegt die in een dierenwinkel werkt en dus geld wil verdienen, maar ik persoonlijk, zou het gewoon vragen aan je dierenarts. Die heeft er zeker verstand van!
h.visser114
h.visser114
9 December 2009 om 20:50
WAS PAS OP TV BIJ KASSA , DAT TNO ONDERZOEK GEDAAN HAD NAAR HONDEBROKKEN , EN DAT HET NIETS UITMAAKT OF HET EEN DUUR OF GOEDKOOP MERK IS , DAT HET ZELFS NIET EENS VERKEERD IS ALS DE HOND SOMS DE RESTJES VAN HET AVONDETEN OPAT
gizmo01
gizmo01
8 December 2009 om 15:18
Ik ben geen voorstander van pedigree voer. Het schijnt te zout te zijn voor je hond. Waardoor een hond huidproblemen etc van kan krijgen. Zo zijn er nog enkele merken die te veel zout bevatten (kan zo even niet op de naam komen). Onze hond eet Royal Canin. daar doet hij het goed op en hij vind het heerlijk.
siram
siram
8 December 2009 om 13:25
die van ons eet belcando hondenbrok, goed voer zeg maar dezelfde kwaliteit als royal canin alleen wel goedkoper en je voer niet zoveel en ik bestel het online
Marjon74
Marjon74
8 December 2009 om 12:51
Ik heb wel eens gehoord dat chocolade erg slecht is voor handen. Nu heeft mijn kleine hondje (papillon) afgelopen zondag heerlijk de chocoletter van mijn zoontje opgepeuzeld. gelukkig doet hij het nog! verder eet hij senior c 1000 brokjes en hij staat er iederwe dag weer voor te springen!
zedna
zedna
8 December 2009 om 12:19
alles wat ik niet in mijn winkel verkoop is slecht en alles wat ik wel in mijn winkel verkoop is het beste op aarde, alleen jammer dat elke winkelier er zo over denkt
miver
miver
8 December 2009 om 12:18
Onze hond eet al jaren Pedigree en doet het er goed op Smiling Volgens mij is het een leuke verkooptruc van die verkoopster want zo kom je wel van je peperdure hondenvoer af he.
Ajdan
Ajdan
8 December 2009 om 11:58
Of het werkelijk tot een klomp gevormd wordt in de maag weet ik niet. Wat ik wel wet is dat bij Pedegree, Frolic en Bonzo meer zout en vet in de brokken zit. Een mooi alternatief is Bento Kronen Classic. De duurdere uitvoeringen zijn natuurlijk nog beter, maar de Maltheser van onze dochter en mijn Duitse Herder doen het hier prima op. Verder is het advies om de pakken eens naast elkaar te houden en de ingredienten te vergelijken een uitstekend idee. Het Aldi of Liddle merk kunnen wel goed en goedkoper zijn, maar vaak moet je de honden daar ook meer van geven om dezelfde voedingswaarde te krijgen en dan is het maar de vraag of je wel goedkoper uit bent.
calimerootje
calimerootje
8 December 2009 om 11:47
De winstmarges voor de verkopers zijn volgens mij hoger bij de duurdere brokken (die je bij de dierenarts/speciaalzaak) koopt. De dierenwinkel kan natuurlijk niet concurreren met de prijzen in de supermarkt voor de reguliere hondenvoeding. Kijk een op beide verpakkingen en hou ze naast elkaar. Of probeer gewoon 'ns de duurdere tenzij je je deze niet kunt veroorloven. Voor jouzelf is gewoon vlees, groente en grangen zonder toevoegingen waarschijnlijk ook beter...
jeannette64
jeannette64
8 December 2009 om 11:18
eerlijk gezegd zou ik het ook nietweten maar mijn hond is er dol op mijn vorige ook en is 17 jaar geworden dus of pedegree nou slecht is weet ik niet maar hoop deze hond ook tot zijn 17 de jaar zeker te mogen hebben royal canin vind ze ook erg lekker en daar weet ik wel van dat het zeker goed is
Pa-tricia
Pa-tricia
8 December 2009 om 11:15
Mijn hond van 6 eet vanaf de fokker al Pedigree, ga nu toch even twijfelen om over te stappen op iets anders =(
leonieklein
leonieklein
8 December 2009 om 10:45
ik heb drie honden en die eten de brokken van de lidl met wat vlees erdoor heen ze vinden het lekker en gaan goed ermee. af en toe wat restjes van ons erbij altijd smullen en geen lastige eters. wij eten ook niet altijs kaviaar!!!!! of biefstuk.
Yvonne32
Yvonne32
8 December 2009 om 10:41
ik heb dat ook ooit gehoord dat Pedigree slecht is, mijn hond krijgt gewoon brokken van de Aldi, en hij eet ze nog goed ook. Als ik mijn hond dure brokken voor zijn neus zet eet hij ze niet op. dus ik blijf lekker Aldi brokken voeren.
hoogie
hoogie
8 December 2009 om 10:37
Onze labrador is vorig jaar overleden hij is 15 geworden dus erg oud voor een labrador hij heeft dan ook 15 jaar brokken van de Aldi gegeten.
Franca86
Franca86
8 December 2009 om 10:28
Dit verhaal ken ik nog niet. We hebben afgelopen vrijdag een pup uit het asiel gehaald en die mensen gaven ons een zak Prins mee. Onze vorige hond kreeg ook iets van de speciaalzaak (voor senioren), zonder toegevoegde kleur-geur- en smaakstoffen.
Dusty2000
Dusty2000
8 December 2009 om 10:24
Onze hond krijgt alleen royal canin. Dat krijgt hij al van jongs af aan,als ik een ander merk probeer krijgt hij huidklachten (staan wetsy's om bekend). Of pedigree slecht is weet iki eerlijk gezegd niet.
Barbara.A
Barbara.A
8 December 2009 om 10:23
Frolic zit vol met zout en kleurstoffen is heel slecht voor honden.
Just a name...
Just a name...
8 December 2009 om 10:21
Ik hoor ook vaker dat de brokken van Pedigree en Frolic e.d. rotzooi is. Er zit teveel vet en zout in, wat slecht is voor de honden. Dat ze gebakken zijn klopt ook, het duurt erg lang voor ze verteerd zijn. Honden stammen af van de wolven en die eten ook geen aardappels met groente maar juist vlees. Ik gaf onze honden (franse bulldogs) eerst (gebakken) brokken van Fokker, maar ben afgelopen weekend overgestapt op (geperste) brokken van FarmFood. Hier zitten geen chemische toevoegingsmiddelen in en is een stuk natuurlijk. Ik merk dat ze hier ook met smaak van eten en de ontlasting is, zelfs na 3 dagen, al een stuk minder en steviger. Deze brokken kunnen we ook combineren met kompleet vers voer (vlees) en dat wil ik op den duur ook gaan doen, is nog beter voor de honden..
judy63
judy63
8 December 2009 om 10:17
Ook mijn dierenarts bevestigd dat pedigree niet zo best zou zijn onze hond krijgt dan ook royal canin het is wel duurder maar ze eet dan ook veel minder dan elk ander voer gewoon omdat het voedzamer is dan andere merken,,,, als een hond meer eet wil dat niet zeggen dat ze het lekkerder vinden maar dat er minder voedingstoffen die ze nodig hebben bevat (ze is eerder verzadigd) ook blikvoer werd ons afgeraden het bevat 90 % vocht en dat is erg duur gekocht voor een beetje water.. je kunt beter een bak water geven scheelt veel geld.
Saskia50
Saskia50
8 December 2009 om 10:00
Ik denk dat het een verkooppraatje is geweest. En als je het aan de dierenarts vraagt schiet je ook niet veel op. Dat heb ik nl. eens gedaan en toen werd mij geadviseerd het voer te geven wat hij verkoopt! Ik geef m'n honden al jaren eigen merk van Ranzijn. Eerst lam/rijst en nu sinds ze boven de 10 jaar zijn de seniorenbrokken. Verder krijgen ze iedere dag een Omega 3 pil (bij de Action vandaan). Dit is heel goed voor hun vacht. In ieder geval doen die van mij het er prima op!
dianemulder
dianemulder
8 December 2009 om 09:35
dat is verkoop praat! vroeger aten alle honden met de pot mee. als je niet te zout kookt is dit ook pima voor je hond. geef dan wel iets om op te knagen voor de gebits reiniging. gemiddeld woden de honden bij mij in de fam in goede gezondheid 16 jaar. en ze eten allemaal af en toe met de pot mee. zo gooi je ook geen eten weg.
Diana 1710
Diana 1710
8 December 2009 om 09:31
Wij hebben een beagle, een lastige eter. Sinds kort eet ze Pedigree, en ik weet niet wat ik mee maak!! Ze vind het heerlijk, en ze is een stuk vrolijker dan ze was. Ze zat op voer van de dierenarts, wat heel erg duur was, maar ze werd steeds slomer. Dat is nu gelukkig over. Het verschilt per hond denk ik. Gewoon proberen.
JacquelineL
JacquelineL
8 December 2009 om 09:15
Ik heb twee labradors die altijd Proplan kregen. Ik ken het verhaal van Pedegri wel. Ze zeggen wel eens dat alles wat je in de supermarkt kan kopen bagger is. Nou doet de ene hond het daar heel goed op maar de andere hond heel slecht. Ik ben sinds oktober overgestapt op 100% natuurlijke voeding van Naturis en Carnivoer. De brokken van Naturis zijn helemaal niet duur, het verse vlees valt ook erg mee. Ik had binnen een week 2 totaal andere honden, veel mooiere vacht, de oudste (9 jaar) weer veel fitter en actiever en ze voelen heerlijk schoon en zacht aan. Ook de roos was verdwenen. Nou zal ik niet zeggen dat goedkoop voer slecht is maar die van mij krijgen nooit meer voer waar geur-, kleur- en smaakstoffen in zitten. Ik heb uit eigen ervaring gemerkt dat dit nieuwe voer veel beter voor ze is. Je gaat eigenlijk terug naar de natuur. Ik ben zelfs zo enthousiast dat ik een dealerschap heb aangevraagd voor dit voer.
jikke1118209
jikke1118209
8 December 2009 om 09:08
onze honden eten altijd de brokken van de aldi , prima kwaliteit en niet het duurste. het verhaal van pedigree komt mij erg onbekend voor
sunflower37
sunflower37
8 December 2009 om 08:59
Hai Jura, Het verhaal mbt de Pedigree brokken heb ik nog nooit eerder gehoord..... Maar ja, dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen kern van waarheid in zit. Heb geen idee. Zou ook gewoon maar 's bij de dierenarts informeren. Waarom zou je immers je hond andere (duurdere...) brokken halen als er niets met dit voer aan de hand is..... Wij hebben 2 honden (kruising Labrador-Herder & Yorkshire terrier), waarvan de kleine al van jongs af aan darmproblemen heeft. De dierenarts adviseerde toen Eukanuba lam-rijst. Dit beviel goed! Is inderdaad wel iets duurder, maar dat heb je er wel voor over als je ziet dat je hond zich er prettiger op voelt. De York is nu inmiddels 8 jaar en we halen nog altijd Eukanuba lam-rijst voor ze in huis. Beide honden eten er heerlijk van!
Tosca
Tosca
8 December 2009 om 08:12
Ik heb wel gehoord dat Pedigree zouter is, vraag het anders aan de dierenarts

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen