Artikel

Wormenkuur voor hond en kat

Wormenkuur voor hond en kat

Het is zo belangrijk dat je je huisdieren goed verzorgd. Niet alleen uiterlijk en voor de voeding, maar ook heeft het lichaam van het dier heeft goede verzorging nodig. Daar zijn de inentingen voor, maar ook moeten de honden en katten regelmatig worden ontwormd.

Er zijn meerdere wormsoorten maar de spoelworm is de meest voorkomende. Niet ieder wormmiddel kan deze soort bestrijden, maar dat weet de dierenarts wel.
Over wanneer de hond of kat moet worden ontwormd verschilt nog weleens per dierenarts. Een volwassen hond word 2 tot 4 keer per jaar ontwormd. Een pup word ontwormd met 2,4,6,8 weken dan elke maand tot 6 maanden.
Voor katten geldt hetzelfde alleen dat de kitten niet met 2 weken wordt ontwormd.
We zeggen zo snel dat onze hond of kat geen wormen heeft, maar vergeten dan dat wij niet de wormeneitjes met het blote oog kunnen zien. De volwassen worm kan zo af en toe gezien worden doordat deze in via braaksel of ontlasting het lichaam verlaat.

Wij hadden dus pas geleden bij onze hond zo'n vies beest in de braaksel. Het is net een spaghettisliert, alleen deze kronkelde. En dit terwijl wij toch hadden ontwormd. Wij hebben gelijk wormmiddel gehaald bij de dierenats, omdat wij nog meer dieren in huis hebben.
Het koste mij dan niet veel moeite om het bij ieder dier naar binnen te krijgen.
De twee honden kon ik paaien door het pilletje in een stukje worst te stoppen.
Een kat denkt soms dat ze een hond is en stond erbij en wilde ook. Ik heb smeerkaas om haar pilletje heen gedaan en dit voor haar gelegd. Dit eet zij zo op.
Kat nummer twee liet over zich heen komen wat ik nu eigenlijk gedaan had. Bek open, pil in keelgat, mond dicht houden en over de keel wrijven. Even slikken en een snoepje als beloning. Vrij makkelijk dus.En dan nu de laatste.
Deze dame vind ik zeer lastig als het om medicijnen toedienen gaat. Zelfs met twee mensen wil het niet gemakkelijk worden. Nekvel vast houden en kop achterover houden zodat persoon twee de bek niet meer met moeite hoeft open te doen werkt niet. Zelfs nu zit er nog een
hele grote klem op haar kaken. Maar na 5 minuten worstelen is ook zij gedaan.

Mijn vraag is dan ook of iemand een andere oplossing weet voor dit probleem. Ik vind het voor de kat het meest vervelend. Zij lust geen snoepjes en geen vlees of iets dergelijks, alleen maar brokjes.

15 Reacties

Jolie44
Jolie44
25 april 2010 om 00:27
Bij mijnj honden die geen pilletjes aten deed ik altijd de kop vasthouden bek open (is soms even lastig), pilletje in de keel laten vallen, kop een beetje achteroverhouden en dan op zijn keel wrijven tot hij slikt. Werkt gegarandeerd.
jassie
jassie
24 maart 2010 om 18:29
bij katten kun je een pasta op de poot smeren, katten houden niet van om vies te zijn en wassen zich meteen.Ik geef mn honden ën katten gewoon pillen, kost soms ff moeite maar t lukt wel.Ze moeten ook 4 keer per jaar ontwormd worden, erg belangrijk en zeker als er kleine kinderen rond lopen
Bengel74
Bengel74
24 maart 2010 om 18:24
Ik heb bij de dierenarts druppels gekocht tegen wormen. werkt net als vlooiendruppels in de nek ideaal. Ik ben erg blij met deze oplossing want ik werd echt simpel ervan om mijn tegenspartelende katten de pillen in de bek te duwen en zelfs met een pillenschieter kreeg ik het niet voor elkaar.
masl1965
masl1965
20 maart 2010 om 14:16
ik wist niet dat volwassen honden ook ontwormd moesten worden
MIES_NL
MIES_NL
19 maart 2010 om 21:05
Ik heb mijn katten nog nooit ontwormt. ze hebben ook nergens last van dus het zal wel goed zijn dan!
Balki36
Balki36
19 maart 2010 om 21:01
Hey Guzzi, zie dat je ook uit Nijverdal komt. Weet niet naar welke dierenarts jij gaat met je huisdieren. Wij gaan altijd met onze hond(en) naar Hellendoorn en daar helpen ze je altijd met ontwormen als het jezelf niet lukt. En als je de wormkuur daar koopt dienen zij het gratis toe.
francis.ola
francis.ola
19 maart 2010 om 20:54
ik heb gereageerd op wormenkuur,deze van jou,staat bij favorietenop het scherm van yunomi,guzzi,hopenlijk heb je mijn reactie ook gelezen,greetzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz,francis en flippy
Maaike13
Maaike13
19 maart 2010 om 11:15
Je hebt ook speciale pillen schieters. Die gebruik ik voor 'zwerf katten' die ik in opvang krijg van het asiel. Gaat bijna altijd goed. Want het valt niet mee om een wilde kat alleen in de houtgreep te nemen en dan ook nog een pil in de bek schieten.
francis.ola
francis.ola
18 maart 2010 om 13:00
hallo guzzi/1100i, lees net je bericht over ontwormen, Gister met mijn katje Flippy bij de dierenarts geweest,jaarlijkse prik, nagels knippen en onderzoekje.vroeg meteen stopt u even een ontwormingspil in zijn bekkie,dat lukt mij nooit,evenals ontwormingspoeder door het eten,dat ruikt hij.Nou zegt de arts,ik heb een pipet voor in zijn nekje,net als een vlooienpipet,MAKKELIJK DUS,heb er 3 gekocht meteen,want het moet elk kwartaal. DE naam is:PROFENDER,PIPET.8,90 per stuk bij de dierenarts,maar zeer makkelijk nu.Mijn arts hoorde een klein ruisje,bij t hartje,maandag scan in Noordwijkerhout,daar zit de beste arts.kat heb ik 1 jaar bijna,schrok me wezenloos,dat wel,maar t kan meevallen of te verwaarlozen zijn,maar toch,dit had ik niet verwacht natuurlijk.nou greetzzzzzzzz francis,wilde foto plaatsen bij artikel schrijven,wat ik gedaan heb,maar saat geen foto,van mijn katje,heb yunomi daarover een bericht verzonden,pipet,dus,de makkelijkste manier van ontwormen,doeiiiiiii
Guzzi1100i
Guzzi1100i
17 maart 2010 om 14:16
Bedankt voor de reacties. De pasta op de pootjes is inderdaad een optie die ik nog kan proberen. Geen idee of dat gaat lukken want ze is een echt pietleut wat smaakjes en eten betreft. Ik zal het over een half jaar gaan proberen, als ze weer ontwormd moeten worden.
Monika-Nicky
Monika-Nicky
17 maart 2010 om 13:55
Bij elke dierenarts kan je een speciale pillen schieter kopen,maar daar moet je wel eerst even mee oefenen,of het je dierenarts voor laten doen.Je kan een anti wormpilletje ook fijn maken en de poeder zo op de tong doen,dan smelt het zo in het bekkie.Er moet ook een pasta vorm van anti worm middelen zijn,smeer dan de juiste hoeveelheid op de voorpootjes van je kat en deze zal meteen de pootjes schoon likken.Succes!!
Michelle126
Michelle126
17 maart 2010 om 13:50
Je kunt ook ontwormingspasta kopen en dit steeds op het pootje smeren. Katten hebben een hekel aan vieze pootjes en likken dit er dan zelf af. Weet niet of dit bij jouw kat ook werkt maar is het proberen waard.
Qadesh
Qadesh
17 maart 2010 om 12:54
Ik doe gewoon mijn ene handover de kop heen kop iets achterover met 2 vingers bek open .In de andere hand tussen de vingers de pil en je stopt het er in even wrijven over de keel zodat je zeker weet dat ze slikken en klaar ben ik weer.
Saskia50
Saskia50
17 maart 2010 om 12:17
Ik laat mijn honden een injectie geven bij de dierenarts. Omdat 1 van de honden nogal snel overgeeft doe ik dit zo al jaren.
infuusje
infuusje
17 maart 2010 om 11:54
je kan het ontwormingsmiddel ook in het eten doen, bij onze kat lukt dit toch, het is vloeibaar dus makkelijker en ik denk smaakloos want ze slokt haar eten zo naar binnen dus dat is wel een stuk makkelijker

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen