Wat te doen bij angst/paniekaanvallen?

Mijn man heeft heel veel last van angst/paniekaanvallen. Dit heeft te maken met zijn ziekte, hij heeft namelijk een hersentumor. Zijn lichaam heeft hem in de steek gelaten en daardoor is hij erg onzeker geworden. Op een gegeven moment kom je in een soort visuele cirkel terecht mbt paniekaanvallen en daar komt hij moeilijk uit. Wat erg lastig is. Hij heeft wel 30 aanvallen op een dag. Hij heeft dus meer last van de paniek dan van de ziekte.

Medicatie

Wij hebben van het ziekenhuis het advies gekregen om oxacipam te gebruiken maar dat willen we niet. We zitten te denken aan Bach rescue spray of kneipp st janskruid, dat is homeopatisch.
Kunnen jullie mij tips/advies geven mbt medicatie tegen paniekaanvallen? Bedankt.

13 Reacties

margrieta
margrieta
9 januari 2010 om 14:22
medicijnen zijn volgens mij het laatste wat je moet doen, het lijkt me beter om er eens met deskundige mensen over te gaan praten, een psycholoog, ik weet dat de stap voor zoiets erg groot is maar een paar jaar geleden heb ik het toch ook maar gedaan en daar heb ik nu nog steeds heel veel aan, die mensen helpen je echt enorm goed.
CharissaE ( )
CharissaE ( )
4 januari 2010 om 09:00
Hoi, wat vreselijk voor jullie zeg. Een hersentumor is al vreselijk en dan ook nog angst/paniek erbij. Ik heb zelf geen ziektes gelukkig, maar wel erg last van agorafobie. Angst voor de angst en paniekaanvallen. Na allerlei psychologen ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Agorafobie.be. Dit is een belgische jongeman die zelf erg veel klachten heeft gehad en een heel programma en stappenplan heeft ontwikkeld om eruit te komen. Misschien een idee om eens op zijn site te kijken, wie weet is het wat voor je man. Het adres is: www.agorafobie.be Ik wens jullie heel veel sterkte!!
monika126
monika126
29 December 2009 om 01:20
Vind het wel belangrijk dat jullie het advies van de dokter opvolgen!Want wij zijn geen artsen!Succes ermee!
patriciaplomp
patriciaplomp
29 December 2009 om 01:17
Even een update van mijn kant. We zijn al bekend met het middel oxacipam want we hebben het al geslikt. Het is erg verslavend en het werkt pas na een uur, heeft dus geen nut bij paniekaanval en je wordt er een zombie van, je gevoelens worden weggedrukt. Ik vind dit dus geen oplossing. Ook hebben we al met een psycholoog gepraat maar het werkt helaas niet. We hebben vanmiddag de rescue spray gekocht en het helpt, als hij een aanval krijgt spuit hij het op zijn tong en het is meestal gelijk weg. Het is erg lastig om mee te leven, de aanvallen kosten veel energie en je wordt er erg moe van. Ps een aanval duurt ongeveer tussen de 1 en 5 minuten. Bedankt voor al jullie reacties en nog steeds zijn tips of reacties van harte welkom.
ikildoni
ikildoni
28 December 2009 om 21:03
ik zou de arts bellen en vragen of het verstandig is om eerst met b.v. rescue te starten al voor dat je oxazipan gaat slikken ik zelf heb met oxazipam meer last van de bijwerkingen dan baat bij oxazipam .heel veel sterkte want angstaanvallen valt niet mee en zo`n 30 per dag betekend dus bijna de hele dag door angstaanvallen zeker
marianne 50
marianne 50
28 December 2009 om 19:36
Tjeetje,wat een toestand,maar ik ben geen dokter en ik vraag me wel af of er ook nog andere mogelijkheden zijn dan medicijnen en homeopatische middelen duren te lang voor het iets doet.Strekte met jullie beslissing...
marrie52
marrie52
28 December 2009 om 18:38
Is hier niet iets anders voor dan medicatie? Ik bedoel bijvoorbeeld magnetiseur of acupunctuur.
macin
macin
28 December 2009 om 17:55
zelf heb ik ook veel van die aanvallen maar gebruik daarvoor oxazepam.. wat ook wel eens werkt maar dat is meer bij hyperventilatie is dextro energy drankjes maar goed.. elk geval is anders
Marianne 1956
Marianne 1956
28 December 2009 om 16:00
ik ben geen dokter dus mijn advies luister naar de dokter
bloemetje1
bloemetje1
28 December 2009 om 15:57
Ik heb zelf ook angst- en paniekaanvallen, en gebruik daarvoor ook oxazepam. Alleen als het echt nodig is, en als ik door dat ellendige gevoel niet kan slapen. Ik word er zelf wel rustig van, maar neem het echt alleen als het echt nodig is!
aqua
aqua
28 December 2009 om 15:18
Allopatische geneesmiddelen zijn uitgebreid getest, er gaat wel eens iets mis maar over het algemeen werken ze wel. Dat kan je van al die alternatieven niet zeggen, een groot deel daarvan is nauwelijks getest omdat het niet als medicijn verkocht wordt. Officiele medicijnen moeten aan hoge eisen voldoen. In het geval van jouw man lijkt het me verstandig goed gecontroleerde medicijnen met bewezen kracht te gebruiken. Baat het niet dan schaadt het niet kan wel eens niet op gaan hier, hoe langer je wacht met een effectieve behandeling, hoe sterker de vicieuze cirkel wordt!
Irizzz
Irizzz
28 December 2009 om 14:55
Ik heb ook wel eens een paniekaanval en daar ben ik dan echt wel een paar uur van van slag, dus als je man er 30 op een dag heeft weet ik eigenlijk ook niet zo goed of dat wel 'echte' heftige paniekaanvallen zijn. Desalnietemin heeft hij er zo te horen erg veel last van, ik zou dan toch het doktersadvies volgen en oxacipam gebruiken. Die rescue spray zal niet voldoende helpen, daar is het middel te licht voor.
Heleentje73
Heleentje73
28 December 2009 om 14:52
Ik zou zeker eerst iets homeopatisch gaan gebruiken en kijken of de aanvallen minder worden. helpt het dan niet dan kan je altijd overstappen op een ander middel die voorgeschreven wordt door een arts. Baat het niet schaadt het niet is mijn motto voor homeopatische middelen. Ik gebruik om rustig te worden dr vogel en die helpen me aardig goed moet ik zeggen. Ik heb minder last van het drukke gevoel van binnen.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen