zelf rokje maken

Ervaringen gevraagd

Hallo allemaal,

Ik heb een oud spijkerrokje die ik niet meer pas. Tevens heb ik een aantal shirts die ik niet meer draag.

Hier van wilde ik graag een leuk rokje maken, zoiets al het merk Desigual.

Heeft iemand goede tips voor me? Ik heb het namenlijk nog nooit gedaan.

Bianca

5 Reacties

miep je
miep je
30 september 2010 om 10:22
Soms is afkijken gewoon de kunst. Zo heb ik het geleerd. Mijn moeder maakte vroeger regelmatig zelf kleding en ik heb de kunt gewoon afgekeken. Je zou een leuk model in je spijkerroke kunnen knippen en daarvoor in de plaats een stuk van je tshirt kunnen plaatsen. Met rekbare stof heb je wel een andere naald nodig en een andere stand op je naaimachine. Dus een beetje hulp van iemand die ervaring heeft, kan geen kwaad.
esmi65
esmi65
28 april 2010 om 13:49
als je helemaal geen naaiervaring hebt kun je beter iemand in je buurt vragen die er wel verstand van heeft. Het zal je nog tegenvallen om voor het eerst iets te naaien zonder goed patroon. Kijk anders een keer in een stoffenzaak naar een patroon, daar zijn ook hele simpele patronen te koop, met de aanwijzingen die erbij staan kan je het wel eenvoudig zelf.
simone77
simone77
28 april 2010 om 13:47
Ik vroeg me dat ook al af hoe je dat doet. Bedankt Gia_Djani ik ga gelijk kijken op youtube.
Gia_Djani
Gia_Djani
28 april 2010 om 13:36
Als je van een t shirt een rok wil maken moet je even op you tube kijken en dan bij kandee johnson. Zij heeft daar een filmpje van op youtube gezet. Succes!
Henrike1989
Henrike1989
28 april 2010 om 12:37
Mssn dat je beter een rokje kunt kopen dan, want als je geen ervaring hebt, gaat het heel lastig worden. Van een spijkerbroek kun je wel een rokje maken als de bovenband en het bovenstuk je nog goed past, maar bijv. de knieen kapot zijn. Je torn dan de beennaden los tot aan het kruis, kruis maak je ook los... je zet de rits zo neer dat de boel glad kan liggen en aan de achterkant doe je dat ook met de kruisnaad. D'r blijft nu een driehoekje over en daarvoor knip je een stuk uit de pijpen van de broek.. Succes

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen