Appeltaart 'lekker anders'

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 160 °C.

Vet de vorm in en bestuif met een beetje bakmeel. Splits de eieren.
Klop de suiker door de Blue Band vloeibaar. Klop de dooiers, het bakmeel en het kaneelpoeder erdoor en voeg het amandelmeel toe.

Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een mixer met vetvrije gardes stijf. Spatel het eiwit door het beslag.

Schep het beslag in de vorm en verdeel de appelmoes erover. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 110 minuten lichtbruin en gaar.

Laat hem afkoelen en bestuif met poedersuiker.

Variaties

Amandelmeel is te koop bij Turkse en Marokkaanse winkels. Je kunt het ook zelf maken. Rooster blanke amandelen in een koekenpan lichtbruin en maal de afgekoelde amandelen in een keukenmachine zo fijn mogelijk.

Voedingswaarde

  • Energie: 350kcal
  • Energie: 1470kj
  • Verzadigd vet: 2g
  • Koolhydraten: 46g
  • Natrium: 206mg
  • Vezel: 1g
  • Suiker: 32g

11 Reacties

Jodina.
Jodina.
26 juli 2013 om 21:29
ziet er lekker uit, deze ga ik eens uitproberen.
jolanda.
jolanda.
26 juli 2013 om 18:06
Dit is nog eens een andere lekkere variant op grootmoeders appeltaart. Ga hem zeker eens proberen.
A.M.J.
A.M.J.
26 juli 2013 om 17:24
ik heb vandaag net een andere appeltaart gemaakt maar deze ga ik zeker volgende week maken het ziet er goed uit.
christine3318
christine3318
26 juli 2013 om 16:35
ik ben zeer dol op appeltaart het recept ziet er echt super lekker uit mmmmmmmmmmmmm lekker
jollie47
jollie47
26 juli 2013 om 14:52
Ziet er echt lekker uit en het proberen waard.
joyce8642
joyce8642
26 juli 2013 om 12:57
Zier er inderdaad 'lekker anders' uit!
Kiwivogel
Kiwivogel
26 juli 2013 om 12:20
Een andere variant. Een keertje maken.
..Marlon..
..Marlon..
26 juli 2013 om 11:13
Dit is een makkie! Ga ik zeker proberen.
Karin6349
Karin6349
26 juli 2013 om 10:15
Dit is nog wel een leuke variant.
Sanne93
Sanne93
26 juli 2013 om 09:25
O dat lijkt me lekker! Dank voor het delen...
Femmy8576
Femmy8576
26 juli 2013 om 09:22
Ziet er lekker uit. Ga ik binnenkort proberen!

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Voeg dit recept toe aan je receptenboekje

   
Toevoegen