Warm chocolade toetje

Nagerecht 4-6 personen Dit warme chocolade toetje heeft een nog net zachte binnenkant,die langzaam uitloopt wanneer het toetje wordt aangesneden.Door een stukje bruine of witte chocolade in het midden van het dessert te stoppen voor het de oven ingaat,wordt dit effect nog eens versterkt.Onderstaande hoeveelheid is,afhankelijk van de grote van de vormpjes voor 4-6 personen.

Ingrediënten

100 g pure chocolade
80 g boter
2 eieren
80 g suiker
25 g bloem
4-6 kleine blokjes chocolade

Bereiding

Breek de chocolade in een kom en voeg de boter toe.Roer beide boven de stoom van zacht kokend water tot de chocolade gesmolten is en de massa romig en egaal van kleur is .Verwarm intussen de oven voor op 175gr C.Klop in een ruime kom de eieren met de suiker en de bloem tot een lichtgele creme zonder klontjes. Voeg al kloppend de vloeibare chocolademassa toe en meng tot een gladde massa.
Vet 4 eenspersoons ovenschaaltjes of muffinvormpjes in met boter en verdel het chocoladebeslag hierover.Duw in elk vormpje met beslag een blokje chocolade.Zet de vormpjes in de warme oven en laat ze in ongeveer 12 minuten gaar bakken.Stort ze en serveer direct

6 Reacties

Frenz
Frenz
22 februari 2011 om 13:49
ik ga het zeker uitproberen, lijkt me heerlijk
moniqueyyy
moniqueyyy
28 December 2010 om 15:15
Ik heb dit recept met kerst gemaakt en het was heerlijk!!! Echt smullen!!!! Ga het zeker vaker maken... (heb er ook nog versgeklopte slagroom bij geserveerd en kan me voorstellen dat een bolletje ijs erbij ook niet verkeerd is).
Amanda90
Amanda90
12 april 2010 om 09:49
jammiee! heerlijk, leuk receptje!
Rhonda
Rhonda
11 april 2010 om 19:02
Klinkt lekker! Bedankt voor het recept ,ga het gelijk proberen !
sylviabijl
sylviabijl
11 april 2010 om 17:21
he bah wat vies, ga het gelijk maken.
Elly Venema
Elly Venema
11 april 2010 om 16:24
lekker, lekker, lekker... 't water loopt me in de mond.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen