Wat moet je doen als je schoonmoeder een vervelende opmerking maakt over je kind?

Wat moet je doen als je schoon moeder een vervelende op merking maakt ,tegen je eigen kind als je zelf aan het werk bent? Ik vindt het behoorlijk moeilijk ,wat ze heeft gezegd tegen mijn zoon van bijna 8.Ik moet altijd vroeg beginnen met werken en dan leg ik de kleren klaar voor de kinderen. Maar je kent het misschien ook je hebt verschillende maten in de kast liggen van de kinderen en je legt het klaar .Maar die broek pasten hem niet meer hij heeft een buikje gekregen ,en zij zeg tegen mijn zoon,ja,die broek past je niet want je bent dik geworden. Het heeft mij zoveel verdriet gedaan.om je eigen kind zo' stil en verdrietig is .Ik heb die broeken nu allemaal uit gesorteerd een mijn mobiele nummer aan hem gegeven als er iets is dat hij mij gewoon mag bellen.Je kunt je kind op dat moment niet beschermen ,en dat vindt ik echt heel erg .den jullie dat ik een gesprek aan moet gaan of niet met haar. Ik ben de laatste tijd wat afstandelijker tegen haar en ga niet spontaan op bezoek.Maar het is een vrouw die denkt niet na wat ze zegt .Wat zouden jullie doen?

Praten want misschien naar ruzie uit loopt of ze is beledigd

60 Reacties

nyed
nyed
8 juni 2011 om 16:47
Leg je zoon uit dat oma ook een dagje ouder wordt hahaha, en dat oma met dik bedoelde dat je gewoon groeit en dat je kleren dan niet meer passen, maak er niet meer van dan het is. Mocht Oma nog meer opmerkingen plaatsen die niet zo aardig zijn, tja dan kan je er altijd naar vragen, waarom ze dat soort dingen zo cru zegt.
red-devil
red-devil
8 juni 2011 om 16:19
mijn schoonmoeder zou dit niet moeten zeggen trouwens niet eentje want ik denk dat ik ze zou aanvliegen
Melanie3459
Melanie3459
8 juni 2011 om 16:09
ik zou haar er toch even over aanspreken, ze kan zoiets ook op een andere manier brengen
alice150
alice150
8 juni 2011 om 16:04
Kinderen kunne dingen ook verkeerd overbrengen. Gewoon er naar vragen.
AliceOlivier
AliceOlivier
8 juni 2011 om 15:56
zou het er wel met haar over hebben en aangeven dat zij met jou erover moet praten en niet tegen jouw zoon. Schoonmoeders vinden dat erg moeilijk, maar uit eigen ervaring weet ik dat als jij bij haar duidelijk aangeeft wat ze wel en niet kan zeggen tegen je zoon, ze na een tijdje bij jou komt. Succes
astrid116
astrid116
8 juni 2011 om 15:41
ik denk dat ze het niet zo had bedoeld die woorden zeg je snel denk ik ik zou het met een korrelzout nemen maar misschien voor je zelf wel verstandig om het er even over tehebben anders denk je er de hele tijd aan en misschien is dat helemaal niet nodig
klajatip
klajatip
8 juni 2011 om 15:39
Je bent te dik geworden, kan ook anders zijn bedoeld. Je vat het wel heel serieus op. Als mijn zoon z'n broek niet meer past zeg ik dat ook weleens, maar bedoel dit niet negatief.
jeremy06
jeremy06
8 juni 2011 om 14:41
ik zou ook gewoon eerlijk zeggen hoe ik er over denk. het is tenslotte je eigen kind.
boxertjes
boxertjes
8 juni 2011 om 14:27
jeetje wat een rot opmerking, ik zou dat ook heel vervelend vinden als ze zoiets zegt, het lijkt me moeilijk om een gesprek aan te knopen. maar er mee rond blijven lopen is ook niet prettig. heel veel succes ermee!!
dansjoos
dansjoos
8 juni 2011 om 14:11
Praten lucht op. Zij heeft het misschien onbewust gezegd, heeft er niet bij stil gestaan dat jouw zoon zo aangedaan is. Wanneer je het hierbij laat wordt het alleen maar erger. Praten en duidelijk maken dat jij niet wilt dat ze dit soort uitspraken doet.
Patricia-77
Patricia-77
8 juni 2011 om 13:38
Gewoon eerlijk zeggen wat je ervan vind, het is jou kind, niet dat van haar
NK
NK
8 juni 2011 om 13:36
Zou er maar wel over praten, misschien heeft ze werkelijk geen idee dat je zoon gekwetst was door deze opmerking en was het ook niet zo bedoeld. Op deze manier doe jij afstandelijk, en is het misschien wel voor niets. Ga niet meteen allemaal verwijten maken naar je schoonmoeder toe, dat heeft niet veel zin en dan maak je inderdaad kans op ruzie (alhoewel dat natuurlijk best wel weer bijgelegd kan worden). Praat er ook met je zoontje over, hij mag best wel een beetje weerbaarder zijn, je moet wel een beetje tegen kritiek kunnen, anders komt je ook niet ver.
ineke4151842
ineke4151842
8 juni 2011 om 12:52
zij zei misschien iets vriendelijks over zijn buikje, in haar ogen. Maar hij verstond op dat moment alleen BUIK. En als hij het daar toch al moeilijk meeheeft, dan hebben we de poppen aan het dansen
Melissa5939
Melissa5939
8 juni 2011 om 12:44
als je er niet over praat weet je nooit wat ze echt bedoelde of niet dus toch maar eventjes praten
Gwendolynne
Gwendolynne
8 juni 2011 om 11:08
Een kind kan inderdaad een herhaling geven van woorden die anders uitgesproken zijn.Vraag je schoonmoeder ernaar.En geloof je haar niet,hou de"waarheid"in het midden,of het moet zijn dat ze al vaker je zoontje heeft gekwetst met een opmerking.Dan kun je een serieus gesprek met haar aangaan want dat kan natuurlijk niet.
Maron1962
Maron1962
8 juni 2011 om 10:57
Even een gesprekje met je schoonmoeder kan toch geen kwaad. Waarschijnlijk is het voor je kind heel anders aangekomen dan je schoonmoeder het heeft bedoeld. Die weet vast ook wel dat kinderen groeien en dat deze broek nog een oude maat was, maar dacht een leuk grapje te maken. Misschien is het voor jouw kind een pijnlijk onderwerp? Vind hij zichzelf dik, of plagen ze hem op school door dat te zeggen, en is oma's opmerking net de druppel geweest? Als het zo dwars zit zou ik het echt niet op kroppen, gewoon even navragen hoe de situatie op dat moment was. Sterkte ermee.
cieltje
cieltje
8 juni 2011 om 10:08
Sandra6060, ik vind dat je het nu wel héél erg ver zoekt met je "in de grond trappen". Zolang je niet weet hóe het gezegd is kun je niet oordelen. Waarom direct excuses eisen, gooien met "levenslange trauma's" voor iets wat ze waarschijnlijk helemaal niet zo bedoelde!! Ook is het misschien verstandig om je kinderen iets weerbaarder op te voeden, duidelijk te maken dat mensen het niet zo bedoelen als jij het opvat.
henny-m
henny-m
8 juni 2011 om 09:45
praat er over ,misschien bedoelde ze het niet zo ,en kan ze dat uitleggen tegen je zoon
grannieannie
grannieannie
8 juni 2011 om 09:43
Woorden die je terughoort van iemand anders kunnen anders overkomen dan dat ze in eerste instantie gezegd zijn. De toon, de lichaamshouding, de intentie ligt in de eerste keer. Probeer maar eens uit hoe je de zin in verschillende tonen kunt zeggen. (teleurgesteld)"Tja,die broek past je niet want je bent dik geworden' of (boos) "ja, die broek past je niet want je bent dik geworden." Of bijvoorbeeld plagerig "hmmm ja,die broek past je niet want je bent dik geworden" Tja.
lindaboonman
lindaboonman
8 juni 2011 om 09:12
die van mij kon er ook wat van (kon want al een jaar uit ons leven, ze vind onze zoon leuk en onze dochter moet ze niet -mijn kleine mini-me mijn man en ik konden er niet meer tegen en hebben het contact verbroken, ook pijnlijk maar voor je kinderen doe je dat... er was zoveel gebeurd bij de geboorte van onze zoon, ik lag nog in bed, net een anderhalf uur bevallen(!!!!!!)ziet ze kevin voor het eerst zegt ze: wat heeft hij grote voeten en hoort dat zo dik? die wenkbrauwen? ja duh!!! kevin was net geboren... dat kwetst je dan zo... ik zou even afwachten of je zoon het er nog over heeft of bv minder gaat eten en anders gewoon luchtig aan haar vragen hoe ze dat bedoelt heeft....
sandra6060
sandra6060
8 juni 2011 om 08:51
Ook al zou mijn schoonmoeder oppassen, dat geeft nog niet het recht om mijn kids de grond in te trappen. Ik zal ook zeker, hier wat van zeggen. En verwacht ook dat haar excuus aanbied aan mijn kind. Hoe groot of hoe klein een kind ook is dat is een belediging waar een kind zijn/haar leven lang last van kan hebben.
boesha
boesha
8 juni 2011 om 08:37
Schoonmoeder of niet je moet gewoon zeggen dat je jet niet prettig vind dat ze zoiets zegt en vertel er ook bij wat voor gevolg het kan hebben op je kind.
boesha
boesha
8 juni 2011 om 08:37
Schoonmoeder of niet je moet gewoon zeggen dat je jet niet prettig vind dat ze zoiets zegt en vertel er ook bij wat voor gevolg het kan hebben op je kind.
Aggi
Aggi
8 juni 2011 om 08:01
Ik zou eerst even afwachten om er over te beginnen jou kind is het alweer vergeten en oma heeft het geloof ik niet zo slecht bedoeld,wees voorzichtig met schoonmoeders ze doet ook haar best en er zal wel eens meer wat gebeuren wat je niet leuk vind en maak er nou maar geen probleem van. ze heeft ook vast wel haar goede dingen denk ik.
Dragon128
Dragon128
8 juni 2011 om 07:54
Als je het moeilijk vind om met je schoonmoeder erover te praten of vriendelijk te vragen ,hoe ze het bedoelde , dan kun je je man toch vragen of hij erover wil praten met haar. De moeder van mijn vriend is ook een flapuit 75jr , ze doet dat niet waar kinderen bij zijn ,maar gewoon ze zegt wat ze denkt en dat vind ik t gemakkelijkst, wij zijn 2 handen op 1 buik kun je wel zeggen. En ook hebben wij wel andere meningen over sommige dingen, maar daar praat ik met mijn vriend over.
patroes
patroes
8 juni 2011 om 06:34
eerst kijken hoe je eigen kind er op reageert,als hij of zei er geen last van heeft zal ik het negeren zodra je kind er last van heeft , zal ik tekst en uitleg vragen mijn schoonmoeder zei altijd tegen mijn kind ( niet biologische oma) dat ze stonk uit haar mond ze was toen jaar of 5 , en had er last van , ik ben meteen naar mijn schoonmoeder geweest , en gezegd dat mijn dochter het kwetsend vond nou ze snapte niet wat mijn dochter er kwetsend aan vond, toen heb ik het haar eens laten voelen, en in openbaar gezegd dat ze ook uit haar mond stonk , ze was meteen genezen
rebecca668
rebecca668
8 juni 2011 om 01:55
Ik denk ook dat ze het niet zo verkeerd bedoelde maar een beetje verkeerd zei tegen een kind van 8. en ik zou het gewoon vriendelijk vragen..vragen staat vrij! Ik zou gewoon met jouw schoonmoeder er het over hebben en dan ook vertellen dat jouw kindje zich verdrietig erbij voelde door wat zij gezegd had. en dan denk ik dat ze het niet zo bedoelt had maar idd dat hij gewoon te groot is geworden voor die broek.
Tineke 23
Tineke 23
8 juni 2011 om 00:09
ik denk ook dat ze het zo niet bedoelde
Boxertje
Boxertje
8 juni 2011 om 00:03
Tsja schoonmoeders................ waarom maken die toch altijd van die rotopmerkingen, je went er echt nooit aan! Als het je eigen moeder was geweest had je het meteen tegen haar gezegd dat je het niet leuk vond en dan was het over maar nu????????? Suc6 en probeer je niet te druk te maken want dat helpt echt niet.
mini_krieltje
mini_krieltje
7 juni 2011 om 23:26
Misschien kan ze wel op je kinderen letten en daar ben je dankbaar voor, maar dat betekent niet dat ze zo kan praten tegen je eigen kindje. Ik zou vragen hoe en waarom het gezegd is. Misschien was het heel anders gegaan of anders gezegd, maar dat neemt niet weg dat je zoon ermee zat en dat mag oma wel weten. Dan weet ze voor de volgende keer misschien waar ze rekening mee kan houden. Als je schoonmoeder bot reageert, dan ben ik van mening dat je haar eerlijk mag zeggen wat je ervan vindt, want het gaat wel over jouw kind, jouw vlees en bloed. Kijk kinderen kunnen pesten en plagen, maar een "lompe" oma erbij is jammer. En kun je de lompe opmerkingen niet uit oma krijgen, dan zul je je zoon er "bestand" tegen moeten maken of kiezen voor minder contact. Dat weet jij als moeder het beste denk ik. Succes ermee.Ik heb ook een schoonmoeder met goede en minder leuke kanten en dat is ook een strijd waar ik een middenweg in probeer te vinden. Mijn dochter staat op 1 en daar gaat t om.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen