Veel vitamines in appels?

Dus jij denkt dat er veel vitamines zitten in appels? Dan heb je het helemaal fout... In appel zit zó weinig vitamine dat je minstens 10 appels moet eten om hetzelfde binnen te krijgen als 1 halve kiwi!! In kiwi zit namelijk boordevol vitamines. Hoe kom ik aan deze informatie? Ik doe de opleiding hbo oeding & Dietetiek in Den haag... Wat je allemaal wel niet leert op school he?! Ik dacht, ik geef dit mee aan jullie. Want uit ervaring weet ik dat zoveel mensen appels eten. Je ziet ze er overal mee lopen: op het station, op straat, op school, op werk, thuis etc. etc. Echter kun je beter de appel laten liggen en bijvoorbeeld een banaan meenemen. (een kiwi is zo onhandig door het uitlepelen).

dus.... lieve appeleters onder ons: Misschien wordt het tijd voor een banaan ipv een appel? Of een kiwi, manderijn, sinaasappel etc. etc.

groetjess

ps. als je meer wilt weten over voeding, mail me!

10 Reacties

pimmetje
pimmetje
13 oktober 2010 om 13:10
heb ik nooit geweten.
welbok
welbok
9 oktober 2010 om 02:08
Leren ze jullie ook op de HBO oeding en Dietetiek hoeveel vitamine C een mens nodig heeft ? Dan zul je ook wel weten dat in de Westerse landen eigenlijk helemaal geen vitamine C gebrek voorkomt. En dat je met een normale, gevarieerde voeding meer dan voldoende vitamine C binnenkrijgt.
fazant1950
fazant1950
9 oktober 2010 om 01:18
doe normaal, kook gezond met verse groenten. spruitjes bevatten ook veel vitamine C
broekkie
broekkie
6 oktober 2010 om 19:18
appel is altijd lekker maar vind alle fruit wel lekker jammie jammie
viermolletjes
viermolletjes
6 oktober 2010 om 17:36
het is altijd beter dan snoep, geef mij maar een appel
Wieb
Wieb
6 oktober 2010 om 17:19
En een banaan stopt, dus daar wordt m'n darmengestel weer niet blij van. Daarom houd ik het maar bij een glas pure grapefruitsap, een kiwi én een appel voor het lekker (is tenslotte altijd nog beter dan koek, snoep of chocolade...)
marjoke
marjoke
6 oktober 2010 om 16:40
Een appel eet ik niet alleen omdat het gezond is, maar ook omdat ik het lekker vind. Na een lunch vind ik het gewoon lekker in een appel te bijten omdat het gelijk mijn tanden poetst. Een banaan is weer lekkerder als je wat hongerig bent en zo heeft ieder fruit zijn voordeel, dus lekker gevarieerd fruit eten. Nu zijn de appels lekker, de mandarijntjes komer er weer aan en nog even van de druiven genieten.
MariskaTitia
MariskaTitia
6 oktober 2010 om 16:32
Joh je hoort tegenwoordig zoveel broodje aap verhalen over voeding, ik weet niet meer wie ik geloven moet. Dus ik eet gewoon wat ik lekker vind, en die appel, nou baat het niet, het schaadt ook niet.
lotta
lotta
6 oktober 2010 om 16:21
goh, nooit geweten bedankt
Estherr
Estherr
6 oktober 2010 om 15:04
In een appel zit meer vit c per kcal dan in een banaan appel met schil = 49 kcal per 100 gram en heeft 8mg vit c banaan = 88kcal per 100 gram en heeft 10mg vit c. Dus heel negatief vind ik de appel niet. Bron: NEVO tabel 2006

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen