Artikel

Zeekraal

Zeekraal

Vandaag zijn we lekker naar zeeland geweest en standaard koop ik daar bij de groentenboer Zeekraal.

Ik maak dan altijd het gebruikelijke recept kort stoven met een sjalotje en dan lekker met een gekookt aardappeltje en een lekker stukje vlees of vis. Maar volgens mij moet er meer mee kunnen? Hebben jullie een lekker recept? En ik vroeg me af of je het misschien ook net als andere groenten kan invriezen? Aangezien ik weer een beetje te enthousiast was en iets te veel heb gekocht! Anders eten we de komende 3 dagen zeekraal!
Ben erg benieuwd naar leuke recepten van zeekraal!

8 Reacties

bloemetje1
bloemetje1
16 augustus 2009 om 07:43
Heerlijk, zeekraal. En ja, je kunt het ook invriezen hoor. Ik vind het jammer dat het niet overal verkrijgbaar is, en bovendien heel duur, maar is het superlekker!
Rina1
Rina1
15 augustus 2009 om 22:25
zeekraal......heerlijk. Maak het altijd op de manier klaar die jij schrijft. Roerbakken kan ook...... Of je het kan invriezen, wet ik niet. Toch eens googelen........
Dorien
Dorien
15 augustus 2009 om 22:02
Had ook nog nooit van zeekraal gehoord, laat staan dat ik het ooit had gegeten, totdat ik een keertje uit ging eten en een visschotel van het huis nam. De vis werd geserveerd op een bedje van salade met daarin zeekraal verwerkt. Was eerst een beetje vreemd maar eigenlijk best lekker.
Dewi1980
Dewi1980
15 augustus 2009 om 21:59
Ik heb nog nooit van Zeekraal gehoord *schaam schaam*. Toch maar even googelen dan...
Curiosity
Curiosity
15 augustus 2009 om 21:51
Ik vind het het lekkerst als je het zo simpel mogelijk houd. Roerbakken met een sjalotje en knoflook is toch het lekkerst.
ModeBo
ModeBo
15 augustus 2009 om 20:44
Roergebakken zeekraal met vis op een bedje van sla 150 g zeekraal 1 eetlepel olijfolie + 2 eetlepels ½ zakje gemengde sla Vis naar keuze, bijvoorbeeld 2 plakjes gerookte zalm, 2 plakjes gerookte paling, 2 stukjes gerookte heilbot, 100 gram (Hollandse) garnalen of van alles wat 2 eetlepels olijfolie 1 theelepel citroensap ½ theelepel fijne mosterd Zout Peper BereidingRoer een dressing van 2 eetlepels olijfolie, citroensap, mosterd, zout en peper. Maak de zeekraal schoon, verwijder de worteltjes en de harde stengeldelen. Was de groente en laat deze goed uitlekken. Verhit een ruime hapjespan of wok en voeg de olie toe. Roerbak de zeekraal 1-3 minuten in de hete olie. Verdeel de gemengde sla en de vis naar keuze over vier bordjes en leg de zeekraal er in het midden bovenop. Sprenkel de dressing over de salade.
riskje
riskje
15 augustus 2009 om 20:35
ik vind het altijd wel heel zout...
chazz
chazz
15 augustus 2009 om 20:26
Ik wist helemaal niet hoe je zeekraal moet maken, maar ik heb nu jouw receptje al. Inderdaad als iemand anders een ander recept weet, lees ik het ook graag!!

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen