Artikel

Eten voor een verjaardagsfeestje

Eten voor een verjaardagsfeestje

Dit jaar wil ik het anders aanpakken met de verjaardag van mijn dochter. De gasten blijven eten maar ik wil geen uren in de keuken staan. Ik heb geen moeite met veel voorbereiding maar wil de dag zelf. Iet uren in de keuken staan.

Hapjes voor een verjaardagsfeestje

Al jaren blijven onze gasten eten bij onze feestjes. Hoeveel ik ook voorbereid heb, op het moment dat ik gekookt heb is mijn aanrecht ontploft, ben ik veel tijd kwijt en eb ik nauwelijks tijd om met mijn gasten te kletsen. Dt jaar wil ik het anders aanpakken. Ik wil hapjes dit ze gedurende de dag kunnen eten. Ik zet ze rond vijf uur op tafel en die blijven er dan Spartaan. Ik kan wel spullen in de oven doen en voorbereidingstijd vind ik geen probleem.

Ik ben nu op zoek naar gerechten die ik zou kunnen gebruiken. Ik denk aan kleine hapjes en dingen die uit de oven kunnen maar ook aan koude gerechten.

Ik ben benieuwd wat jullie voor ideeën hebben.

56 Reacties

annee
annee
28 juni 2013 om 08:08
Kleine loempia of andere snacks in de frituur.
bremerheide11
bremerheide11
2 maart 2013 om 08:09
maak kleine quiches, of sukjes kip, is koud ook lekker. een lekkere rundvleessalade met ciabatta brood. of foccaciabrood met mozzarella in de oven. zo klaar allemaal
rene3521
rene3521
20 februari 2013 om 20:05
ik sluit me aan ,met verse groentensoep en tomatensoep met turksbrood . is dat het niet dan wel een chineesje
Josje van E
Josje van E
11 februari 2013 om 12:51
Ik maak vaak shoarma hapjes heel makelijk shoarma bakken 1 dag van te voren. s'morgens bladerdeeglapjes ontdooien en schuin doorsnijden een envelop van maken vullen met shoarma dichtmaken randen met een vork aandrukken en dan nog net voordat ze de oven in gaan met ei bestrijken. serveren met aïoli knoflooksaus. Voor de kids maak ik dan knakworst in croissant deeg je kunt kleine croissant deeg kopen, mini knakworst,om de worstjes draai je een stukje katenspek je legt een héél klein stukje kaas op het bladerdeeg worst erop en rollen maar.(voor wat pittiger een klein beetje cayenne peper) ook bestrijken met ei net voordat ze de oven in gaan.
Saskia50
Saskia50
25 januari 2013 om 10:45
Verschillende soorten pastasaus met verschillende soorten pasta. De sauzen maak je de dag ervoor, de pasta vlak voor het eten, maar dat is niet veel werk.
wendy2430
wendy2430
25 januari 2013 om 10:01
een hartige taart, bladerdeeg met knakworst erin, kleine sausijze broodjes, snoeptomaatjes. dat soort dingen vullen goed, zijn redelijk gezond en makkelijk te regelen.
NINA3211
NINA3211
23 januari 2013 om 18:41
taco's en wraps en de vulling op tafel
Ina6984
Ina6984
23 januari 2013 om 15:38
Hartige taarten kun je heel goed een dag van tevoren klaarmaken. Is mogelijk om de meeste koud te eten en anders doe je ze nog even 20 minuten in de oven om op te warmen
Leo1977
Leo1977
22 januari 2013 om 12:07
Als familie bij ons blijft eten is er standaard soep met brood. een pan groentesoep en een pan tomatensoep en iedereen is tevreden. Heel soms doen we er een zelfgemaakte pizza bij (in kleine stukjes gesneden.
olifant66
olifant66
17 januari 2013 om 20:47
leuk al die tips bij ons kiest de jarige,salades met stokbrood,soep,rijsttafel,patatjes met snacke,broodjes met snacks sate,balletjes kippetjes,of koud buffet
maria213529XY
maria213529XY
16 januari 2013 om 11:04
Waar staan de recepten van deze hapjes. Ben erg benieuwd.
manuela5799
manuela5799
15 januari 2013 om 07:46
wat een leuk idee zeg. ?Zullen ze geheid leuk vinden. bij ons is het altijd met verjaardagen een zoete inval. Iedereen kan blijven eten. Dan maken we wat lekkers klaar, Dit jaar ga ik met de kids eens wat anders doen met hun verjaardagen. Ik laat kids bedenken wat ze willen maken. En aan hun gastjes te eten willen geven. Dan gaan wij het samen maken. OOk al is het ananas met kip of kibbeling met tomaat. Maken er een feest van.
knabbel13
knabbel13
12 januari 2013 om 20:14
Ik vind jouw vraag erg leuk, zo kom je toch weer op andere ideeen. bedankt!!
knabbel13
knabbel13
12 januari 2013 om 20:11
Ik maak altijd een grote pan soep, maar ook dan moet je opletten de ene vind tomatensoep niet lekker de ander houd niet zo van kippensoep, dus maak ik groentensoep en zet ik kejup op tafel. brood erbij en klaar.
dejolanda
dejolanda
12 januari 2013 om 14:14
Ik maak op verjaardagen macaroni,nasi of een pan tomaten-groentesoep met brood erbij.Daarbij bladerdeeghapjes met knakworstjes erin.Die kun je warm of koud eten.Als toetje ijs of verschillende soorten pudding of vla.En als ik dan nog niet genoeg heb dan frituurpan aan en de minisnacks erbij.Verder een kaasplankje en toast met verschillende bakken salades.
ellen scorpio
ellen scorpio
11 januari 2013 om 19:21
maak meestal een grote pan soep met stokbrood erbij en erna nog ijs voor de liefhebber
Nalolover
Nalolover
11 januari 2013 om 16:44
als bij ons de familie blijft eten, doe ik of een paar blikken soep opwarmen wat pizabroodjes en stokbrood afbakken en klaar, of ik kook een grote pan rijst of pasta. ik doe niet te ingewikkeld, geen zin in, wil ook met de gasten kunnen kletsen. fijne verjaardag toegewenst!
Annemarie2410
Annemarie2410
10 januari 2013 om 22:26
Ik vier zondag mijn verjaardag. Ik maak dan 2 pannen soep. Ik probeer dan altijd aparte soepen te maken. Dit jaar wordt het Preisoep met boursin en venkel soep. Altijd een succes de soepjes. Daarnaast heb ik dit keer hotdogs en kadetjes. Maar soms kies ik ook voor stukken pizza. Mij maakt het dan niet uit of er 10 of 25 mensen blijven eten. Wat overblijft geef ik mee of vries ik in (kadetjes en soep)
redmama
redmama
9 januari 2013 om 21:43
Wat shoarma, gyros en balletjes gehakt. Voor de kids wat frikandellen. Verder broodjes en wat sausjes. Makkelijk en altijd een succes.
Jantina577
Jantina577
9 januari 2013 om 21:07
Ik maak dan altijd een grote pan soep, stokbrood erbij en maak zelf slaatjes. En als nagerecht ijs, dat is altijd een succes
Gretha2231639
Gretha2231639
7 januari 2013 om 14:01
stokbrood met frites en saté
gympie
gympie
7 januari 2013 om 12:14
Ik maak vaak een koud buffet. Kan alles de dag ervoor klaarmaken en op de verjaardag uitstallen op de strijkplank (wel opleuken met een gezellig kleed)en op de aanrecht/tafel. Iedereen schep zelf op en zoek een plekje om te eten.
Sanne93
Sanne93
7 januari 2013 om 14:13

Goed idee die strijkplank!

annee
annee
28 juni 2013 om 08:06

Inderdaad, nooit aan gedacht... een strijkplank.

hellen73
hellen73
7 januari 2013 om 10:01
ik doe vaak tapas of slaatje met stokbrood en soep
cabrio
cabrio
7 januari 2013 om 09:14
wat een goede ideeën allemaal. Ik ga er zeker een paar van maken en kan niet wachten om de reaktie van mijn gasten te horen bij mijn volgend feestje.
susieone7
susieone7
6 januari 2013 om 20:27
wij hebben op verjaardagen vaak een 3-vaks verwarmer (ooit bij blokker gekocht) en daar kunnen we makkelijk warme dingen warm in houden. Soms doen we daar stoofvlees in met rijst en je kan er ook balletjes in doen met saus of we hebben er wel eens gebakken stukjes kip in gedaan en in de andere pan dan satesaus, maar we hebben ook wel eens een chinese rijsttafel gedaan, foe young hai, pittig rundvlees, groente met een saus noem maar op. dus je kan oneindig veel ermee doen. je maakt het een dag van te voren klaar en op de dag zelf maak je het of in de magnetron of in een pas warm en dan doe je het in die bakken. Echt heerlijk en voor ieder wat wils. Succes
natasmv2
natasmv2
6 januari 2013 om 20:06
Wij eten altijd soep, maken een hele grote pan vol zodat er ZEKER genoeg is en houden altijd over...serveren er stokbrood en salades bij en, klaar is kees!
joanna.
joanna.
6 januari 2013 om 19:43
ik maak vaak een grote pan soep met brood.even opwarmen wij weten nooit wie er allemaal blijven eten wat over is gaat de diepvries in.De verjaardag is twee dagen voor kerst dus al druk genoeg
fairies
fairies
6 januari 2013 om 15:11
Bij mij is het ook altijd hetzelfde. Ik maak meestal iets van gehaktballetjes in tomatensaus, tête de veau of iets anders met veel saus. Maak dat de dag ervoor. De dag zelf wat salade, fruit en stokbrood. Gebruik wegwerp bordjes en bestek. Wel lekker eten maar weinig werk.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen